Συνέντευξη Τύπου κατατακτηρίων
Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου των κατατακτηρίων δοκιμών για το Grand Prix Μπαχρέιν πήραν μέρος οι τρεις πρώτοι της διαδικασίας, δηλαδή οι Jarno Trulli (Toyota), Timo Glock (Toyota) και Sebastian Vettel (Red Bull). Όπως είναι φυσικό, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη μεγάλη επιτυχία των οδηγών της Toyota, που θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αυριανού αγώνα. Ο Sebastian Vettel υπολόγισε ότι οι Trulli και Glock κουβαλούν λιγότερα καύσιμα και θα μπουν νωρίτερα από αυτόν στα pit για ανεφοδιασμό. Ας δούμε τι ειπώθηκε αναλυτικά…
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ερ: Jarno, σπουδαίο αποτέλεσμα για εσένα και πολύ καλό Q3. Αλλά είχες πολλά προβλήματα σήμερα με τα φρένα, τον άνεμο και τη ζέστη.
Jarno Trulli: Δεν ήταν εύκολες οι κατατακτήριες για κανέναν αλλά για εμένα ήταν ακόμα πιο δύσκολες γιατί μετά τον πρώτο γύρο μου ανακαλύψαμε μερικά προβλήματα με το μονοθέσιό μου και ιδιαίτερα με τα φρένα. Η διαδρομή του πεντάλ γινόταν όλο και μεγαλύτερη και δεν μπορούσα να φρενάρω όπως ήθελα. Δεν τα παράτησα γιατί ήξερα ότι είχα καλό μονοθέσιο και μπορούσα να διεκδικήσω την pole position και ήταν πολύ καλό για την ομάδα που τελικά καταλήξαμε 1ος και 2ος. Είναι εδώ και ο κ. Okamoto για να μας συμπαρασταθεί και είναι πολύ καλό που μπορέσαμε να του δείξουμε τι καλή δουλειά έχουμε κάνει τόσο τον χειμώνα όσο και σήμερα.
Ερ: Timo, έχασες λίγο χρόνο στο FP3 σήμερα το πρωί λόγω προβλήματος στα ηλεκτρικά. Αλλά και εσύ έκανες πολύ καλές κατατακτήριες.
Timo Glock: Ναι, δεν ήταν καθόλου άσχημα. Κάναμε καλή δουλειά το βράδυ καθώς χθες είχαμε δυσκολίες με τα φρένα. Κάναμε τις κατάλληλες αλλαγές και ήμουν πολύ ευχαριστημένος σήμερα το πρωί. Ξαφνιάστηκα λίγο που παρέμεινα ταχύτερος. Στις κατατακτήριες ο άνεμος άλλαξε και δυσκολεύτηκα λίγο στην πρώτη μου προσπάθεια. Το μονοθέσιο ήταν λίγο πιο νευρικό. Στο Q3 ήξερα περνώντας τη γραμμή ότι δεν θα μπορούσα να είμαι πιο γρήγορος από τον Jarno γιατί είναι πάρα πολύ καλός στις κατατακτήριες, ειδικά στο Q2 που εκμεταλλεύεται καλύτερα το φορτίο καυσίμου. Έκανα ένα λαθάκι και έχασα λίγο χρόνο αλλά τελικά δεν νομίζω ότι θα έπαιρνα την pole. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα. Οι μηχανικοί πέρασαν πολύ δύσκολα τις τελευταίες εβδομάδες. Οι πρώτοι 4 αγώνες ήταν πολύ δύσκολοι και το αποτέλεσμα είναι καλό για την ομάδα.
Ερ: Sebastian, επιστρέφεις από τη μεγάλη νίκη σου στη Σαγκάη, συνεχίζοντας την παρουσία σου στους 3 πρώτους. Φαίνεται ότι φύλαξες ένα σετ ελαστικών στο Q2 και τώρα έχεις ένα μεγάλο χαμόγελο ενόψει του αγώνα.
Sebastian Vettel: Ναι, νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή περίοδο. Μπορούσαμε να δούμε από το Q1 ότι ήταν δύσκολα και δεν αρκούσε ένας γύρος με τα σκληρά ελαστικά, οπότε όλοι έβαλαν τα μαλακά. Όλα πήγαν καλά και δεν είχαμε προβλήματα. Το μονοθέσιο ήταν πολύ γρήγορο. Χρειάστηκε μόνο μία προσπάθεια στο Q2 και παραμείναμε στην κορυφή, παρότι η πίστα βελτιωνόταν. Στο Q3 οι Toyota παραήταν γρήγορες. Ανυπομονώ για αύριο, υπολογίζω ότι θα μπουν στα pit νωρίτερα από εμάς. Ο αγώνας όμως είναι μακρύς και θα δούμε τι θα γίνει.
Ερ: Jarno, πώς αντιδράς στο σχόλιο του Sebastian ότι θα μπείτε στα pit νωρίτερα από αυτόν και τι σκέφτεσαι πηγαίνοντας προς την ημέρα που η Toyota μπορεί να πάρει την πρώτη της νίκη;
JT: Για να είμαι ειλικρινής, δεν ένιωθα πολύ άνετα για το γύρο μου στις κατατακτήριες. Δούλεψα πολύ περισσότερο πάνω στον αγωνιστικό ρυθμό και ένιωθα πιο ανταγωνιστικός σε αυτόν. Ίσως ο λόγος που βρίσκομαι στην pole σήμερα είναι ότι όταν βάλαμε καύσιμα στο μονοθέσιο είχε καλύτερη αίσθηση. Είμαι πολύ αισιόδοξος για αύριο. Δεν θα έπρεπε να έχω προβλήματα εκτός από αυτό με τα φρένα που θα αναλύσουμε σήμερα για να δούμε την κατάσταση.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Ερ. Jarno, ακούγεται ότι υπάρχει κάποια ανησυχία σχετικά με τα φρένα. Τι μπορεί να γίνει από σήμερα μέχρι τον αγώνα;
JT: Ήταν δύσκολες κατατακτήριες. Είχα προβλήματα με το μονοθέσιό μου. Στην αρχή βρήκαμε ότι ίσως να είχαμε πρόβλημα με τα καύσιμα και έτσι είχα λίγο περισσότερο στο ρεζερβουάρ για να σιγουρέψω ότι δεν θα μείνω από καύσιμα. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν τα φρένα, Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα όλο το Σαββατοκύριακο αλλά δυστυχώς στις κατατακτήριες, μετά από δύο γύρους δυσκολευόμουν και έχασα ένα-δύο δέκατα σε όλους μου τους γύρους από το Q2 στο Q3, άρα, νομίζω, ότι το μονοθέσιο έχει πολύ περισσότερες προοπτικές. Δεν μπορώ όμως να είμαι τόσο απογοητευμένος έχοντας πάρει την pole. Ασφαλώς και δεν ήμουν τόσο σίγουρος ότι θα είμαι εδώ σήμερα γιατί πέρασα τον περισσότερό μου χρόνο δοκιμάζοντας τον αγωνιστικό μου ρυθμό και νομίζω ότι ένοιωθα πολύ πιο άνετα σε ένα βαρύτερο μονοθέσιο και πιθανόν να το έδειξα αυτό στο Q3, έτσι έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση για τον αυριανό αγώνα και το μονοθέσιο, γενικά, πάει αρκετά καλά.
Ερ. Όμως τι μπορεί να γίνει από σήμερα μέχρι αύριο το πρωί;
JT: Πρέπει να αναλύσουμε τα δεδομένα για να δούμε αν έχουμε κάποιο πρόβλημα στα φρένα και ακολούθως αν μπορούμε να το διορθώσουμε αμέσως, μετά τον πρώτο γύρο είχα ένα πρόβλημα το οποίο δεν είχα όλο το Σαββατοκύριακο, άρα αυτό μας ανησυχεί λίγο.
Ερ. Μετά τις χθεσινές δοκιμές είπες ότι ήθελες περισσότερη οδηγησιμότητα στο μονοθέσιο και η ομάδα είπε επίσης ότι η επιλογή ελαστικού δεν ήταν ιδιαιτέρως κρίσιμη, κάτι το οποίο είναι επίσης ενδιαφέρον.
