Μ.Σαββατο 3/4/10

Ευχές, λουλούδια..... χαιρετισμοί!

Re: Μ.Σαββατο 3/4/10

Δημοσίευσηαπό maria » Σάβ Απρ 03, 2010 6:00 pm

Εικόνα
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!!!
Άβαταρ μέλους
maria
 
Δημοσιεύσεις: 6580
Εγγραφή: Τετ Μάιος 14, 2008 9:47 pm
Τοποθεσία: maria@4x4fun.gr

Re: Μ.Σαββατο 3/4/10

Δημοσίευσηαπό gmak » Σάβ Απρ 03, 2010 7:13 pm

καλη Ανάσταση σε όλους...το Αναστάσιμο Φως να φέρει υγεία γαλήνη και αγάπη σε όλους :!:
Άβαταρ μέλους
gmak
 
Δημοσιεύσεις: 8595
Εγγραφή: Τετ Μάιος 14, 2008 10:56 pm
Τοποθεσία: gmak@4x4fun.gr

Re: Μ.Σαββατο 3/4/10

Δημοσίευσηαπό acha » Σάβ Απρ 03, 2010 8:13 pm

Καλή ανάσταση και καλό πάσχα σε όλους!!!!
Ψάχνω στο πουθενά το τίποτα... για να βρώ τα πάντα!

4χ4fun Racing Team
Άβαταρ μέλους
acha
 
Δημοσιεύσεις: 1143
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 18, 2008 10:58 pm
Τοποθεσία: ΠΑΤΡΑ

Re: Μ.Σαββατο 3/4/10

Δημοσίευσηαπό gmak » Σάβ Απρ 03, 2010 9:04 pm

και μερικες χρησιμες οδηγιες για αυριο ;)


Προειδοποίηση: Μπορεί η προετοιμασία του αρνιού να σας φανεί εύκολη, το ψήσιμο όμως στη σούβλα είναι πραγματικά δύσκολο και κουραστικό. Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε κάποιον έμπειρο στο ψήσιμο ή κάποιον που το'χει ξανακάνει τουλάχιστον μια φορά. Διαφορετικά το αρνί σας κινδυνεύει να ψηθεί απ'έξω αλλά από μέσα να μείνει άψητο και να πάει χαμένος ο κόπος σας.

Υλικά

1 αρνί γύρω στα 8-12 κιλά (εξαρτάται από το πόσα άτομα θα είστε, υπολογίστε ότι το αρνί στο ψήσιμο θα μαζέψει πολύ)
1 χούφτα αλάτι και πιπέρι
σπάγκο για ράψιμο ή λεπτό σύρμα
μια χοντρή βελόνα
Εκτέλεση
Οταν αγοράζετε το αρνί, είναι σκισμένο από την κάτω του πλευρά. Μην περιμένετε να βρείτε τα εντόσθια του μέσα όπως παλιά, αν τα θέλετε θα πρέπει να τα πάρετε ξεχωριστά (δεν ξέρω τι επιτρέπεται πια με τη νέα νομοθεσία περί κοκορετσσίου, εντέρων κλπ.)

Το αρνί δε θα χρειαστεί πλύσιμο, εκτός και αν έχει αίματα, οπότε τότε καθαρίστε το.

Σουβλίζετε το αρνί από την ουρά και σπρώχνετε για να βγει η σούβλα από το κεντρο του κεφαλιού.
Αλατοπιπερώνετε το αρνί από την εσωτερική πλευρά του. Μπορείτε να βάλετε ελάχιστο λάδι στο χέρι (ή σε ένα πινέλο κουζίνας) και να αλείψετε εξωτερικά το αρνί ώστε να κολλήσει επάνω στο αρνί το αλάτι. Μετά αλατοπιπερώνετε και εξωτερικά (στις πλάτες, λαιμό, πόδια).
Το ράβετε στο άνοιγμα με μια βελόνα με κλωστή ή με σύρμα λεπτό. Αυτό γίνεται για να μη τρέχει το ξύγκι κατά το ψήσιμο, κατά τα άλλα θα μπορούσε να μείνει και ανοιχτό.
Το σούβλισμα και το αλατοπιπέρωμα γίνονται από το προηγούμενο βράδυ.
Την Κυριακή του Πάσχα, πρωΐ-πρωΐ, ετοιμάζετε τη φωτιά (φτιάχνετε ένα λάκο με κάρβουνα στο μήκος του αρνιού και πλάτος ανάλογα με το πόσα αρνιά θα ψήσετε). Καλό είναι να έχετε και παρέα στο ψήσιμο.
Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή. Για να ψηθεί το αρνί θέλει 2-3 ώρες ανάλογα με τη φωτιά που έχετε. Στην αρχή θέλει γρήγορο γύρισμα, βοηθά να μην "αρπάξει" το αρνί, να μην καεί δηλαδή.
Το ψήσιμο του αρνιού θέλει υπομονή. Μην βιάζεστε να το ψήσετε, θέλει να το βάλετε ψηλά σε ύψος και σε χαμηλή φωτιά. Αν το βάλετε χαμηλά (κοντά στη φωτιά), θα ψηθεί πιο γρήγορα αλλά μπορεί να το κάψετε.
Σημαντικό ρόλο στη γεύση παίζει το αλατοπίπερο και πόσο θα βάλετε (ανάλογα το πόσο αλμυρό το θέλετε).
Σημείωση: Οσοι βρίσκουν ανυπόφορο το ψήσιμο μπροστά στη φωτιά, μπορούν να αγοράσουν ένα αυτόματο μηχανάκι που πατάς το κουμπί και γυρίζει μόνο του το αρνί. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να πάθει κάποια εμπλοκή και να μείνετε ξεκρέμαστοι.

Συμβουλή: Κάντε το Πάσχα αυτό να σας μείνει αξέχαστο. Ψήστε το δικό σας αρνί στην αυλή/μπροστά στο δρόμο του σπιτιού σας, φωνάξτε φίλους/γείτονες, βάλτε μουσική, κεράστε τους περαστικούς ένα κρασάκι.

Και επειδή το αρνί αργεί να γίνει, έχετε πολεμοφόδια σε ένα τραπεζάκι: Κόκκινα αβγά για τσούγκρισμα, συκωτάκια τηγανητά, κουλουράκια, καμιά σαλατούλα, κρασί.

www.exothema.gr
Άβαταρ μέλους
gmak
 
Δημοσιεύσεις: 8595
Εγγραφή: Τετ Μάιος 14, 2008 10:56 pm
Τοποθεσία: gmak@4x4fun.gr

Re: Μ.Σαββατο 3/4/10

Δημοσίευσηαπό stakyr » Σάβ Απρ 03, 2010 10:00 pm

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ Σ΄ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ !!

Εγω παντως , θα ακολουθησω την συμβουλη .."ψησιμο αρνιου στο πεζοδρομιο του σπιτιου μου" !!
Μαζι με τους γειτονες ....τους περαστικους φιλους....τους αγνωστους "φιλους" ......και ολους εμας.... γνωστους και αγνωστους ,που η αυριανη μερα ενωνει, παρα χωριζει !!!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ Σ΄ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ !!
Όταν είναι να αποφασίσεις, το καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις λάθος. Το χειρότερο όλων είναι να μην κάνεις τίποτε. Theodore Roosvelt
stakyr
 
Δημοσιεύσεις: 1725
Εγγραφή: Τετ Φεβ 11, 2009 1:40 am
Τοποθεσία: Κορυδαλλος (κελι 33)

Re: Μ.Σαββατο 3/4/10

Δημοσίευσηαπό DIMITRIS ISTIEA » Σάβ Απρ 03, 2010 10:21 pm

Χρόνια Πολλά και καλή Ανάσταση σε όλους.Εύχομαι το Άγιο Φως να φέρει Αγάπη, Χαρά και Υγεία σε εσάς και τις Οικογένειές σας.

Δημήτρης Καραγιώργος-Βόρεια Εύβοια
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
DIMITRIS ISTIEA
 
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 06, 2009 2:29 am
Τοποθεσία: ISTIEA EVIA

Προηγούμενη

Επιστροφή στο ΕΥΧΟΛΟΓΙΟ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron