GAZΙΕΡΑ !!!!!

Μπορείς...? Φτιάχτο!

Re: GAZΙΕΡΑ !!!!!

Δημοσίευσηαπό pajerinho » Τετ Σεπ 08, 2010 12:52 am

Άλλο έλεγα εγώ αλλά τελοσπάντων. Μάλλον δε διάβασες όλο το παραπάνω ποστ
Where the streets have no name....
Άβαταρ μέλους
pajerinho

Δημοσίευσηαπό maria » Τετ Σεπ 08, 2010 10:53 am

stakyr έγραψε:αυτη την ταχυτητα την επιασα και σε κατηφοριες μονο!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Με 8 μποφωρ,
πρυμα,
δεμενος σε αλλο
και σε κατηφορα με πολυ μεγαλη κλιση.
:party: :party: :party: :party: :party: :party:
:blob: :blob: :blob: :blob: :blob: :blob: :blob: :blob: :blob: :blob:
Άβαταρ μέλους
maria

Δημοσίευσηαπό gmak » Τετ Σεπ 08, 2010 2:23 pm

αμαν ρε παιδια!!! τι νουμερα ειναι αυτα!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

12 13 17 23 48 χεχεχεχε

εγω οταν μου φτανει καμμια φορα 9λιτ/100 στεναχωριεμαι αφανταστα :lol: :lol: :lol:

ειδικα στην ζακυνθο τοτε που πηγα ηταν σαν να εκαιγε νερακι :twisted: :twisted: :twisted:

χωρις πλακα τωρα...το γκαζι ειναι μια μοναδικη λυση...το εκμεταλλεύεται τωρα και η σουμπαρου στο φορεστερ σαν εξτρα παροχη αν δεν κανω λαθος....
Άβαταρ μέλους
gmak

Δημοσίευσηαπό pajerinho » Τετ Σεπ 08, 2010 2:35 pm

gmak έγραψε:ειδικα στην ζακυνθο τοτε που πηγα ηταν σαν να εκαιγε νερακι :twisted: :twisted: :twisted:

Άμα έβαζες από συγκεκριμένα πρατήρια της Ζακύνθου, τότε ήταν σίγουρα νεράκι :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Where the streets have no name....
Άβαταρ μέλους
pajerinho

Δημοσίευσηαπό Φωτης ranger » Τετ Σεπ 08, 2010 3:50 pm

gmak έγραψε:αμαν ρε παιδια!!! τι νουμερα ειναι αυτα!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

12 13 17 23 48 χεχεχεχε

εγω οταν μου φτανει καμμια φορα 9λιτ/100 στεναχωριεμαι αφανταστα :lol: :lol: :lol:

ειδικα στην ζακυνθο τοτε που πηγα ηταν σαν να εκαιγε νερακι :twisted: :twisted: :twisted:

χωρις πλακα τωρα...το γκαζι ειναι μια μοναδικη λυση...το εκμεταλλεύεται τωρα και η σουμπαρου στο φορεστερ σαν εξτρα παροχη αν δεν κανω λαθος....

και εγω που καιει το χειμωνα μα τα τρακτερωτα 16 λιτρα τι να πω?????? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol:
περιβαλοντικη αγωνιστικη λεσχη αμαλιαδας.Π.Α.ΛΕ.Α

................KAGOURAS 4X4 CLUB..................
Άβαταρ μέλους
Φωτης ranger

Δημοσίευσηαπό stakyr » Τετ Σεπ 08, 2010 11:39 pm

pajerinho έγραψε:
gmak έγραψε:ειδικα στην ζακυνθο τοτε που πηγα ηταν σαν να εκαιγε νερακι :twisted: :twisted: :twisted:

Άμα έβαζες από συγκεκριμένα πρατήρια της Ζακύνθου, τότε ήταν σίγουρα νεράκι :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Γι΄αυτο ηταν σε τιμη ,πιο φθηνα και απο την Αθηνα ?????? :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:
Τουλαχιστον βαζουν εμφιαλωμενο .....ή το νερακι της Ζακυνθου που ειναι 70 - 30 ???? (70 γλυκο και 30 αλμυρο) ??????? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Όταν είναι να αποφασίσεις, το καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις λάθος. Το χειρότερο όλων είναι να μην κάνεις τίποτε. Theodore Roosvelt
stakyr

Δημοσίευσηαπό makfrag » Δευτ Σεπ 20, 2010 6:52 pm

Φίλε stakyr, έκανες την καλύτερη δυνατή κίνηση στο αυτοκίνητο σου για να μπορείς να το κυκλοφορείς χωρίς να έχεις τον νου σου στο κόστος καυσίμου. Έχω βάλει κι εγώ στο sportage μου το ίδιο σύστημα με εσένα (OMVL νομίζω?) στην υγραεριοκίνηση από το 2008 και είμαι υπέρευχαριστημένος!!! Έχω φυσικά κάνει απόσβεση από τότε. Το μόνο αρνητικό για εμένα ήταν που δεν μπόρεσα να βάλω πολύ μεγάλη μπουκάλα, είναι 55 λίτρα, αλλά αυτή χώραγε... Έχω κατανάλωση σε γκάζι , εθνική οδό με 120-140 χλμ περίπου 12λτ/100 χλμ. Και έχω αυτονομία με το υγραέριο περίπου 400 χλμ. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αναφορικά με το πρατήριο υγραερίου που θα ανοίξει στην Πάτρα. Ξέρουμε κάτι να έχει γίνει? ξέρεις που θα ανοίξει? Σε ρωτάω γιατί πηγαινοέρχομαι, λόγω καταγωγής, Αθήνα - Κεφαλοννια συχνά. :)
makfrag

Δημοσίευσηαπό stakyr » Δευτ Σεπ 20, 2010 11:31 pm

makfrag έγραψε:Φίλε stakyr, έκανες την καλύτερη δυνατή κίνηση στο αυτοκίνητο σου για να μπορείς να το κυκλοφορείς χωρίς να έχεις τον νου σου στο κόστος καυσίμου. Έχω βάλει κι εγώ στο sportage μου το ίδιο σύστημα με εσένα (OMVL νομίζω?) στην υγραεριοκίνηση από το 2008 και είμαι υπέρευχαριστημένος!!! Έχω φυσικά κάνει απόσβεση από τότε. Το μόνο αρνητικό για εμένα ήταν που δεν μπόρεσα να βάλω πολύ μεγάλη μπουκάλα, είναι 55 λίτρα, αλλά αυτή χώραγε... Έχω κατανάλωση σε γκάζι , εθνική οδό με 120-140 χλμ περίπου 12λτ/100 χλμ. Και έχω αυτονομία με το υγραέριο περίπου 400 χλμ. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αναφορικά με το πρατήριο υγραερίου που θα ανοίξει στην Πάτρα. Ξέρουμε κάτι να έχει γίνει? ξέρεις που θα ανοίξει? Σε ρωτάω γιατί πηγαινοέρχομαι, λόγω καταγωγής, Αθήνα - Κεφαλοννια συχνά. :)

Εχω πληροφορια οτι υπαρχει ηδη πρατηριο (ΕΚΟ) πισω απο τα ΚΤΕΛ που εβαλε υγραεριο πριν απο 1-1,5 μηνα !!! Αλλα το γραφω με καθε επιφυλαξη , γιατι δεν εχω παει εγω , αλλα καποιος αλλος που το ειπε στο συνεργειο υγραεριου που παω στην Αθηνα !! Αν αυτη την πληροφορια μπορει να την επιβεβαιωσει και καποιος Πατρινος , θα ειμασταν πιο σιγουροι !!! :u-: :u-: :u-: :u-: :u-:
Όταν είναι να αποφασίσεις, το καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις λάθος. Το χειρότερο όλων είναι να μην κάνεις τίποτε. Theodore Roosvelt
stakyr

Δημοσίευσηαπό DIMITRISS32 » Τρί Σεπ 21, 2010 9:35 am

εχεις δικιο υπαρχει.
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΦΘΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΦΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ...Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυίας και βλακείας είναι ότι η ιδιοφυία εχει όρια..
Άβαταρ μέλους
DIMITRISS32

Δημοσίευσηαπό Dragon » Κυρ Οκτ 10, 2010 3:06 am

Γεια χαρά σε όλους...

Προσπαθώντας να βοηθήσω στη γνώση όλων, επιτρέψτέ μου να μοιραστώ αυτά που διαπίστωσα το τελευταίο εξάμηνο σχετικά με το θέμα...

Στα 2 μεγάλα αστικά κέντρα, γίνεται χαμός με το υγραέριο από όσο πιθανά γνωρίζουν οι περισσότεροι.Αυτό, δυστυχώς για την κοινωνία που ζούμε, οδήγησε για ΑΛΛΗ μια φορά σε τάσεις υπερκερδοφορίας και ΟΧΙ μόνο... Κάποιοι από τους μεγάλους του χώρου κάνουν αρπαχτή όχι μόνο στις τιμές αλλά και στην ποιότητα κατασκευής...

Όλα αυτά τα χρόνια, από το 2000 και μετά, ο αρχικά πιστοποιημένος "κορμός" των 20-30 από το Υπουργείο τεχνικών τοποθέτησης υγραερίου, πέρασε δύσκολες ώρες μιας και κάποια στιγμή η τιμή της βενζίνης ήταν ίδια σχεδόν με το υγραέριο. Κάποιοι είναι και εισαγωγείς των συσκευών που τοποθετούσαν. Τώρα που υπάρχει η τάση ανόδου της κίνησης στη δουλειά τους, συνέβησαν δύο πράγματα.
Πρώτον, οι βοηθοί τους που απαιτούσαν μεγαλύτερα μεροκάματα έστησαν παράνομα εργαστήρια τοποθέτησης στο σπίτι τους ενώ πίρνουν τη "σφραγίδα" εγγύησης / τοποθέτησης από τα πρώην αφεντικά που τους δίνουν τις συσκευές. Η ποιότητα της δουλειάς όμως δεν είναι ουσιαστικά ελεγχόμενη και προσπαθούν να βγάλουν όσο περισσότερα μπορούν σε λίγο καιρό, οπότε κάνουν -κάποιοι από αυτούς- "ματσακουνιές".
Δεύτερον, για να ανιμετωπιστεί η ζήτηση, κάποιοι από τους επίσημους τεχνίτες έχουν φέρει τεχνικούς από την Ανατολική Ευρώπη (που έχει βεβαίως εμπειρία στο υγραέριο εδώ και χρόνια) αλλά τους πιέζουν για παραγωγή
και όχι για ποιότητα εργασίας, με ότι σημαίνει αυτό. Ενημερωτικά, το σύστημα υγραερίου έχει πολλές ανακουφιστικές βαλβίδες και αποτονώσεις αλλά και απομονώσεις, οπότε ακόμη και αν κάτι συμβεί στη γραμμή μεταφοράς καυσίμου ή στα μπεκ, δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας. Ως αποτέλεσμα, σας ενημερώνω ότι γίνονται και παλιοδουλειές (που ίσως βέβαια δεν επιδρούν άμεσα στην ασφάλεια πιθανόν). το θέμα είναι ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.

Επίσης, όταν ένα αυτοκίνητο είναι πάνω από 130 KW, δε φτάνει / δεν αρκεί ένα απλό σύστημα, αλλά απαιτείται το επόμενο επίπεδο. Μη επαρκές και καλορυθμισμένο σύστημα οδηγεί σε ανάμματα του CHECK ENGINE του κινητήρα και έχει ως αποτέλεσμα αρκετές επισκέψεις μέχρι να ρυθμιστεί το σύστημα συνήθως... Είναι όμως πλέον τόσο price sensitive η αγορά (όλοι κοιτούν μόνο το κόστος) που κάτι τέτοια αμελούνται συχνά... Στην οικογένειά μου πλέον υφίστανται 3 υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 2 τετρακίνητα, και το καθένα το έχει δουλέψει άλλο κατάστημα / τεχνίτης. Δεν έχουν όμως δεχτεί την ίδια δουλειά όλα.

Επίσης, ΔΕΝ περνάνε τόσο εύκολα πλέον όλοι από το κρατικό ΚΤΕΟ (κάτι που απαιτείται για να πάρεις την πολυπόθητη άδεια με την ένδειξη ΚΑΤΑΛ.ΑΜΟΛ. / ΥΓΡΑΕΡ.). Όταν πέρασε συγγενικό μου πρόσωπο στη Μαγούλα Αττικής πριν από 1,5 μήνα, ήταν συνολικά 9 αυτοκίνητα εκείνη την ημέρα για τον ίδιο λόγο. Οι 3 κόπηκαν... Άντε να ξεμπλέξεις μετά...Να σημειωθεί ότι στην αναζήτησή μου κατά την έρευνα αγοράς, είχε συμβεί σε κάποιο συνεργείο να δω σε τζιπάκι με αυτοφερόμενο σασί, γραμμή καυσίμου να περνάει από το σασί στην καρότσα σε διάφορα σημεία...δεν έχουν άδικο λοιπόν οι τύποι στο ΚΤΕΟ μάλλον.

Έβαλα υγραέριο στο X-TRAIL μου σε ένα μικρό κατάστημα στην Αττική πριν 1+ μήνα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εργάζεται ΜΟΝΟΣ του με τη σύζυγό του να του στρίβει το τσιγαράκι και να του φτιάχνει καφέ. Είχε το αυτοκίνητο 2 μέρες και το δούλεψε από τις 9.00 ως τις 22.00 συνεχόμενα (μόνο οι υποψήφιοι πελάτες τον διέκοπταν) και το πήρα την τρίτη μέρα το μεσημέρι,μετά τις ρυθμίσεις. Η δουλειά είναι απίστευτη, με ανοξείδωτα βιδώματα και βασούλες, με πάνινες ταινίες και σωληνάκια όχι τεφλόν αλλά Wurth, και όλα υπολογισμένα έτσι που δεν ενοχλείται οτιδήποτε στο service, κοντολογίς εργοστασιακού επιπέδου. Όταν πέρασα το αυτοκίνητο από το ΚΤΕΟ Πάτρας είχαν βγει όλοι οι υπάλληλοι /προιστάμενοι και το χάζευαν για το πόσο σωστή δουλειά έγινε... επίσης μου είπαν ότι ήμουν ο 5ος ή 6ος που πέρασα εδώ φέτος, δείγμα ότι είμαστε ακόμη λίγοι στην πόλη.

Το σύστημα που επέλεξα μετά τις συμβουλές του τεχνίτη μου (που τον έχω κάνει Θεό μετά από όσα είδα) είναι αυτό που θα δείτε στο λινκ στο τέλος του ποστ... Έχει μπεκ της Bosch που ρυθμίζεται το ψέκασμά τους από το λαπτοπ, και ΟΧΙ με τρυπηματάκια και τρυπανάκια όπως τα περισσότερα. Έτσι, αν ποτέ το τοποθετήσω σε αυτοκίνητο με λιγότερα κυβικά που θα απαιτεί μικρότερο ψεκασμό, δε θα πετάξω τη μπεκιέρα... προφανώς λοιπόν η ρύθμιση είναι ΥΠΕΡΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και όχι εμπειρική ... Το σύστημα, όταν μπει επάνω το λαπτοπ, παραλληλίζει τους 2 εγκεφάλους, αυτόν το αυτοκινήτου και του υγραεριοσυστήματος και όλα γίνονται ακριβώς ίδια... ΔΕΝ υπάρχει καμία διαφορά στην απόδοσή μου από την πρώτη μέρα. Έχω χρησιμοποιήσει δεξαμενή τύπου donut στη παλιά θέση της ρεζέρβας και έχει μικτό όγκο 88 λίτρα από τα οποία χρησιμοποιούνται περίπου τα 80 (λόγω ανοχών, εξαρτημάτων κτλ.). Η κατανάλωση όταν η δουλειά γίνει σωστά αυξάνει 15%, μου είχε ειπωθεί. Πράγματι !!! Έκαιγα 9,3-9,4 λίτρα βενζίνη με 120 χλμ (μέτρηση GPS). Τώρα καίω 11,4 λίτρα υγραέριο με 135 χλμ (πάω πιο σβέλτα, δε σκέφτομαι τόσο το κόστος ;) ) άρα αυτό ισχύει...

Ίσως να κούρασε το ποστ, πιστεύω όμως ότι ενδιαφέρει πολλούς το θέμα για λόγους ενημέρωσης αν μη τι άλλο.

Καλή συνέχεια και καλές διαδρομές σε όλους.

Αααα, ναι, ξέχασα...
1) Πού είναι αυτό το πρατήριο που αναφέρθηκε πιο πάνω στην Πάτρα?
2) Το Λάντι Ρένζο μου... http://www.landi.it/layout.jsp?idz=60173&idtp=165&lang=3&idprodotto=6
3) Κόστος... 1900 +ΦΠΑ ... Χαλάλι του (ότι πληρώνεις, παίρνεις ;) ) !!!
Trying to talk only when having something to say...
Dragon

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες