GAZΙΕΡΑ !!!!!

Μπορείς...? Φτιάχτο!

Re: GAZΙΕΡΑ !!!!!

Δημοσίευσηαπό ΤΑΚΗΣ » Τρί Μάιος 18, 2010 9:42 pm

Παιδια οταν ειχα βαλει σε grand tseroki που ειχα πριν απο 3 χρονια ειχα δωσει 1500 ευρο.στην
Θεσσαλονικη.
ΤΑΚΗΣ

Δημοσίευσηαπό stakyr » Τρί Μάιος 18, 2010 11:55 pm

Στην δικη μου περιπτωση (κιτ μετατροπης + δεξαμενη 90 λτ μακροστενη ) και παντα με το δεδομενο οτι ο υπευθυνος του συνεργειου ειναι ανθρωπος του χωρου στα 4Χ4 και με ξερει απο την τρελα μου .........θα μου κοστισει 1.200 Ε !! Αλλα παντα με τα δεδομενα του δικου μου αυτοκινητου (κινητηρας + παλαιοτητα τεχνολογιας αυτοκινητου) ........καθε αυτοκινητο εχει τις δικες του ιδιαιτεροτητες και η τιμη μπορει να αλλαζει !! Παντως εχω ακουσει τιμες αναμεσα στα 1.200 Ε και μαξιμουμ 1.800 Ε !!

Παμε να δουμε και την "αποσβεση "

15.000 χλμ Χ 0.165 Ε /χλμ = 2475 Ε με Βενζινη !!
15.000 χλμ Χ 0.079 Ε /χλμ = 1185 Ε με υγραεριο !!

2475-1185 = 1290 Ε κερδος !!!!

ΟΠΟΤΕ ..............ΜΕ 15.000 ΧΛΜ (ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΧΡΟΝΟ ...ΧΑΑΑΛΑΡΑ) ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΜΟΥ !!!! :o :o :o :o :o :o :o :o :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Υπολογισμος αμολυβδης με 1.50 Ε/λτ και υγραεριου με 0.66 Ε /λτ !!
Όταν είναι να αποφασίσεις, το καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις λάθος. Το χειρότερο όλων είναι να μην κάνεις τίποτε. Theodore Roosvelt
stakyr

Δημοσίευσηαπό stakyr » Σάβ Ιουν 05, 2010 12:59 am

ΜΠΗΚΕ !!!
Εγινε και η δηλωση στο υπουργειο .....για να αλλαξω αδεια .....και αρχιζουν πια οι μετρησεις !!!
Ηδη πηγα και φουλαρισα με 72 λτ και πληρωσα .....45 Ε !!!! Ο,66 Ε /λτ ..........
Για να δουμε !! Λογικα πρεπει να κανω 600 χλμ !!
Παντως οι μικρες και κοντινες αποστασεις που εχω κανει μεχρι τωρα .......δειχνουν θετικα δειγματα !
Όταν είναι να αποφασίσεις, το καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις λάθος. Το χειρότερο όλων είναι να μην κάνεις τίποτε. Theodore Roosvelt
stakyr

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Κυρ Ιουν 06, 2010 1:50 am

Γιάννη θαυμάσια!!! Μπράβο για την κίνησή σου!!!
stakyr έγραψε:Παντως οι μικρες και κοντινες αποστασεις που εχω κανει μεχρι τωρα .......δειχνουν θετικα δειγματα !
Πες μας και αν είδες διαφορά στην απόδοση...
Grand Vitara 1.6 3D (2002) --- GFi LPG equipped
Η ζωή είναι ένα ταξίδι, όπου σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά η διαδρομή προς αυτόν!!
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis

Δημοσίευσηαπό stakyr » Τρί Ιουν 15, 2010 12:36 am

Πρωτη μεγαλη βολτα με εθνικη και επαρχιακο δρομο !!
Συνολο 360 χλμ (230 χλμ εθνικη και 130 χλμ με στροφιλικια σε αποτομες ανηφορικοκατηφοριες !!) και παντα με φουλ αιρκοντισιον !!
το συμπερασμα ???
το αυτοκινητο κοβει στις ρεπριζ !! οχι πολυ .......αλλα κοβει !! εγω βεβαια , λογω ογκου αυτοκινητου με το μεγαλο βαρος και με μικρη μηχανη (2.000 κε) , ποτε δεν ειχα ρεπριζ ......αλλα τωρα ειναι πολυ νωχελικο !!
Παταω γκαζι .....και το στροφομετρο δεν "γεμιζει" στροφες !! Αν π.χ εκανα τα 80-110 με 4η σε 10'' ,τωρα τα κανω σε 12" !! και τα 100-130 με 5η σε 15" τωρα τα κανω σε 20" !!
ως προς την καταναλωση ?? Αυτη δεν μπορεσα να την υπολογισω ,γιατι στην εθνικη εκανα δοκιμες τελικης ταχυτητας (εκει δεν υπαρχει κανενα προβλημα, την πιανει ανετα ,αν και λιγο πιο αργα !!! ) και ετσι ειχα λογικα , αυξημενη καταναλωση !! + τον ασχημο δρομο μετα + το αιρκοντισιον .....μου εδειξε 16λτ/100 !! απο 11-11,5 λτ/100 με καταναλωση βενζινης ......
Αλλα αυτο ΔΕΝ ειναι ενδεικτικο .......το Σ/Κ θα παω Καμμενα Βουρλα .....ολο εθνικη .....τουλαχιστον 350 χλμ πηγαινε-ελα !! Εκει θα το υπολογισω με 120 χλμ σταθερα !! που εχω την μικροτερη δυνατη καταναλωση .....
Και ετσι ......ως προς την καταναλωση ....θα εχετε νεωτερα απο Δευτερα !!
stakyr

Δημοσίευσηαπό grek » Τρί Ιουν 15, 2010 9:04 am

Γιαννη θα περιμενω με αγωνια τα τελικα συμπερασματα !!!!!!!!!
Και ειχα αποφασισει να πηγαινω στους αγωνες γκαζοκινητος :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Με μπερδεψες........
Περιμενω τα τελικα !!!!! :bow: :bow: :bow:
Το λάδι κι η αλήθεια πάντα βγαίνουν από πάνω.
grek

Δημοσίευσηαπό stakyr » Τρί Ιουν 15, 2010 10:32 pm

grek έγραψε:Γιαννη θα περιμενω με αγωνια τα τελικα συμπερασματα !!!!!!!!!
Και ειχα αποφασισει να πηγαινω στους αγωνες γκαζοκινητος :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Με μπερδεψες........
Περιμενω τα τελικα !!!!! :bow: :bow: :bow:

Γρηγορη ......μην μπερδευεσαι καθολου !! Ειναι απλα τα πραγματα !!
Προχτες για να παω παραλια (Αγ.Ειρηνη ,κοντα στην Χιλιαδου ) εκανα το τελευταιο 1-1,5 χλμ σε κακοτραχαλο χωματοδρομο με αποτομες κλισεις και φουρκετες με βαθια νεροφαγωματα (κοβεται το χουϊ ????? :twisted: :twisted: ) και οσο ηταν κατηφορια ....κανενα προβλημα !! :blob:
Αλλα στον ανηφορο ......εκοψα το υγραεριο (ενα απλο κουμπι ειναι στην καμπινα διπλα μου !!) και το γυρισα σε βενζινη !! Εβγαλα το δυσκολο κομματι και το ξαναπατησα (εν κινηση !!) να με γυρισει στο υγραεριο .....και κανενα προβλημα !!!!
Οποτε ....τι κανεις ???? ;) ;) ;) ;)
Βαζεις κανονικα το υγραεριο ...........κινεισαι στην εθνικη και στην επαρχια μ΄αυτο.....(τα περισσοτερα χλμ !) και στους αγωνες το γυριζεις ανετα σε βενζινη (ωστε να εχεις το "νευρο") και μετα το τελος του αγωνα .....το ξαναγυριζεις σε υγραεριο ..........ολα γινονται ανετα και εν κινηση ,με ενα κουμπι που εχεις μεσα στην καμπινα και που παραλληλα ειναι και ο μετρητης ποσοτητας της μπουκαλας υγραεριου που εχεις βαλει !!
Ολο το συστημα θα το δεις πως δουλευει ,οταν με το καλο θα ερθω Πατρα !! Θα το δοκιμασεις και θα μου πεις και εσυ τις εντυπωσεις σου !! Την Δευτερα, θα γραψω και αναλυτικα τις εντυπωσεις μου απο ενα πιο νορμαλ ταξιδι με πιο νορμαλ συνθηκες και ταχυτητες !!! :u-: :u-: :u-: :u-: :u-: :u-: :u-:
stakyr

Δημοσίευσηαπό Φωτης ranger » Τετ Ιουν 16, 2010 4:16 pm

για diezel υπαρχει κιτ???????
περιβαλοντικη αγωνιστικη λεσχη αμαλιαδας.Π.Α.ΛΕ.Α

................KAGOURAS 4X4 CLUB..................
Άβαταρ μέλους
Φωτης ranger

Δημοσίευσηαπό stakyr » Τετ Ιουν 16, 2010 10:45 pm

Φωτης ranger έγραψε:για diezel υπαρχει κιτ???????

Απ΄οτι ξερω .....οχι ..!!! :roll: :roll: :roll: :roll:
ενα κιτ που δουλευει πετρελαιο με γκαζι εχει κανει την εμφανιση του στην Αυστραλια ,αλλα ειναι ακομα σε πειραματικο σταδιο και το χρησιμοποιουν λιγοι ........ακομα !! :u-: :u-: :u-: :u-:
stakyr

Δημοσίευσηαπό grek » Πέμ Ιουν 17, 2010 8:46 am

Φωτης ranger έγραψε:για diezel υπαρχει κιτ???????

Yπαρχει Φωτη μην τον ακους !!!!
Αλλαζεις την μηχανη την κανεις βενζινη και μετα ακολουθεις αυτο που εκανε ο Γιαννης !!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Το λάδι κι η αλήθεια πάντα βγαίνουν από πάνω.
grek

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες