από AnnaR » Κυρ Οκτ 26, 2008 6:46 pm
Εκτός από το μερος με τους καταρράκτες΄και τις κολυμπήθρες το οποίο ειναι και το πιο γνωστό, η αναβαση ή η καταβαση (αναλογως του σημειου εκκινησης) του φαραγγιού ειναι πραγματικα μια καταπληκτική εμπειρία. λιγα μετρα μολις από το σημειο όπου τελειωνει ο χωματόδρομος και βρισκεται το χαρακτηριστικο τοξωτό καμαρακι και το λευκο εκκλησακι της παναγιας, υπάρχει η σπηλια του στομίου, ενα σπηλαιωδες σχισμα του βουνου, μεσα απο το οποιο περνα το ποταμι...σπιτι εκατονταδων νυχτεριδων, με ενα στενο περασμα (με καποια πιο βαθια σημεια) το οποιο σε βγαζει στην αλλη πλευρα...
γενικα το μερος ειναι πανεμορφο..δεν καταστραφηκε ολοκληρωτικα απο οτι εχω μαθει απο φιλους που μενουν στην περιοχη..
ακομα και η διαδρομη ειναι υπεροχη, το χωριο Σιδηροκαστρο, ιστορικο κ γραφικο, με το χαρακτηριστικο σοκκακι με τα αγαλματα νεραιδων, και η καταβαση απο το χωριο Πλατανια..
ειναι μερος αγαπημενο το οποιο εχω επισκεφτει παμπολλες φορες και πραγματικα ειναι απο τα μερη το οποιο αξιζει κανεισ να επισκεφ8ει..Βεβαια η καλυτερη εποχη ειναι αρχες καλοκαιριου και αρχες φθινοπωρου..
υπαρχουν εναλλακτικες διαδρομες για να φτασει κανεις εκει αλλα νομιζω οτι η ημιορεινη διαδρομη διαμεσου Αυλωνας-Σιδηροκαστρου ειναι η πιο ομορφη..
οσο για το διωρο περπατημα σε ανηφορα που αναφερει o break ειναι οντως πολυ...δυνατη εμπειρια...καλοκαιρι ομως οι κατοχοι 4χ4 δεν χρειαζεται να ανησυχουν.. ο χωματοδρομος εχει βελτιωθει αισθητα σε σημειο που και κοινα αυτοκινητα κατεβαινουν..
ολα αυτα βεβαια πριν τη φωτια...
μετα τη μεγαλη πυρκαγια δεν εχω επισκεφ8ει το μερος για να μπορω να πω με σιγουρια αν ολα αυτα ισχυουν ακομη....