Το 74% των παιδιών χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο

Ενδιαφέρουσες σελίδες, ενδιαφέροντα νέα
Ενημέρωση απο περιοδικά, site, εφημερίδες.

Το 74% των παιδιών χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο

Δημοσίευσηαπό grek » Τετ Οκτ 15, 2008 12:45 pm

Το 74% των παιδιών χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο
73% των μαθητών «σερφάρει» στο Ιντερνετ
Σε προέκταση του... χεριού τους έχει εξελιχθεί το κινητό τηλέφωνο για τους μαθητές, ακόμα και των μικρότερων βαθμίδων, οι οποίοι μάλιστα εμφανίζονται απολύτως εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες.
Εικόνα
Σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόσφατης μελέτης του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιεί το 74% των παιδιών, ενώ, αν απομονώσει κανείς την ηλικιακή ομάδα από 12 ως 15 ετών, το ποσοστό εκτοξεύεται στο 87!

Ειδικότερα η χρήση κινητού τηλεφώνου αυξάνεται σημαντικά με την είσοδο των παιδιών στο Γυμνάσιο, καθώς το ποσοστό κατοχής κινητού από 49% που είναι στα παιδιά της 5ης και της 6ης Δημοτικού φτάνει το 83% για τους μαθητές της 1ης Γυμνασίου.

Την πρώτη θέση στην... καρδιά των μαθητών έχουν τα καρτοκινητά, καθώς το 87% έχει κινητό με κάρτα, ενώ το 72% των παιδιών μιλά στο κινητό τηλέφωνο λιγότερο από μία ώρα την εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή στα... δάχτυλα παίζουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τα παιδιά ηλικίας 10 ως 15 ετών, τα οποία χειρίζονται κομπιούτερ σε ποσοστό 93%, όταν το ποσοστό στον γενικό πληθυσμό είναι... αντίστροφο και δεν ξεπερνά το 39%. Εννέα στα δέκα παιδιά χρησιμοποιούν Η/Υ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ τα μισά απ αυτά τον χρησιμοποιούν σε καθημερινή ή σχεδόν καθημερινή βάση.

Εντυπωσιακά υψηλή είναι και η χρήση του Διαδικτύου από τους μαθητές, η οποία στις ηλικίες 10-15 ετών φτάνει το 73% έναντι 30% στον γενικό πληθυσμό. Ειδικότερα από τα παιδιά που χρησιμοποίησαν Ιντερνετ τους τελευταίους τρεις μήνες, οκτώ στα δέκα το χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ενώ το 36% απ αυτά το χρησιμοποιούν καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά.

Για τα παιδιά το σπίτι είναι ο κυριότερος τόπος χρήσης Η/Υ (ποσοστό 90%) και πρόσβασης στο Διαδίκτυο (ποσοστό 77%) ενώ ακολουθούν το σχολείο, τα internet Cafe και τα σπίτια φίλων.

Οι περισσότεροι μαθητές μπαίνουν στο Ιντερνετ για να παίξουν ή να «κατεβάσουν» παιχνίδια και φωτογραφίες και λιγότερο για να αναζητήσουν πληροφορίες για τα μαθήματά τους και να ελέγξουν ηλεκτρονική αλληλογραφία, ενώ ένα ποσοστό 36% συμμετέχει σε websites κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook.

Οι μισοί μαθητές έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια για τη χρήση Η/Υ, ποσοστό το οποίο αυξάνεται ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης, ενώ η εξοικείωση με το Διαδίκτυο έγινε κυρίως με βοήθεια από συγγενείς, φίλους και το σχολείο.
Το λάδι κι η αλήθεια πάντα βγαίνουν από πάνω.
grek
 
Δημοσιεύσεις: 4574
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 15, 2008 8:09 pm
Τοποθεσία: ΠΑΤΡΑ 6970.362097

Επιστροφή στο ΕΞΩΘΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Google [Bot] και 1 επισκέπτης

cron