ιδεες για βελτιωση Ssangyong Musso

Μπορείς...? Φτιάχτο!

Re: ιδεες για βελτιωση Ssangyong Musso

Δημοσίευσηαπό pajerinho » Πέμ Σεπ 03, 2009 7:41 pm

gmak έγραψε:εγω γιαννη εμενω σε αυτα που σου ειπα στο αρκουδι... :|

Μπαααα.... έχετε κ μυστικά!!!??
Τί λέγατε στο Αρκούδι δηλ? Δεν κάνει να μάθουμε?
Το +5 για μένα δεν είναι πρόβλημα. Τουλάχιστον στο Pinin δεν ήταν καθόλου.
Εννοείται ότι θα βάλεις κ λίγο πιο σκληρά αμορτισέρ. Και αν βγάλεις κ τους τροχούς λίγο πιο έξω σου δίνει ακόμα καλύτερη ευστάθεια.
Λάστιχα τί φοράς? 235/75/15 δεν είναι?
Τα 225/75/15 είναι 28,3" (ή 71,9cm)
Τα 235/75/15 είναι 28,9" (ή 73,4cm)
Δηλαδή έχουν μια διαφορά 1,5cm σε διάμετρο (σε ύψος αυτοκινήτου πάει το μισό)
Αυτές είναι οι ονομαστικές διαστάσεις, τα αναγομωμένα είναι κανά 2 πόντους μεγαλύτερα σε διάμετρο.
Αν βάλεις δηλ. αναγόμωση 225/75/15 δεν θα ψηλώσεις σχεδόν καθόλου από λάστιχο, αν βάλεις 235/75/15 θα πάρεις 1 πόντο ύψος περίπου.
Να κοιτάξεις και για 30χ9,5 τα οποία δεν είμαι σίγουρος αν είναι ακριβώς το ίδιο με τα 235/75/15 ή λίγο μεγαλύτερα (πάντως σίγουρα δεν είναι 30" ακριβώς, παρά το όνομά τους)
Where the streets have no name....
Άβαταρ μέλους
pajerinho

Δημοσίευσηαπό maria » Πέμ Σεπ 03, 2009 7:46 pm

Και γενικως κοιτα μην το βαρυνεις πολυ.
Θα σε τραβαμε που θα σε τραβαμε....μην ταλαιπωρουμε και τα αυτοκινητα. :roll:
Άβαταρ μέλους
maria

Δημοσίευσηαπό DIMITRISS32 » Πέμ Σεπ 03, 2009 8:13 pm

ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ 30.9.5 ΕΧΕΙ δυναμη ΝΑ ΤΑ ΠΑει στο βουνο
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΦΘΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΦΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ...Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυίας και βλακείας είναι ότι η ιδιοφυία εχει όρια..
Άβαταρ μέλους
DIMITRISS32

Δημοσίευσηαπό ni-jo » Πέμ Σεπ 03, 2009 11:06 pm

φιλε μου γιαννη εμενα με ανησυχει το γεγονος το οτι θα βαλεις αποστατες (teflon) αντι για ελατηρια
ετσι θα εχεις περισοτερους κραδασμους στο σασι.
ετσι ηταν να βαλω και εγω στο jimny και αποφασισα να βαλω ελατηρια 6ποντα (mud) και εχω μεινει
πολυ ευχαριστημενος .
αν και φτωχος απο εμπειρια μονο 3 χρονια που ασχολουμαι εχω να προτεινω ελατηρια αναρτισεις
να παρεις το υψος που θες 5ποντους και το ιδιο νουμερο σε λαστιχα ισος με λιγο βαθος της ζαντας
να εχεις καλητερο πατημα
αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη
Η ΤΡΕΛΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ
Άβαταρ μέλους
ni-jo

Δημοσίευσηαπό stakyr » Πέμ Σεπ 03, 2009 11:07 pm

maria έγραψε:Και γενικως κοιτα μην το βαρυνεις πολυ.
Θα σε τραβαμε που θα σε τραβαμε....μην ταλαιπωρουμε και τα αυτοκινητα. :roll:

Γι΄αυτο Μαρια μου κανω διαιτα ολο το καλοκαιρι .................. :u-: :u-: :u-: :u-: :u-: :u-: :u-: ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
Όταν είναι να αποφασίσεις, το καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις λάθος. Το χειρότερο όλων είναι να μην κάνεις τίποτε. Theodore Roosvelt
stakyr

Δημοσίευσηαπό stakyr » Πέμ Σεπ 03, 2009 11:18 pm

ni-jo έγραψε:φιλε μου γιαννη εμενα με ανησυχει το γεγονος το οτι θα βαλεις αποστατες (teflon) αντι για ελατηρια
ετσι θα εχεις περισοτερους κραδασμους στο σασι.
ετσι ηταν να βαλω και εγω στο jimny και αποφασισα να βαλω ελατηρια 6ποντα (mud) και εχω μεινει
πολυ ευχαριστημενος .
αν και φτωχος απο εμπειρια μονο 3 χρονια που ασχολουμαι εχω να προτεινω ελατηρια αναρτισεις
να παρεις το υψος που θες 5ποντους και το ιδιο νουμερο σε λαστιχα ισος με λιγο βαθος της ζαντας
να εχεις καλητερο πατημα
αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη

το συζητησα και αυτο με τον ανθρωπο απο τα αμορτισερ και μου ειπε οτι μεχρι 3-3,5 ποντους τεφλον δεν υπαρχει κανενα προβλημα ...........μετα απ΄αυτο το υψος δημιουργητε προβλημα κραδασμων!!!
το θεμα βεβαια θα λυθει οταν με το καλο του παω τα παλια σετ να τα δει !!!
τοτε θα μου πει αν ταιριαζει κατι αλλο ,περα απο τα μαμα ελατηρια για να ψηλωσει το αυτοκινητο !!!!
Παντως , αν θυμαμαι καλα , το Actyon(αγωνιστικο) που ειχα δει στο Ναυπλιο, δεν ηταν ιδιαιτερα ψηλωμενο !!
το βλεπω και στα περιοδικα και δεν μου φαινεται πανω απο 5-6 ποντους !! Τι να πω ...........θα δειξει !!!! :? :? :? :? :? :?
Όταν είναι να αποφασίσεις, το καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις λάθος. Το χειρότερο όλων είναι να μην κάνεις τίποτε. Theodore Roosvelt
stakyr

Δημοσίευσηαπό pajerinho » Παρ Σεπ 04, 2009 10:22 am

stakyr έγραψε:Παντως , αν θυμαμαι καλα , το Actyon(αγωνιστικο) που ειχα δει στο Ναυπλιο, δεν ηταν ιδιαιτερα ψηλωμενο !!
το βλεπω και στα περιοδικα και δεν μου φαινεται πανω απο 5-6 ποντους !! Τι να πω ...........θα δειξει !!!! :? :? :? :? :? :?

Ναι δεν είναι παραπάνω. Δεν μπορεί (λογικά) να ψηλώσει παραπάνω λόγω ψαλιδιών μπροστά.
Για όλα που έχουν ψαλίδια υπάρχει ένα πάνω όριο στο ψήλωμα, μετά αρχίζουν να σπάνε ημιαξόνια, μπιλιοφόροι και άλλα ωραία πραγματάκια.
Συνήθως αυτό το όριο είναι στους 5-6 πόντους, αλλά εξαρτάται απ' το αμάξι.
Στα Vitara ας πούμε και μισό πόντο να το ψηλώσεις, σπάει το διαφορικό :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Συμφωνώ με τον ni-jo ότι το ψήλωμα με ελατήρια είναι καλύτερη λύση. Και όχι απαραίτητα πολύ ακριβότερη.
Ο ni-jo όμως για το Jimny έχει πολλές επιλογές. Εσύ (όπως και εγώ στο Pinin) δεν έχουμε.
Άσε που σχεδόν όλα τα ελατήρια ψηλώματος είναι σαφώς πιο σκληρά απ' τα μαμά. Δύσκολα θα βρεις κάτι που να σε ικανοποιεί (εδώ μπορεί να μη βρεις καν κάτι που να σου ταιριάζει), γι' αυτό και είμαι της άποψης ότι εάν τα μαμά ελατήρια σ' αρέσουν να μην τ' αλλάξεις.
Πρόβλημα κραδασμών με τα τεφλόν (που πίσω είναι 5,5πόντους) δεν έχω κανένα.
Μου τα έκανε και ο μάστοράς μου (γειά σου ρε μάστορα!!!) μαύρα και δεν φαίνονται καν. Οπότε λύνεται και το αισθητικό.
Γιάννη, θα μπορούσαμε όταν βρεθούμε να στο δώσω να το οδηγήσεις για να δεις στην πράξη αυτά που σου λέω.
Αλλά μάλλον δεν θα στο δώσω γιατί μετά θα θέλεις να πάρεις Pinin :lol: :lol: :lol: :lol: :blob: :blob: :blob:

PS. Ότι λέω βέβαια το λέω με κάθε επιφύλαξη και με βάση τί ισχύει στο δικό μου αμάξι. Δεν ξέρω αν το Musso θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο μετά το ψήλωμα
Where the streets have no name....
Άβαταρ μέλους
pajerinho

Δημοσίευσηαπό stakyr » Παρ Σεπ 04, 2009 4:56 pm

Αλλά μάλλον δεν θα στο δώσω γιατί μετά θα θέλεις να πάρεις Pinin

Η πρωτη επιλογη μου δεν ηταν το Musso αλλα το MITSUBISHI SPORT !!
Εχεις καταλαβει την τρελλα μου με τους χωρους και ετσι ειχα αποκλεισει σιγουρα το pinin !!
ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΚΕ ΜΟΥ.................................. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stakyr

Δημοσίευσηαπό DIMITRISS32 » Παρ Σεπ 04, 2009 5:00 pm

ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΛΕ 4 ΚΑΛΑ ΛΑΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΠΗΓΕΝΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΗΜΑΤΑ..........ΑΜΑ ΘΕΣ ΑΚΟΥΣΕΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ...... :clap: :clap:
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΦΘΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΦΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ...Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυίας και βλακείας είναι ότι η ιδιοφυία εχει όρια..
Άβαταρ μέλους
DIMITRISS32

Δημοσίευσηαπό gmak » Παρ Σεπ 04, 2009 7:11 pm

DIMITRISS32 έγραψε:ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΛΕ 4 ΚΑΛΑ ΛΑΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΠΗΓΕΝΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΗΜΑΤΑ..........ΑΜΑ ΘΕΣ ΑΚΟΥΣΕΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ...... :clap: :clap:

+100000 αυτο του ειπα και εγω :u-:
Άβαταρ μέλους
gmak

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες