Τσακωσα τον Κυριακο ......το λαπτοπι ......την διαθεση μου........και τραβηξαμε να κανουμε αναγνωριστικη σε μια διαδρομη που μου εχει γινει εμμονη ιδεα !! Αγ.Στεφανος- Λαυριο !!! 90+ χλμ (καμια 80+χλμ χωμα...!!!
Κοντα στην Αθηνα (αφετηρια στο χωμα ,σε 20΄ απο το σπιτι μου ) .....και με παμπολλες
εναλλακτικες διαδρομες ....
Εβαλα στο topo την διαδρομη και πατησα το κουμπακι 4Χ4 !!! ΩΡΑΙΑ.........
Στην αρχη μπηκαμε σε κατι κομματια ξερα μεν , αλλα με τις βροχουλες , θα εχουν θεματακια εκει
γιατι το χωμα ειναι παρον και μαλιστα με την μορφη πηλου !!Το δασος παρον .......και ολα κυλουσαν ομορφα !!!
Σε λιγο μπηκαμε και σε κατι "ασπρες" και η τετρακινηση μπηκε σε λειτουργια !!
Αλλα..............το τερρεν αρχισε να δυσκολευει ......
Σε μια "ασπρη" απατητη εδω και ποοοοολυ καιρο ( εδω φαινετε καθαρα πλεον , οτι οι τετρακινητοι ΔΕΝ παμε πια βολτες στο "χωμα" !!) ,μια πλακα που εκρυβε απο κατω ενα απυθμενο νεροφαγωμα , εσπασε απο το βαρος του αυτοκινητου , και ο μπροστα αριστερος τροχος , χαθηκε καπου αναμεσα σε "χαρανδρα" και "αβυσσο" !! ηταν και κατηφορικο το κομματι , οποτε ολο το αυτοκινητο εκατσε στην ποδια ,εμπρος αριστερα !! ΑΑΑΑΑ.......και σφηνωσε ο τροχος μεσα στο χαντακι !!!
Εδω ξεχασα να αναφερω ,οτι ειχα παει με τα ασφαλτινα 30-70 που εχω .......(μια που οι "εκδρομες" δεν εχουν ξεκινησει ακομα για μενα !!
Ωραια πραγματα !!!
Μεχρι τωρα ,εχω κανει τα εξης λαθη .......
Παω αναγνωριστικη μονος μου !!!!!!!! (εγκλημα !!)
Παω μονος μου με τον 7 ετων γιο μου !!!! (διπλο εγκλημα !!)
Παω και μπαινω σε "ασπρες" που και αυτες εχουν να πατηθουν κατι χρονια !!
Παω με 30-70 λαστιχο !!!
Παω χωρις κανεναν εξοπλισμο μεσα στο αυτοκινητο !! (Βολτα κοντινη ......και χωρις λασπη !!)
ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ .......
ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ............
Ευτυχως , το μονο καλο ηταν οτι επιανε σημα το κινητο (εκει που εμεινα , ηταν χαρανδρα με ψηλα βουνα γυρο-γυρο ) και ετσι καλεσα "κολληταρια" τετρακινητους , να δω αν μπορουν να βοηθησουν !!
Αμεσως ο ALEXS , O VLAXOTZIPAS, O JIANNHS77 ......ενδιαφερθηκαν τα παιδια να βοηθησουν ( ρε παιδες , να ρωτησω κατι ??? Την Κυριακη ........ΟΛΟΙ στις μαναδες σας τρωτε ??????
Τους ειπα να περιμενουν λιγο , γιατι εκανα προσπαθειες με τον γρυλο του αυτοκινητου , να σηκωσω λιγο-λιγο το αυτοκινητο απο την μπροστινη ποδια και να ριχνω βραχια απο κατω απο την ροδα , ετσι ωστε και να ξεφρακαρει , αλλα και να σηκωθει το αυτοκινητο απο την κοιλια που καθοτανε !! Τελικα , με τα κοντα μεσα και με μια καλη προσπαθεια , το εφερα προς τα πισω !!! Βγηκα απο εκει και πηρα τηλ τα παιδια , για να ληξει ο "συναγερμος " !!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΜΩΣ ΠΑΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ......ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ !!) ....ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ,ΑΝ ΤΗΝ ΖΗΤΟΥΣΑ !!
Βεβαια .........."ο λυκος και αν εγερασε και ασπρισε το μαλι του " , εγω συνεχισα να μπαινω σε "ασπρες" (πιο προσεχτικα βεβαια τωρα
)Στο υψος της Σταματας βγηκα εθνικη και σε 10΄ ημουν σπιτι !!
Τα συμπερασματα τωρα που εβγαλα .........
Περα οτι φερθηκα με "ηλιθιοτητα" ως προς την "προετοιμασια" μου ........η διαδρομη ειναι ΤΕΛΕΙΑ !!! (μεχρι εκει που την πηγα !!)
εχει χωματινα κομματια .....εχει δασος.....εχει ποταμακια......εχει πετρουλες.....εχει νεροφαγωματα (σκεψου στις "καλες" βροχες πως θα ειναι !!!
Βεβαια ,σε ολο αυτο το σκηνικο παιζει ρολο και η απουσια τετρακινητων στο βουνο !! σε ελαχιστους δρομους ειδα "ροδιες" και αυτες πρεπει να ηταν απο ντοπιους κατοικους !! Κυριακη και δεν ειδα ουτε ενα 4χ4 στο βουνο, 5΄ απο τα προαστεια !!!!
Μ΄αυτα και μ΄αυτα .......προβλεπω να την κανουμε την διαδρομη κατα αρχες Δεκεμβρη μερια...να εχει ριξει τις βροχουλες του .....να εχει ριξει και κανενα χιονακι