ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΦΘΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΦΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ...Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυίας και βλακείας είναι ότι η ιδιοφυία εχει όρια..
Η δασκάλα της Α' δημοτικού έχει πρόβλημα με τον Τοτό που όλο βρίζει και δε δίνει την παραμικρή σημασία στο μάθημα.. - Ποιό είναι το πρόβλημά σου; τον ρωτάει εξαγριωμένη. - Είμαι πολύ έξυπνος για να είμαι στην πρώτη τάξη, απαντά ο Τοτός με ύφος. Η αδερφή μου είναι στην τρίτη τάξη και είμαι πολύ εξυπνότερος από αυτήν. Πιστεύω πως πρέπει να πάω τουλάχιστον στην τρίτη κι εγώ. Η δασκάλα τον πάει στον διευθυντή, ο οποίος συμφωνεί να του κάνουν διάφορα tests γνώσεων κι εξυπνάδας κι αν απαντήσει σωστά, να τον βάλουν στη τρίτη τάξη. - Πόσο κάνει 3x13; ρωτά ο διευθυντής. - 39. - Ποια είναι η πρωτεύουσα της Φιλανδίας; - Το Ελσίνκι. - Πότε γιορτάζουμε το έπος της Αλβανίας; - Την 28η Οκτωβρίου. Σε όλες τις ερωτήσεις του διευθυντή, ο Τοτός απαντά σωστά. Όμως, μετά αρχίζει να ρωτά η δασκάλα, η οποία τον έχει άχτι και θέλει να δείξει στον διευθυντή πόσο αθυρόστομος είναι. - Τί είναι αυτά που η αγελάδα έχει 4 κι εγώ 2; ρωτάει πονηρά η δασκάλα. - Τα πόδια, απαντά ήρεμα ο Τοτός. - Τί είναι αυτό που έχεις μέσα στο παντελόνι σου, ενώ εγώ δεν έχω; - Τσέπες. - Τί είναι μαλλιαρό, οβάλ, γλυκό και μέσα υγρό; - Η καρύδα. - Τι μπαίνει μέσα σκληρό και ροζ και βγαίνει μαλακό και βρεγμένο; Ο διευθυντής ανοίγει διάπλατα τα μάτια του, αλλά πριν προλάβει να μιλήσει ο Τοτός λέει με αυτοπεποίθηση: - Η τσίχλα. - Τι κάνει ο άντρας όρθιος, η γυναίκα καθιστή και το σκυλί στα τρία πόδια του; ρωτά ακόμη πιο έντονα η δασκάλα. - Χειραψία. Η δασκάλα τα έχει πάρει στο κρανίο! Αποφασίζει λοιπόν να χτυπήσει πιο δυνατά: - Χώνεις τα παλούκια μέσα μου. Με πιέζεις, με καρφώνεις κι εγώ ανεβαίνω. Δεν προλαβαίνεις να τελειώσεις κι εγώ βρέχομαι. Τι είμαι; Τα μάτια του διευθυντή ανοίγουν τρομαγμένα, αλλά πάλι πριν προλάβει να πει κάτι, ακούει τον Τοτό να απαντά: - Η σκηνή! - Βάζεις το δάχτυλο μέσα μου! Με παίζεις νευρικά! Ο σωστός άντρας αυτό κάνει πρώτα. Τι είμαι; Ο διευθυντής πλέον άναυδος κοιτάζει την δασκάλα σα χαμένος! - Η βέρα! λέει θριαμβευτικά ο Τοτός. - Είμαι σε διάφορα μεγάθη. Όταν δεν είμαι καλά, στάζω. Όταν με πιάνεις και με αναταράζεις, ανακουφίζομαι.... Τι είμαι; - Η μύτη. - Είμαι σα σκληρό δοκάρι με σουβλερή άκρη. Καρφώνομαι με δύναμη τρέμοντας... Τί είμαι; - Το βέλος! - Αρχίζω από "μ" και τελειώνω σε "ι". Όταν με δοκιμάσεις λιγώνεσαι. Τι είμαι; - Το μέλι φυσικά! Ο διευθυντής φωνάζει: - Φτάνει πια! Ποια τρίτη τάξη; Στείλε το κωλόπαιδο κατευθείαν στο πανεπιστήμιο! Εγώ από μέσα μου απάντησα λάθος σε όλες τις ερωτήσεις...!!!
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΦΘΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΦΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ...Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυίας και βλακείας είναι ότι η ιδιοφυία εχει όρια..
Μια µέρα στο µεγάλο δάσος κυκλοφορεί η φήµη ότι άνοιξε µία καντίνα. Όλα τα ζώα του δάσους έτρεξαν και µε σειρά ιεραρχίας παρατάχτηκαν το ένα πίσω από το άλλο για να ψωνίσουν.
Μετά από λίγη ώρα νά'σου σκάει και ο λαγός.
Βλέπει την τεράστια ουρά που έχει δηµιουργηθεί και πολύ άνετα τους προσπερνάει και πηγαίνει πρώτος πρώτος µπροστά από το λιοντάρι. * Τι κάνεις ρε µαλάκα λαγέ, λέει το λιοντάρι... * Νά,εγώ για την καντίνα ήρθα, απαντάει ο λαγός.. * Κι εµείς τι είµαστε εδώ που περιµένουµε στην σειρά, µαλάκες; Αποκρίνεται το λιοντάρι και του τραßάει µια ανάποδη και τον στέλνει πίσω. Σηκώνεται ο λαγός εκνευρισµένος και αφού προσπερνάει όλα τα ζώα, πάει και µπαίνει δεύτερος µπροστά από την αρκούδα.. * Τι κάνεις ρε µαλάκα λαγέ, λέει η αρκούδα.. * Νά, εγώ για την καντίνα ήρθα.. * Καλά ρε και ποιος νοµίζεις ότι είσαι και έρχεσαι δεύτερος λέει η αρκούδα και του κόßει µια µπουνιά και νά' σου ο λαγός τελευταίος.
Σηκώνεται στραßωµένος ο λαγός και γυρίζει την πλάτη του να φύγει φωνάζοντας... * Δε γ@µιέστε όλοι σας µωρέ... Δεν την ανοίγω σήµερα...
Ένα καραβάνι από 12 καμηλιέρηδες διέσχιζε την έρημο. Η διαδρομή ήταν μεγάλη, και η ζέστη φοβερή, οπότε κάποια στιγμή μία καμήλα ψόφησε. Αναγκαστικά κάποια καμήλα φορτώθηκε και δεύτερο αναβάτη. Αργότερα ψόφησε κι άλλη καμήλα, μετά κι άλλη, οπότε σιγά σιγά βρέθηκαν 6 καμήλες με 2 αναβάτες η κάθε μία, αργότερα 4 καμήλες τρικάβαλο, ώσπου στο τέλος έμεινε μια μόνο καμήλα με 12 άτομα πάνω της! Ο πρώτος καθόταν στο κεφάλι της, και ο τελευταίος κρεμόταν από την ουρά της. Κάποια στιγμή γυρνάει ο πρώτος στον δεύτερο και του λέει: - "ρε συ η καμήλα βογγάει". Αυτός γυρνάει στον τρίτο και του λέει: - "μεγάλε, η καμήλα βογγάει". Ο τρίτος στον τέταρτο, ο τέταρτος στον πέμπτο, ώσπου ο εντέκατος γυρνάει στον τελευταίο και του λέει: - "αδερφέ, η καμήλα βογγάει" - βογγαέι δεν βογγάει, εγώ δεν της τον βγάζω, θα πέσω κατω..
«Εδώ είναι ένα φως αδελφικό, απλά τα χέρια και τα μάτια. Εδώ δεν είναι να ‘μαι εγώ πάνω από σένα, ή εσύ πάνω από μένα. Εδώ είναι να ‘ναι ο καθένας μας πάνω από τον εαυτό του.» Γιάννης Ρίτσος
Μια πολύ ζεστή νύχτα τρεις φίλοι πίνουν τις μπίρες τους σε ένα χλιδάτο μπαρ στη θάλασσα. Η θέα εξαιρετική, η μπίρα φανταστική, η θάλασσα πανέμορφη.
- Ωραία είναι, ρε παιδιά, λέει ο ένας, αλλά πάντα προτιμώ τα μπαρ στην πατρίδα. Ξέρω ένα πολύ καλό που όταν σε ξέρει ο μπάρμαν και πάρεις 4 ποτά σε κερνάει το 5ο.
- Σιγά τα αβγά, απαντάει ο δεύτερος. Σε ένα μπαράκι που έχει ένας κολλητός στη γειτονιά μου σε κερνάνε το 3ο ποτό αν αγοράσεις 2 ποτά.
- Ααα... αυτά δεν είναι τίποτα, λέει και ο Πόντιος της παρέας.Στη γειτονιά μου είναι ένα μπαρ όπου με το που θα μπεις μέσα σε κερνάνε ένα ποτό, μετά κι άλλο ένα και όσα θέλεις ακόμα. Μετά, όταν πιεις αρκετά, σε ανεβάζουν στα πάνω δωμάτια και φροντίζουν να κάνεις σεξ. Και όλα είναι δωρεάν.
- Aσε ρε, πετιούνται οι άλλοι δύο.
Ο Πόντιος να ορκίζεται και να ξαναορκίζεται ότι όλα όσα είπε είναι αληθινά.
- Μα καλά, ρε συ, ρωτά ο ένας, και συνέβη αυτό σ'εσένα; - Κοίτα, απαντά ο Πόντιος, όχι σ' εμένα προσωπικά, αλλά συνέβη στην αδελφή μου.