JT: Ναι, υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία είναι ενδιαφέροντα και τα οποία ανακαλύψαμε χθες. Σήμερα τα συγκρίναμε με αυτά που είδαμε στις χειμερινές δοκιμές και είδαμε ότι οι θέσεις έχουν αλλάξει δραματικά. Συνολικά είμαστε ικανοποιημένοι με τα δεδομένα που συγκεντρώσαμε και νομίζω ότι έχουμε μία καλή άποψη του τι θα συμβεί αύριο. Προφανώς πρέπει απλώς να περιμένουμε και να δούμε, όμως πρέπει να πω ότι έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση για τον αγώνα καθώς ο αγωνιστικός μου ρυθμός και ο τρόπος που προσέχω τα ελαστικά μου, ήταν πολύ καλοί όλο το Σαββατοκύριακο.
Ερ. Timo, δεν είχες καθόλου προβλήματα με τα φρένα;
TG: Είχαμε προβλήματα χθες. Δυσκολεύτηκα πολύ χθες με το μονοθέσιο, το οποίο ήταν πολύ μακριά από την ταχύτητα των δοκιμών και μέσα στη νύχτα είχαμε πολλά να αλλάξουμε, τα οποία λειτούργησαν σήμερα το πρωί όπου ήμασταν οι ταχύτεροι στο FP3, άρα ήμουν αρκετά ικανοποιημένος με το μονοθέσιο. Όμως στις κατατακτήριες ο αέρας άλλαξε λίγο και δυσκολευόμασταν ήδη στο Q1 με τα σκληρότερα ελαστικά και δεν μπορούσα να κάνω έναν καλό γύρο και έπρεπε να το συνηθίσω. Μετά από αυτό ήμουν αρκετά ικανοποιημένος στο Q2, στον τελευταίο γύρο, και αυτό ήταν καλό. Στο Q3, δυσκολευόμουν ακόμα να συνηθίσω τα περισσότερα καύσιμα από τα λιγότερα στο Q2, και μετά την όγδοη στροφή, ήξερα ότι δεν θα αγωνιστώ για την pole γιατί έκανα ένα λάθος. Τελικά, πρέπει να είμαι ευχαριστημένος με τις πρώτες θέσεις για την Toyota και αυτό είναι πολύ καλό για την ομάδα. Ένα τέλειο αποτέλεσμα και χάρη στους μηχανικούς για όλη τους τη σκληρή δουλειά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Νομίζω ότι ήταν ένα από τα δυσκολότερα ξεκινήματα για αυτούς και ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς.
Ερ. Προφανώς και είχαν πολλή δουλειά χθες το βράδυ επίσης, γιατί έλεγες ότι το μονοθέσιο ήταν κάπως δυσκολοοδήγητο και παρόλα αυτά έκανες τον ταχύτερο γύρο το πρωί και μετά σταμάτησες μέσα στην πίστα.
TG: Ναι, αυτό που πάθαμε το πρωί ήταν λίγο παράξενο. Ξαφνικά ο κινητήρας σταμάτησε και είχαμε ένα μικρό ηλεκτρικό πρόβλημα. Βρήκαμε τι συμβαίνει γρήγορα και ήμασταν ικανοί να το διορθώσουμε σύντομα. Τελικά, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για το αποτέλεσμα.
Ερ. Κατά πόσο οφείλεται η απόδοση αυτή στις τροποποιήσεις στο μονοθέσιο από τον αγώνα στην Κίνα;
TG: Δεν νομίζω ότι ήταν ένα μεγάλο βήμα, απλά κάποιες μικρές βελτιώσεις στο μονοθέσιο, άρα τίποτα το αξιοπρόσεκτο. Τελικά το αποτέλεσμα στις κατατακτήριες είναι απλά το αποτέλεσμα κάποιων καλών κατατακτήριων, και ποτέ δεν είχαμε καλές κατατακτήριες. Νομίζω ότι έχουμε κάνει τις ζωές μας λίγο δύσκολες τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα. Έχουμε ξεκινήσει δύο φορές από το pit lane και έπρεπε να παλέψουμε πολύ μέσα στον αγώνα. Είχαμε ένα ομαλό Σαββατοκύριακο μέχρι τώρα στις κατατακτήριες και ελπίζω να είμαστε γρήγοροι στον αγώνα.
Ερ: Sebastian, η 3η θέση στο grid είναι καλύτερη ή χειρότερη από ότι περίμενες;
SV: Πάντα είναι δύσκολο να ξέρεις πού θα βρεθείς στις κατατακτήριες, ειδικά με τα διαφορετικά φορτία. Ακολουθείς είτε επιθετική είτε συντηρητική είτε συμβιβαστική στρατηγική. Εξαρτάται. Ξέραμε από χθες ότι το μονοθέσιό μας είναι γρήγορο. Το αποδείξαμε στα Q1 και Q2 και αυτό ήταν καλό. Στο Q3 ξαφνιάστηκα από το πόσο μεγάλη ήταν η διαφορά με τον Jarno. Είναι πάρα πολύ γρήγορος, οπότε αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω σήμερα. Ανυπομονώ για αύριο. Θα κάνει πάρα πολλή ζέστη, ο αγώνας θα είναι μακρύς. Νομίζω ότι είναι σημαντικό που βρίσκομαι μπροστά από τον Jenson, καθώς ήμασταν πολύ κοντά. Νομίζω ότι κάναμε λίγο-πολύ τον ίδιο χρόνο. Κάθε θέση που κερδίζεις είναι θετικό, οπότε θα δούμε τι θα γίνει αύριο.
Ερ: Είχες εσύ προβλήματα με τα φρένα;
SV: Δεν θα τα έλεγα προβλήματα. Στο σιρκουί του Μπαχρέιν είναι γνωστό ότι απαιτούνται πολλά από τα φρένα. Υπάρχουν πολλά έντονα φρεναρίσματα και με αυτές τις θερμοκρασίες θα είναι δύσκολο να τα ψύξουμε, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα το έχουν όλοι. Νομίζω ότι εμείς είμαστε προετοιμασμένοι, οπότε ελπίζω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα αύριο.
Ερ: Υπάρχει μεγάλη διαφορά στα ελαστικά κατά τη γνώμη σου;
SV: Θα έλεγα ότι και οι δύο γόμες λειτουργούν πολύ καλά εδώ. Τις τελευταίες δύο ημέρες επικεντρωθήκαμε στον αγωνιστικό ρυθμό του μονοθεσίου και νομίζω ότι θα κάνουμε καλούς χρόνους και με τις δύο και δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως στην Αυστραλία, όπου είχαμε πολύ graining. Αυτή η πίστα δεν είναι πολύ σκληρή με τα ελαστικά, είναι περισσότερο με τα φρένα. Επομένως, νομίζω ότι θα είναι καλά, αν και πολύ ζεστά. Θα δούμε αύριο. Αν δεν έχουμε αμμοθύελλα, θα είναι καλός αγώνας.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΦΡΑΦΩΝ
Ερ. (Ottavio Daviddi – Tuttosport): Jarno, πιστεύω πως η πίεση θα είναι πολύ μεγάλη καθώς εκκινείς από την pole position. Το φοβάσαι αυτό;
JT: Εύχομαι πάντα να είχα αυτού του είδους την πίεση. Δεν φοβάμαι. Μία φορά που βρισκόμουν στην pole position κέρδισα, νομίζω, οπότε δεν είναι πρόβλημα.
Ερ. (Marco Evangelisti – Corriere dello Sport) Jarno, θα ήθελες να αφιερώσεις αυτή την pole position σε κάποιον;
JT: Σίγουρα οι σκέψεις μου είναι πάντα κοντά στους ανθρώπους της περιοχής μου. Όπως γνωρίζετε όλοι, υποστηρίζω μία φιλανθρωπική προσπάθεια μαζί με όλους τους πιλότους, το GPDA, και προσπαθώ να ενημερώσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, οπότε η σκέψη μου είναι με τους ανθρώπους της περιοχής μου, προφανώς και στην ομάδα της Toyota. Ένα από τα μεγάλα αφεντικά, ο Κος Okamoto, είναι εδώ και θα είναι καλό να του δείξουμε πως τα πάμε καλά φέτος.
Ερ. (Frederic Ferret – L’ Equipe): Ερώτηση για τον Jarno και τον Timo: μπορείτε να εξηγήσετε γιατί βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης μαζί σε σύγκριση με τις άλλες πίστες; Είναι γιατί η πίστα ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της TF109;
JT: Πιστεύω πως αυτό συνέβη χάρη στο γεγονός ότι κάναμε δοκιμές εδώ στον χειμώνα αλλά και χάρη στο γεγονός ότι αυτή είναι μία από τις πίστες που βολεύει αρκετά το μονοθέσιό μας, όπως έχουμε δει και στο παρελθόν, αλλά και χάρη στο γεγονός ότι κάναμε καλύτερη δουλειά από τους υπόλοιπους. Δεν ξέρω, αλλά υπολογίζοντας όλα τα παράπάνω, ήρθαν και τα δύο μονοθέσια στην πρώτη σειρά, οπότε απλά φαίνεται πως ολόκληρη η ομάδα έκανε καλή δουλειά.
TG: Νομίζω, όπως είπε και ο Jarno, πως αυτή την φορά δούλεψαν όλα όπως έπρεπε και δεν είχαμε προβλήματα, ενώ το μονοθέσιο ήταν πιο κοντά σε αυτά που ξέραμε από τις χειμερινές δοκιμές. Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δοκιμάσαμε περισσότερο εδώ, αλλά τελικά απλά πιστεύω πως ήταν μία καλή περίοδος κατατακτηρίων γιατί όλα κύλησαν ομαλά και τα καταφέραμε. Αυτό ήταν.
Ερ. (Ferederic Ferret – L’ Equipe): Και τι φοβάστε περισσότερο σε αυτόν τον αγώνα;
SV: Την αμμοθύελλα.
JT: Δεν ξέρω. Κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών αγώνων δεν πιστεύω πως τα πράγματα πήγαν καλά για εμένα. Απλά ελπίζω για έναν αγώνα χωρίς προβλήματα και είμαι σίγουρος πως μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά και να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, γιατί αν σκεφτώ τι συνέβη στους πρώτους τρεις αγώνες, πάντα κάτι με δυσκόλευε, οπότε απλά ελπίζω να πάνε όλα καλά.
TG: Για εμένα ο άνεμος και τα μονοθέσια με KERS. Νομίζω πως το γρηγορότερο μονοθέσιο με KERS είναι αυτό του Lewis Hamilton στην 5η θέση και αυτό θα μπορούσε να είναι ανησυχητικό για εμάς στην πρώτη στροφή. Πιστεύω πως τα μονοθέσια με KERS έχουν δείξει πως είναι πολύ δυνατά στην εκκίνηση και αυτό μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Ελπίζω να έχουμε μία καθαρή εκκίνηση και όχι τα ίδια προβλήματα που είχαμε στη Μαλαισία.
Ερ. (Juha Paatalo – Financial Times Deutschland): Sebastian, τι σε έκανε να ανησυχήσεις περισσότερο βλέποντας τα αποτελέσματα από το Q2 και το Q3;
SV: Όχι, δεν ανησυχώ. Πιστεύω πως στο Q2 δεν υπάρχει λόγος για παιχνίδια, οπότε όλοι προσπαθούν να πάνε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ήταν έκπληξη για εμένα το πόσο γρήγοροι ήμασταν , οπότε χρειαστήκαμε μόνο μία προσπάθεια ώστε να καταφέρουμε να διαφυλάξουμε τα ελαστικά μας για αύριο. Νομίζω πως έδειξε πως τα πάμε καλά εδώ, το μονοθέσιο συμπεριφέρεται καλά, οπότε όταν πέρασα τη γραμμή στο Q3 και ενημερώθηκα για τους γύρους από τους πιλότους μπροστά μου, τον Timo και τον Jarno, ήμουν λίγο έκπληκτος, αλλά από την άλλη πλευρά ποτέ δεν ξέρεις, κάποιες φορές το μονοθέσιό σου είναι πολύ καλύτερο με λιγότερο καύσιμο, κάποιες φορές είναι καλύτερο με αρκετό καύσιμο, αλλά πιστεύω πως είμαστε εντάξει για αύριο.
Ερ. (Beniamino Casadei – Il Giornale) Όταν ήσουν μικρό παιδί, ένας Ιταλός οπαδός της Formula 1, απολάμβανες περισσότερο τις επιτυχίες μίας ιταλικής ομάδας ή ενός Ιταλού πιλότου;
JT: Ως Ιταλός, η Formula 1 αντιπροσωπευόταν από τη Ferrari, οπότε οτιδήποτε είχε σχέση με τη Formula 1 έπρεπε να είναι κόκκινο, θυμάμαι, αλλά μεγάλωσα σε μία οικογένεια που παρακολουθούσε το μηχανικίνητο αθλητισμό γενικότερα και δεν ήταν και τόσο οπαδοί της Ferrari για να είμαι ειλικρινής, αλλά το συζητούσαμε αρκετά για τους πιλότους και την απόδοσή τους, οπότε μεγάλωσα με μία ευρύτερη φιλοσοφία παρά με μία φιλοσοφία γύρω από τη Ferrari, γιατί δυστυχώς στην Ιταλία η Formula 1 δεν αντιπροσωπεύεται από εμένα ή τον Giancarlo Fisichella αλλά από τη Ferrari. Αυτό ίσως να είναι αρνητικό για εμάς αλλά από την άλλη πλευρά απλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Είμαι αρκετά τυχερός που κατάφερα να έρθω εδώ και βρίσκομαι στην pole position τώρα.
Ερ. (Roland Hughes – The National): Μία ερώτηση για όλους σας: πόσο μεγάλο ρόλο πιστεύετε πως θα παίξει η ζέστη αύριο, όχι μόνο για τα μονοθέσια αλλά και για τους πιλότους;
JT: Δεν με απασχολεί καθόλου αυτό, για να είμαι ειλικρινής. Αν κοιτάξουμε στο παρελθόν, όλες οι καλές μου εμφανίσεις πάντα έρχονταν στις χειρότερες και πιο δύσκολες καταστάσεις. Είμαι περισσότερο από ευτυχισμένος που θα αγωνιστώ σε αυτές τις ζεστές συνθήκες.
TG: Για εμένα δεν είναι πρόβλημα. Νομίζω πως στο τέλος όταν δεις τους αριθμούς, 40 βαθμοί ή 38 βαθμοί, πιστεύεις πως είναι πολύ ζεστά στο μονοθέσιο αλλά τουλάχιστον είναι ξηρός ο καιρός, οπότε είναι λογικό. Δεν έχω τόσα πολλά προβλήματα και είναι εντάξει.
SV: Πιστεύω πως θα είναι ψυχρότερος ο καιρός αύριο αν δεν κάνω λάθος, όχι πάρα πολύ, και πάλι με ζέστη αλλά λίγο πιο ψυχρά. Νομίζω πως η χειρότερη στιγμή είναι όταν περιμένεις στα pit ή στο γκαράζ για να βγεις και πάλι στην πίστα και το μονοθέσιο είναι στάσιμο και ζεστό. Είναι πολύ καλύτερα όταν οδηγείς στην πίστα και έχεις λίγο αέρα και, όπως είπε και ο Timo, δεν είναι τόσο άσχημα όσο στη Μαλαισία γιατί εδώ δεν υπάρχει τόσο πολλή υγρασία. Πόσο πιο ζεστά θα είναι στο Abu Dhabi όταν πάμε εκεί; (Απάντηση: ψυχρότερα)
Ερ. (Peter Hesseler – Pitpress) Jarno, ποιο ήταν το πρόβλημα με τα φρένα και τι πιστεύεις ότι είναι πιθανό, αν δεν υπάρχουν προβλήματα με το μονοθέσιο;
JT: Για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω τι συνέβη. Μπορούσα μόνο να αντιληφθώ μετά τη δεύτερη προσπάθειά μου στο Q1 πως το πεντάλ είχε μακρύτερη διαδρομή και είχα αναπηδήσεις. Έπρεπε να το εξετάσουμε στα γρήγορα ανάμεσα στις δύο περιόδους αλλά και πάλι είχα προβλήματα, οπότε βασικά δεν μπορούσα να φρενάρω το μονοθέσιο καλά και δεν μπορούσα να πιέσω το πεντάλ φρένου σωστά. Χανόταν λίγος χρόνος μερικές φορές αλλά, όπως είπα, δεν μπορώ να είμαι και πολύ απογοητευμένος και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αύριο.
MSFREE