ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ FORMULA1 2009..

Re: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ FORMULA1 2009..

Δημοσίευσηαπό gmak » Δευτ Απρ 13, 2009 11:40 pm

και μιας και μιλαμε για εφετειο.............

Οι οχτώ από τις δέκα ομάδες της F1 θα βρεθούν αύριο στο Εφετείο σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα με τους διαχύτες δυο επιπέδων.
Οι Ferrari, Renault, Red Bull και BMW έχουν καταθέσει έφεση εναντίον της απόφασης των αγωνοδικών σε Αυστραλία και Μαλαισία που απεφάνθησαν ότι οι διαχύτες δυο επιπέδων των Brawm, Williams, Toyota είναι καθόλα νόμιμοι. Η McLaren θα παρίσταται στη διαδικασία.

Εικόνα

Για να διαμορφώσετε άποψη ας δούμε πως δουλεύει ο διαχύτης της Brawn.
Με το σκούρο κίτρινο χρώμα οριοθετείται η νόμιμη περιοχή των 175mm από το κατώτατο σημείο αναφοράς. Τα δυο μαύρα βέλη οριοθετούν την περιοχή που η Brawn θεωρεί ως «δομή οπίσθιας πρόσκρουσης που φέρει και το φανοστάτη» ενώ το κόκκινο βέλος δείχνει την τρύπα που τροφοδοτεί με αέρα αυτό το κουτί.
Η τρύπα με έντονο κίτρινο χρώμα ξεκινά από πολύ πιο μπροστά. Μέσα στη στενή διατομή ο αέρας επιταχύνεται προτού φτάσει στην έξοδο βελτιώνοντας την κάθετη δύναμη και επιβραδύνεται φτάνοντας στην έξοδο μειώνοντας έτσι τις αντιστάσεις λόγω στροβιλισμών. Έτσι το κουτί αυτό δουλεύει ως διαχύτης και είναι πιο ψηλά απ΄ τα 175mm. Είναι μέσα στο γράμμα αλλά όχι στο πνεύμα του νόμου που στόχευε να περιορίσει το διαχύτη και μέσω αυτού την αεροδυναμική απόδοση.

Είναι απλοϊκό και προκαλεί βλάβη της γενικότητας να ισχυριστεί κανείς πως ο διαχύτης διπλού επιπέδου αξίζει «μισό δευτερόλεπτο». Παίζοντας σημαντικό ρόλο στην κατανομή του αεροδυναμικού φορτίου εάν έχεις σχεδιάσει εξαρχής το μονοθέσιο υπολογίζοντας στην παρουσία του έχεις πολύ μεγαλύτερο όφελος απ’ ότι εάν προσπαθήσεις να τον προσθέσεις εκ των υστέρων.
Car + Speed
Άβαταρ μέλους
gmak
 
Δημοσιεύσεις: 8595
Εγγραφή: Τετ Μάιος 14, 2008 10:56 pm
Τοποθεσία: gmak@4x4fun.gr

Re: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ FORMULA1 2009..

Δημοσίευσηαπό gmak » Πέμ Απρ 16, 2009 10:54 pm

Formula1: Νόμιμοι οι διαχύτες δυο επιπέδων!


Το Εφετείο της FIA γνωμοδότησε και αποφάσισε ότι οι αγωνοδίκες στην Αυστραλία ορθώς θεώρησαν τη διάταξη με το διαχύτη δυο επιπέδων ως νόμιμη. Έτσι η έφεση των Ferrari, BMW, Renault και Red Bull απορρίφθηκε. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι και οι υπόλοιπες ομάδες τώρα θα τρέξουν να διαμορφώσουν ανάλογα το πίσω μέρος του μονοθεσίου τους.
Ο Ρος Μπρον δήλωσε: «Το Μάρτιο του 2008 πρότεινα ένα πακέτο κανονισμών που θα αποσαφήνιζε όλα αυτά τα πράγματα. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν ενδιαφέρθηκαν τότε, τώρα όμως υποχρεώθηκαν να ενδιαφερθούν. Δεν είχα καμία αμφιβολία για την τελική απόφαση, ήξερα πολύ καλά τι έκανα».

Η Brawn GP όπως και οι Toyota, Williams έχουν σοβαρό πλεονέκτημα λόγω του διαχύτη δυο επιπέδων που τώρα είναι λογικό ότι θα σπεύσουν να ενσωματώσουν και οι υπόλοιπες ομάδες. Το θέμα είναι πόσο καιρό θα τους πάρει και εάν θα μπορέσουν να καλύψουν τη διαφορά με την BGP001. Ήδη ο Μπάτον έχει κερδίσει στους δυο πρώτους αγώνες με άνεση. Ο τρίτος αγώνας της χρονιάς διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο (18-19/4) στην πίστα της Σαγκάη

AUTOCARNET BLOGGER
Άβαταρ μέλους
gmak
 
Δημοσιεύσεις: 8595
Εγγραφή: Τετ Μάιος 14, 2008 10:56 pm
Τοποθεσία: gmak@4x4fun.gr

Re: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ FORMULA1 2009..

Δημοσίευσηαπό gmak » Παρ Απρ 17, 2009 12:53 am

Grand Prix Κίνας συνεχεια......


Η Brawn GP είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης στη Σαγκάη. Ο κόσμος της Φόρμουλας 1 (σ.σ. εμπλεκόμενοι και οπαδοί) δεν πρόκειται να ξανασοκαριστεί αν δει τα τέως μονοθέσια της Honda να κυριαρχούν. Αφήστε δε που οι υπόλοιπες πρωτοκλασάτες ομάδες έχουν το μυαλό τους αλλού: Πως θα επανασχεδιάσουν το μονοθέσιο τους για να γίνουν ανταγωνιστικοί.

Η πίστα της Σανγκάης που φιλοξενεί φέτος μόνο τη Φόρμουλα 1 (σ.σ. το MotoGP εγκατέλειψε την Κίνα) είναι παραδοσιακά φιλική προς τους οδηγούς της Brawn GP, Τζένσον Μπάτον και Ρούμπενς Μπαρικέλο.

Ο μεν Μπάτον που αποκάλυψε ότι σιγά σιγά συνηθίζει να κερδίζει (!) έχει τερματίσει στους βαθμούς στις τέσσερις από τις πέντε φορές που έχει τρέξει στην Κίνα. Φανταστείτε φέτος που το μονοθέσιο του πετάει φωτιές. Δεν αποκλείεται να ισοφαρίσει ή ακόμα και να ξεπεράσει την καλύτερη επίδοση του στη «χώρα των δράκων»: Ήταν 2ος το 2004.

Νικητής εκείνη τη χρονιά ήταν ο τιμέιτ του, Μπαρικέλο πίσω από το τιμόνι της Ferrari. Αν ο Μπάτον αντικρίσει και πάλι πρώτος την καρό σημαία, τότε θα γίνει ο πρώτος οδηγός μετά το 2006 και τον Μίκαελ Σουμάχερ το που θα έχει σημειώσει τρεις συνεχόμενες νίκες (ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία).

Ο τελευταίος Βρετανός που το κατάφερε αυτό ήταν ο Ντέιμον Χιλ στους τρεις πρώτους αγώνες του 1996 (Αυστραλία, Βραζιλία, Αργεντινή), όταν και δηλαδή αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Ίσως έτσι θα τον εκτιμήσει και ο δύσπιστος Χιλ.

Στη Μαλαισία η Brawn GP ισοφάρισε το ρεκόρ της Alfa Romeo το 1950. Αν κάνει το 3/3 θα γίνει η πρώτη ομάδα στη Φόρμουλα 1 που θα έχει νικήσει στους τρεις πρώτους αγώνες της.

Βλέπετε, η Alfa Romeo κέρδισε μεν όλους τους αγώνες στους οποίους συμμετείχε (6 τον αριθμό), αλλά δεν ταξίδεψε στην Ιντιανάπολις για τα 500 μίλια στον τρίτο αγώνα εκείνης της χρονιάς.

Η κακοτυχία της Ferrari

H ιταλική ομάδα που προχώρησε σε ανακατατάξεις στο εργατικό της δυναμικό τις προηγούμενες μέρες μετά το φιάσκο στη Σεπάνγκ, που θα απαλλαγεί από το προβληματικό σύστημα KERS.

Ούτε ο Φελίπε Μάσα, ούτε ο Κίμι Ραϊκόνεν έχουν προσφέρει βαθμό στην ομάδα που πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της από το 1992. Αν δεν τα καταφέρουν και αυτή τη φορά τουλάχιστον θα έχουν να λένε ότι ισοφάρισαν το ρεκόρ του σπουδαιότερου από αυτούς, Ζιλ Βιλνέβ και του ομόσταυλου του Ντιντιέ Πιρονί που είχαν αποτύχει να τερματίσουν στους τρεις πρώτους αγώνες το 1981.

Ο Ραϊκόνεν έχει ανέβει στο πόντιουμ τις τέσσερις από τις πέντε φορές (με εξαίρεση το 2006). Εκείνη τη χρονιά είχε εγκαταλείψει και ο Μάσα που μοιράζεται το ίδιο ρεκόρ (3/4) με τον τιμέιτ του.

Χάλια και στη McLaren Mercedes

Toν πρώτο της βαθμό αναζητεί και η ομάδα του παγκόσμιου πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον. Χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα τώρα που πλησιάζει η «δίκη» για το ψέμα του Βρετανού και βέβαια είναι ο πρώτος αγώνας που ο Ρον Ντένις δεν θα έχει καμία σχέση με την ομάδα της Φόρμουλας 1 (σ.σ. για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 1980!).

Το 2008 ο Χάμιλτον έσπασε την κακή παράδοση της McLaren στην Κίνα με την αποφασιστική νίκη του (σ.σ. πριν τον τελικό στη Βραζιλία). Μέχρι τότε η αγγλογερμανική ομάδα δεν είχε πάρει πολ ποζίσιον ή πρώτη μέχρι τρίτη θέση. Ο Χέικι Κοβαλάινεν από την άλλη θα αναζητήσει φέτος τον πρώτο του βαθμό.

Η Κίνα θέλει τον Αλόνσο
Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει το καλύτερο ρεκόρ από όλους τους οδηγούς στη συγκεκριμένη πίστα. Ποτέ δεν έχει τερματίσει εκτός της πρώτης (βαθμολογούμενης) οκτάδας. Αποκορύφωμα ήταν η νίκη του το 2005 όταν και ξεκίνησε από την πολ ποζίσιον. Την επόμενη χρονιά εκκίνησε πρώτος για να τερματίσει δεύτερος.

Φέτος, δύσκολα θα επανέλθει στο βάθρο. Καταφέρθηκε εναντίον της Bridgestone και της FIA για την απόφαση τους να χρησιμοποιηθούν τα μαλακά λάστιχα σε μία πίστα με «σκληρή» επιφάνεια.

H Renault επρόκειτο να εμφανίσει το ανανεωμένο της μονοθέσιο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε στο Μπαχρέιν για να το δούμε αυτό. Το ίδιο ισχύει και για την πρώην ομάδα του, τη McLaren Mercedes.

Αντίθετα, ο Πολωνός Ρόμπερτ Κουμπίτσα θα έχει κάτι καινούργιο στο μονοθέσιο του. Ο οδηγός της BMW Sauber θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά το σύστημα KERS. Θα θέλει να δώσει στην ομάδα του τη χαρά του πρώτου βάθρου. Το καλύτερο αποτέλεσμα στην Κίνα έχει φέρει ο Νικ Χάιντφελντ που ήταν πέμπτος το 2008.

Του διαχύτη ο επίλογος

Η Toyota και η Williams που χρησιμοποιούν επίσης αεροδυναμικούς διαχυτές που θέλουν να αντιγράψουν οι υπόλοιποι δεν έχουν καλή παράδοση στην Κίνα. Δεν έχουν πάρει βαθμό στις τρεις τελευταίες επισκέψεις τους εκεί

Οι προηγούμενοι νικητες

2004 Ρούμπενς Μπαρικέλο Ferrari
2005 Φερνάντο Αλόνσο Renault
2006 Μίκαελ Σουμάχερ Ferrari
2007 Κίμι Ραϊκόνεν Ferrari
2008 Λιούις Χάμιλτον McLaren

auto24.gr
Άβαταρ μέλους
gmak
 
Δημοσιεύσεις: 8595
Εγγραφή: Τετ Μάιος 14, 2008 10:56 pm
Τοποθεσία: gmak@4x4fun.gr

Re: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ FORMULA1 2009..

Δημοσίευσηαπό gmak » Παρ Απρ 17, 2009 11:40 am

Τέλος εποχής για τον Ron Dennis
Εικόνα

Την οριστική απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της McLaren, ανακοίνωσε ο Ron Dennis.
Το πρώην πλέον αφεντικό της ομάδας...

είχε συμμετοχή στο σκάνδαλο κατασκοπίας, που παραλίγο να στερήσει από τη Βρετανική ομάδα τη θέση της από το περυσινό πρωτάθλημα.
Η απόφαση του να παραιτηθεί έρχεται την ώρα, που η McLaren περιμένει την απόφαση για την απάτη σε βάρος της Toyota στο GP της Μελβούρνης.


troktiko.blogspot.com
Άβαταρ μέλους
gmak
 
Δημοσιεύσεις: 8595
Εγγραφή: Τετ Μάιος 14, 2008 10:56 pm
Τοποθεσία: gmak@4x4fun.gr

Re: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ FORMULA1 2009..

Δημοσίευσηαπό gmak » Σάβ Απρ 18, 2009 3:40 pm


Κατατακτήριες GP Κίνας QP: Ο Vettel είχε φτερά...



Μία όμορφη μάχη ανάμεσα σε αποφασισμένους οδηγούς παρακολούθησαν οι θεατές των κατατακτήριων δοκιμών του Κινεζικού Grand Prix από την πίστα της Σαγκάης. Για πρώτη φορά φέτος η κυριαρχία των Brawn GP αμφισβητήθηκε από τον Sebastian Vettel, ο οποίος με το μονοθέσιο της Red Bull διεκδίκησε και κατέκτησε τη 2η pole position της καριέρας του, που ταυτόχρονα είναι και η πρώτη στην ιστορία της ομάδας του. Δίπλα από τον Γερμανό στην πρώτη σειρά της εκκίνησης του αυριανού αγώνα θα εκκινήσει ο Fernando Alonso με τη Renault. Την ταχύτητα της Red Bull πιστοποίησε ο Mark Webber με την 3η θέση ενώ ο Rubens Barrichello έφερε την πρώτη Brawn GP στην 4η θέση. Ακολούθησαν οι Jenson Button, Jarno Trulli, Nico Rosberg, Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton και Sebastien Buemi. Πολλές εκπλήξεις και αναπάντεχα αποτελέσματα σε αυτές τις κατατακτήριες, με πολλά «μεγάλα» ονόματα να μένουν εκτός από το Q1 και το Q2.

1ο Μέρος (Q1)

Με τον καιρό να παραμένει καλός στην πίστα της Σαγκάης, το πρώτο μέρος των κατατακτηρίων ξεκίνησε, με τα μονοθέσια των Force India και Toro Rosso, μαζί με τον Nico Rosberg, να είναι τα πρώτα που βγήκαν στην πίστα μόλις άναψε το πράσινο φως στο pit lane. Ο οδηγός της Williams ήταν ο πρώτος που σημείωσε γρήγορο γύρο και αρχικά ήταν ο ταχύτερος από την πρώτη ομάδα οδηγών.

Στις πρώτες προσπάθειες των οδηγών, που έγιναν στην πλειονότητά τους με τη σκληρότερη γόμα των ελαστικών της Bridgestone, οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς. Από την κορυφή των χρόνων πέρασαν διαδοχικά οι Button, Webber, Massa, Vettel, Raikkonen και Hamilton, προτού καν συμπληρωθούν τα πρώτα 10 λεπτά. Λίγο αργότερα, όμως, ο Rubens Barrichello ανέβηκε πρώτος, λίγα χιλιοστά μπροστά από τον Βρετανό της McLaren.

Ο τελευταίος οδηγός που βγήκε στην πίστα για τη δική του προσπάθεια ήταν ο Heikki Kovalainen, περίπου 7 λεπτά προτού εκπνεύσει το 20λεπτο. Ο Φιλανδός ωστόσο έκανε αμέσως τον 7ο χρόνο και λογικά βρέθηκε εκτός κινδύνου. Στα τελευταία λεπτά οι οδηγοί έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις Toyota που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν στις τελευταίες θέσεις.

Την ώρα που για μία ακόμα φορά οι Brawn GP ανέβαιναν με άνεση στην κορυφή, o Lewis Hamilton εντυπωσίαζε, παίρνοντας την 4η θέση, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στα 2 από τα 3 sector της πίστας. Στα τελευταία δευτερόλεπτα η αγωνία για την αποφυγή των τελευταίων 5 θέσεων κορυφώθηκε. Ο τελευταίος που κατάφερε να εξασφαλίσει τη θέση του στη συνέχεια ήταν ο Nick Heidfeld ενώ η τεράστια έκπληξη ήρθε από τη 18η θέση του Robert Kubica. Μαζί με τον Πολωνό της BMW Sauber εκτός συνέχειας βρέθηκαν οι Sebastien Bourdais, Nelson Piquet, Adrian Sutil και Giancarlo Fisichella. Εντυπωσιακός και ο Sebastien Buemi με την Toro Rosso, που ήταν 8ος.

2ο Μέρος (Q2)

Στο ξεκίνημα του 2ου μέρους των κατατακτηρίων χρειάστηκε να περάσουν τα δύο πρώτα λεπτά για να βγουν στην πίστα τα πρώτα μονοθέσια, που ήταν οι δύο Williams. Σταδιακά άρχισαν να βγαίνουν και οι υπόλοιποι για τις προσπάθειες που ελπίζουν να τους φέρουν στην τελική 10άδα. Ο Rubens Barrichello ανέβηκε αρχικά στην κορυφή, για να τον περάσει λόγο μετά ο Mark Webber. Την άνοδο της McLaren πιστοποίησε ο Lewis Hamilton ανεβαίνοντας στη 2η θέση.

Προβλήματα φαινόταν να αντιμετωπίζει ο Sebastian Vettel με τη Red Bull καθώς μπαίνοντας στο τελευταίο 5λεπτο της του 2ου μέρους βρισκόταν ακόμα μέσα στο γκαράζ της ομάδας του με τους μηχανικούς του να δουλεύουν στο πίσω μέρος του μονοθεσίου. Τελικά ο Γερμανός βγήκε, έχοντας ωστόσο χρόνο μόνο για μία προσπάθεια.

Στα τελευταία λεπτά όλοι οι οδηγοί ξεκίνησαν τις τελευταίες τους προσπάθειες για να καταφέρουν να μπουν στη 10άδα που στο Q3 θα διεκδικούσε την pole position. Ο Jenson Button ανέβηκε στην πρώτη θέση, για να τον περάσουν λίγο αργότερα οι δύο Red Bull, πρώτα ο Webber και ύστερα ο Vettel, ο οποίος στο μοναδικό γρήγορο γύρο του ήταν ταχύτερος όλων.

Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν από το Q2. Αρκετά «τρανταχτά» ονόματα έμειναν εκτός 10άδας ενώ ο Sebastien Buemi με την Toro Rosso συνέχισε να εντυπωσιάζει παίρνοντας τη 10η θέση. Αντιθέτως, η απογοήτευση ήρθε από τους Felipe Massa και Timo Glock, που έμειναν στη 13η και 14η θέση αντίστοιχα, τη στιγμή που οι ομόσταβλοί τους πέρασαν με άνεση. Εκτός έμειναν και οι Nick Heidfeld και Heikki Kovalainen, ολοκληρώνοντας την πανωλεθρία των «μεγάλων». Έξω από τη 10άδα και ο Kazuki Nakajima, που ήταν 15ος.

3ο Μέρος (Q3)

Ο Nico Rosberg ήταν ο πρώτος οδηγός που βγήκε στην πίστα με το ξεκίνημα του 3ου μέρους των κατατακτηρίων για την πρώτη από τις δύο προσπάθειες που προλαβαίνει να κάνει στα διαθέσιμα 10 λεπτά. Στο Q3 οι χρόνοι αναμενόταν να είναι σαφώς πιο αργοί από το Q2 καθώς τα μονοθέσια έχουν τα καύσιμα με τα οποία θα ξεκινήσουν αύριο τον αγώνα. Για άλλη μία φορά ο Vettel δεν βγήκε μαζί με τους υπόλοιπους, περιμένοντας αρχικά στο γκαράζ της Red Bull.

Ο Rubens Barrichello ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη προσπάθεια, σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο μπροστά από τον Μark Webber και τον Jenson Button. Ο Ferando Alonso εμφανίστηκε αρκετά ταχύς και ήταν 4ος με τον Trulli 5ο και τον Raikkonen στην προσωρινή 6η θέση.

Δύο από τους οδηγούς της 10άδας, οι Lewis Hamilton και Sebastian Vettel επέλεξαν να κάνουν μόνο μία προσπάθεια, την ώρα που οι υπόλοιποι έβαζαν τα δυνατά τους για τη δεύτερη δική τους. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν μια δοκιμασία για τα νεύρα οδηγών και θεατών καθώς σε κάθε πέρασμα η pole position άλλαζε χέρια. Αρχικά ο Mark Webber ήταν ταχύτερος όλων, με τον Jenson Button να σταματά λίγο πίσω του.

Ωστόσο, ήρθε ο Sebastian Vettel να κάνει έναν εκπληκτικό γύρο και να πάρει τη 2η pole της καριέρας του. Πριν καλά-καλά σταματήσουν τα επιφωνήματα από την επίδοση του Vettel, ήρθε ο Fernando Alonso να φέρει τη Renault στη 2η θέση, αφήνοντας άφωνο όλο τον κόσμο. Ο Mark Webber ήταν 3ος. Επομένως, θα έχουμε μία πρώτη σειρά χωρίς μονοθέσια της Brawn GP καθώς ο Rubens Barrichello περιορίστηκε στην 4η θέσξ με τον Jenson Button στην 5η. Ακολούθησαν οι Jarno Trulli, Nico Rosberg, Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton και Sebastien Buemi.

Τι είδαμε στη Σαγκάη

Και οι εκπλήξεις στο φετινό πρωτάθλημα συνεχίζονται. Από αλλού περιμέναμε την ανατροπή και από αλλού μας ήρθε. Έχοντας ακόμα εκκρεμότητα τα βάρη των μονοθεσίων, δεν μπορούμε να μην εξάρουμε την καταπληκτική δουλειά που έχει κάνει η ομάδα του Adrian Newey με το μονοθέσιο της Red Bull. Η RB5 στα χέρια του πολύ ταλαντούχου Sebastian Vettel και του έμπειρου Mark Webber κοιτά στα μάτια τα μονοθέσια με τον «μαγικό» διαχύτη και ενίοτε τα νικά στα ίσια. Σήμερα η Red Bull πήρε την πρώτη pole position στην ιστορία της -πιθανότατα με αρκετά επιθετική στρατηγική- και πλέον προσδοκά στο μέλλον να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη.

Αναπάντεχη ήταν και η παρουσία του Fernando Alonso στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο «ενδιάμεσος» διαχύτης που έχει φέρει η Renault φαίνεται να δουλεύει - τουλάχιστον για τον Ισπανό γιατί ο Piquet ήταν για άλλη μία φορά εκτός κλίματος. Αν ο Alonso δεν ξεκινά με… αναθυμιάσεις, θα είναι ωραίο να τον δούμε στη μάχη του βάθρου.

Έπειτα, είναι η απόδοση των Brawn GP. Μπορεί να μην τα πήγαν ιδιαίτερα καλά στις κατατακτήριες, με δεδομένο ότι είχαν μονοπωλήσει τις pole φέτος, ωστόσο ξέρουμε ότι το πραγματικό τους όπλο είναι η απόδοση σε ρυθμό αγώνα. Αναμφίβολα, οι Button και Barrichello θα διεκδικήσουν τη νίκη στον αυριανό αγώνα. Ωστόσο, τουλάχιστον στην Κίνα φαίνεται ότι η «3άδα του διαχύτη» δεν θα έχει εύκολο έργο. Η Toyota πλήττεται από προβλήματα στο κιβώτιο ταχυτήτων, που έχουν αφήσει τον Glock πολύ πίσω και πιθανώς δεν βοήθησαν ούτε τον Trulli ενώ ο Rosberg παρότι ταχύτατος πάλι στις ελεύθερες δοκιμές δεν τα κατάφερε αντίστοιχα καλά στις κατατακτήριες. Ο Glock άλλωστε χάνει άλλες 5 θέσεις από την αλλαγή στο κιβώτιο και θα ξεκινήσει από τη 19η.

Οι παραδοσιακές δυνάμεις και πάλι απέτυχαν να πρωταφωνιστήσουν. Οι αναβαθμίσεις της McLaren φέρνουν τον Hamilton σε θέση να παλέψει με τον Raikkonen για την είσοδο στους βαθμούς ενώ Massa και Kovalainen είναι μάλλον πολύ μακριά. Όσο για την BMW, οι κατατακτήριες του Κινεζικού Grand Prix εξελίχθηκαν σε ναυάγιο, με τον Kubica να μένει εκτός από το Q1 και τον Heidfeld να αποτυγχάνει να πάει πέρα από το Q2.

Από τις σημερινές κατατακτήριες κρατάμε επίσης την είσοδο του Sebastien Buemi στη 10άδα. Ο νεαρός Ελβετός δείχνει να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τα «γονίδια» του μονοθεσίου του (ας μην ξεχνάμε ότι βγήκε από το ίδιο σχεδιαστήριο με αυτό της Red Bull) και με την Toro Rosso κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο στη Formula 1.

Ο αυριανός αγώνας έχει όλα τα φόντα να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις από τους προηγούμενους, σε μια χρονιά που ίσως γραφτεί στην ιστορία της Formula 1 για τις πολλές και συνεχείς ανατροπές. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 το πρωί ώρα Ελλάδας και μην ξεχνάτε ότι θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξή του μέσα από το Live του ms|free.

Μείνετε συνδεμένοι στο ms|free, ακολουθούν όλα τα νέα από τη Σαγκάη και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών.




MSFREE
Άβαταρ μέλους
gmak
 
Δημοσιεύσεις: 8595
Εγγραφή: Τετ Μάιος 14, 2008 10:56 pm
Τοποθεσία: gmak@4x4fun.gr

Re: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ FORMULA1 2009..

Δημοσίευσηαπό gmak » Σάβ Απρ 18, 2009 3:41 pm

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου για τις κατατακτήριες του Κινεζικού Grand Prix, που οργανώθηκε από τη FIA και δόθηκε στην πίστα της Σαγκάης, πήραν μέρος οι τρεις πρώτοι της διαδικασίας, δηλαδή οι Sebastian Vettel (Red Bull Racing), Fernando Alonso (Renault) και Mark Webber (Red bull Racing). Η πρώτη pole position της αυστριακής ομάδας στην ιστορία της συζητήθηκε αρκετά όπως και η σαφής άνοδος της Renault με το νέο διαχύτη. Και οι τρεις οδηγοί διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους για τη στρατηγική όλων των ομαδων στον αυριανό αγώνα ενώ στη Red Bull υπάρχει ανησυχία για την αξιοπιστία μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα. Ας δούμε τι ειπώθηκε αναλυτικά…

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ερ: Sebastian, φανταστικός γύρος. Αλλά και στο Q1 και στο Q2 βγήκες την τελευταία στιγμή. Μίλησέ μας για τις κατατακτήριες.

Sebastian Vettel: Ναι, έβγαινα πάντα την τελευταία στιγμή. Έκανα μόνο μια προσπάθεια στο Q1 με το σκληρότερο ελαστικό, μία στο τέλος του Q2 με το μαλακότερο και μία στο Q3. Προφανώς, όπως είδατε, δεν χρειαζόταν παραπάνω αλλά δεν ήταν εύκολο. Είχαμε ένα πρόβλημα με το μονοθέσιο και προσπαθήσαμε να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερους γύρους. Το μονοθέσιο ήταν πολύ γρήγορο και ο Mark έκανε δύο προσπάθειες στα Q1 και Q2 και ήταν πάντα πολύ ψηλά, οπότε δεν ανησυχούσα. Αλλά και πάλι, αν έχεις μόνο ένα γύρο και κάνεις ένα λάθος δεν υα έχεις 2η ευκαιρία και όλα θα τελειώσουν. Είχαμε μερικά προβλήματα. Σήμερα το πρωί δεν ήταν ιδανικά αλλά φαίνεται ότι όπως στην Αυστραλία όσο λιγότερους γύρους κάνω στα ελεύθερα τόσο καλύτερα τα πάω στις κατατακτήριες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την ομάδα και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μηχανικούς που δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά. Όπως είπα, είχαμε προβλήματα με το μονοθέσιο και δούλευαν όλη νύχτα. Έκαναν σπουδαία δουλειά και τους ευχαριστώ.

Ερ: Έκανες δύο καταπληκτικούς γύρους υπό πίεση. Δεν έκανες κανένα λάθος σε μια ημέρα που οι άλλοι οδηγοί έκαναν. Μίλησέ μας για το Q3 και την πίεση που είχες.

SV: Είδα ότι όλοι παρατηρούσαν τους άλλους στn πρώτη προσπάθεια και είδα ότι η πίστα βελτιώθηκε από το Q2 οπότε ήμουν σίγουρος. Προφανώς δεν ξέρεις τι να περιμένεις και είναι δύσκολα όταν κάνεις τον πρώτο γύρο με το μεγάλο φορτίο καυσίμου. Δεν μπορείς να προσαρμοστείς και πρέπει να τα κάνεις όλα σωστά από την αρχή και ευτυχώς έτσι έγινε. Ήταν ένας πολύ καλός γύρος. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Προς το τέλος του γύρου ένιωσα τα ελαστικά να φθείρονται αλλά κράτησαν και μέχρι την τελευταία στροφή είχα πολλή πρόσφυση. Ανυπομονώ για τον αυριανό αγώνα, που θα είναι μακρύς. Προφανώς ξεκινάμε από την καλύτερη θέση αλλά δεν έχουμε πάρει ακόμα βαθμούς. Ο Mark τα κατάφερε στον τελευταίο αγώνα αλλά νομίζω ότι έχουμε το κατάλληλο μονοθέσιο για αυτό οπότε ας ελπίσουμε ότι αύριο θα διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και θα κάνουμε ήρεμο αγώνα.

Ερ: Fernando, είναι η πρώτη φορά που είσαι μπροστά στην εκκίνηση από το περσινό Ισπανικό GP. Τι 3ήμερο κι αυτό για τη Renault. Φέρατε το νέο διαχύτη την τελευταία στιγμή, ύστερα είχατε προβλήματα με την εφαρμογή του σήμερα το πρωί και βγήκες στις κατατακτήριες με ένα μονοθέσιο που βασικά δεν είχες ξαναοδηγήσει.

Fernando Alonso: Ναι, ήταν ένα παράξενο 3ήμερο για εμάς, με ένα εντελώς νέο μονοθέσιο, με το οποίο όπως είπατε κάναμε μόνο 3 γύρους, οπότε βγήκαμε στις κατατακτήριες με αρκετές αμφιβολίες. Πηγαίναμε στα τυφλά και δεν ξέραμε πώς θα ανταποκριθεί το μονοθέσιο αλλά είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα. Σίγουρα θα είναι μεγάλο κίνητρο για την ομάδα γιατί όλοι δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες. Χθες ήταν το ίδιο για πολλές ομάδες, όπως είπε και ο Sebastian. Οι μηχανικοί κοιμήθηκαν μόνο 1-2 ώρες και ύστερα από αυτήν την τεράστια προσπάθεια πρέπει να μπεις στο μονοθέσιο και να φέρεις ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει χρόνος για λάθη οπότε είμαι χαρούμενος με τη σημερινή απόδοση και ευχαριστώ την ομάδα για τις προσπάθειες όλων.

Ερ: Υποθέτω ότι το μονοθέσιο πλέον έχει περισσότερη πρόσφυση. Μίλησέ μας για την πρώτη αίσθηση από το μονοθέσιο, τι έλλειψε από τους δύο πρώτους αγώνες και πόσο καλό σου φαίνεται τώρα το μονοθέσιο.

FA: Δεν νομίζω ότι οι πρώτοι αγώνες ήταν καταστροφικοί. Το μονοθέσιο είχε λίγο-πολύ καλή αίσθηση αλλά δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι. Αν βρεις 3-4 δέκατα του δευτερολέπτου ανεβαίνεις 8-9 θέσεις. Αυτό είναι το ενδιαφέρον σε αυτό το πρωτάθλημα και όπως αποδείχτηκε σήμερα, κάθε βήμα εμπρός και κάθε νέο εξάρτημα στο μονοθέσιο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η ομάδα βελτίωσε το μονοθέσιο και ξαφνικά είμαστε ανταγωνιστικοί. Προφανώς, πρέπει να δούμε τι θα γίνει αύριο με τα φορτία καυσίμου και τα υπόλοιπα. Ωστόσο, περάσαμε στο Q3 σχετικά άνετα και αυτό είναι κάτι που δεν το είχαμε στους προηγούμενους αγώνες.

Ερ: Είχες το KERS στους δύο πρώτους αγώνες αλλά όχι εδώ. Μίλησέ μας και για αυτήν την αλλαγή.

FA: Κάναμε περεταίρω ανάλυση για να δούμε πώς δουλεύει το σύστημα σε διαφορετικές πίστες και αποφασίσαμε ότι είναι ώρα να κάνουμε μια πραγματική δοκιμή. Είχαμε προβλήματα στη Μαλαισία, ίσως με τη βροχή καθώς μπήκε νερό στο σύστημα, και ξέραμε ότι δεν είναι ιδανικό όσον αφορά την ασφάλεια. Για λόγους ασφαλείας και για να κάνουμε δοκιμή δεν έχουμε KERS σε αυτόν τον αγώνα.

Ερ: Mark, 1-2-3 για τη Renault. Ήσουν στην pole για λίγο αλλά ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για εσένα και για την ομάδα.

Mark Webber: Οπωσδήποτε. Νομίζω ότι η δουλειά που έγινε από την ομάδα τις τελευταίες εβδομάδες, όπως ανάφερε ο Sebastian, ήταν απίστευτη. Θα ήταν ωραία να βρισκόμαστε και οι δύο στην πρώτη σειρά αλλά ο Fernando έκανε επίσης έναν πολύ καλό γύρο. Περίμενα οι διαφορές να είναι πιο μικρές αλλά θα δούμε ποια είναι τα φορτία καυσίμου αύριο. Εμείς έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά. Στο Q2 ήμασταν πολύ καλοί και το μονοθέσιο συμπεριφέρεται πολύ καλά με πολλή πρόσφυση, οπότε ήμουν πολύ ευχαριστημένος.

Ερ: Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έσπασες το πόδι σου. Είναι φανταστικό επίτευγμα για εσένα να βρίσκεσαι στην 3η θέση της εκκίνησης του Κινεζικού GP.

MW: Ναι, έτσι ήταν. Αυτός ο χειμώνας ήταν μια δοκιμασία για εμένα. Δεν ήμουν γρήγορος στις δοκιμές, το πόδι μου δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση για να είμαι ειλικρινής όπως και κάποιοι άλλοι τραυματισμοί, αλλά είχα καλούς ανθρώπους γύρω μου. Ήμουν πολύ αποφασισμένος να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να ξεπεράσω τους τραυματισμούς που έπρεπε να κάνω τη ζωή αυτού του νεαρού δύσκολη. Μέχρι στιγμής αυτό αποδίδει καλά και πιέζουμε ο ένας τον άλλο.

Ερ: Sebastian, όσον αφορά τον αγώνα, υπάρχει το θέμα με τα ελαστικά. Υπάρχει η επιλογή των ελαστικών και η στρατηγική. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί πολύ δύσκολη. Επίσης, από τη δική σας πλευρά κάποια προβλήματα αξιοπιστίας αναμφίβολα θα σας απασχολούν.

SV: Ναι, πρώτα απ’ όλα χαίρομαι που ο Fernando δεν έχει KERS. Είδαμε στον τελευταίο αγώνα ότι υπερασπιζόταν τη θέση του πολύ καλά. Η ευθεία εδώ είναι μεγάλη και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αυτό είναι καλό και για τους δυο μας και θα δούμε τι θα γίνει. Είναι ένας μεγάλος αγώνας και πρέπει να δούμε πώς είναι το μονοθέσιο μετά το έλεγχο στο park ferme, σε τι κατάσταση θα είναι αύριο. Είμαι σίγουρος ότι οι μηχανικοί μας θα κάνουν πολύ καλή δουλειά. Θα είναι μακρύς αγώνας, 56 γύροι, και όπως είπα ξεκινάμε από την καλύτερη θέση αλλά δεν έχουμε ακόμα βαθμούς , οπότε δεν υπάρχει λόγος να σκεφτόμαστε το βάθρο. Έχουμε ακόμα πάρα πολύ δρόμο. Όλα μπορεί να συμβούν. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να δούμε πού θα βρισκόμαστε αύριο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ερ: Sebastian, πες μας τι συνέβη σήμερα και ιδιαίτερα χθες το βράδυ. Τι συνέβη στο μονοθέσιο; Απ’ ότι ξέρω και οι δύο σήμερα είχατε σπασμένους άξονες μετάδοσης. Το πρόβλημα αυτό σε επηρέασε στις κατατακτήριες ή θα σε επηρεάσει στον αγώνα;

SV: Οκ, για να ξεκινήσω, καταρχάς όπως αναφέρατε είχαμε πρόβλημα με το μονοθέσιο, οπότε δυστυχώς για εμάς δεν κάναμε αρκετούς γύρους. Ευτυχώς οι άλλοι έτρεχαν οπότε καταφέραμε να δούμε από αυτούς πώς συμπεριφέρονται τα ελαστικά. Έπειτα στις κατατακτήριες οι μηχανικοί έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους και έφτιαξαν το μονοθέσιο. Επιπλέον χθες το βράδυ κοιμήθηκαν πολύ λίγο. Βασικά όλα εξαρτώνται από αυτούς. Δούλεψαν πραγματικά πάρα πολύ σκληρά. Βασικά στις κατατακτήριες μετά τον πρώτο γύρο στο Q1 παρατηρήσαμε ότι είχαμε το ίδιο πρόβλημα με το πρωί και ανησυχήσαμε πολύ ότι το μονοθέσιο δεν θα άντεχε για όλη την περίοδο, οπότε συμφωνήσαμε να κάνουμε τους λιγότερους δυνατούς γύρους και να δούμε πού θα μας βγάλει. Βασικά ο Mark έκανε πάντα δύο γύρους στο Q1 και το Q2 οπότε βλέπαμε ότι το μονοθέσιο ήταν γρήγορο και αυτό ήταν καλό σημάδι για εμένα που έμεινα στο γκαράζ και παρακολουθούσα τους άλλους να οδηγούν. Στο Q1 ήταν πολύ σφιχτά και ήμασταν μόλις στην 13η θέση αλλά στο τέλος αυτό ήταν αρκετό. Στο Q2 έκανα μόνο ένα γύρο και αυτό είναι αρκετά δύσκολο αφού μπορούν να συμβούν ένα σωρό πράγματα: να χάσεις ένα apex ή να φρενάρεις πολύ αργά χωρίς να έχεις δεύτερη ευκαιρία. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Στο Q3 και πάλι ελπίζαμε το μονοθέσιο να αντέξει. Προσπάθησα να ξεχάσω τα πάντα και να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου και να το απολαύσω. Κάθε φορά που έκανα ένα γύρο ήμουν πολύ χαρούμενος καθώς συνειδητοποιούσα ότι ήταν χρόνος για pole. Αυτό ήταν πολύ καλό σημάδι. Αύριο ξεκινάμε από την καλύτερη θέση αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω βαθμούς. Έχω ακόμα πολύ δρόμο, 56 γύρους, και τα πάντα μπορούν να συμβούν, οπότε θα πρέπει να συνεχίσουμε το «σκάψιμο» και να δούμε τι θα βγει αύριο.

Ερ: Πόσο τροποποιήθηκε το μονοθέσιο το βράδυ και πόσο διαφορετικό ήταν σήμερα το πρωί;

SV: Κάναμε μερικές μικρές τροποποιηήσεις. Θα έλεγα τίποτα το σημαντικό. Προσαρμόσαμε το στήσιμο, κάναμε μικροδιορθώσεις και δεν αλλάξαμε κάτι σημαντικό όπως προφανώς ο Fernando. Ήδη όμως από χθες το μονοθέσιο ήταν πολύ καλό και σήμερα ακόμα καλύτερο στις κατατακτήριες. Πολύ-πολύ γρήγορο. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Η αίσθησή του είναι πολύ καλή. Απολαμβάνω να το οδηγώ. Έχει πολλή πρόσφυση, οπότε είναι διασκεδαστικό και ελπίζω να έχω το ίδιο ποσό κρατήματος και αύριο και να καταφέρω να διαχειριστώ τα ελαστικά μου για να έχω ένα καλό αγώνα.

Ερ: Οπότε δεν χρειάζεστε διαχύτη ή KERS;

SV: Καταρχάς χαίρομαι που ο Fernando δεν έχει KERS αφού έτσι θα έστριβε πρώτος στην 1η στροφή. Είδαμε στον προηγούμενο αγώνα πόσο καλά αμύνθηκε εναντίων όλων των άλλων. Αυτό είναι καλό για εμένα και τον Mark αλλά προφανώς πάντα ελπίζεις να έχεις καλύτερο μονοθέσιο, ακόμα καλύτερο και ακόμα καλύτερο. Πιέζουμε σκληρά στο εργοστάσιο. Οι τύποι εκεί προσπαθούν πολύ να φέρουν νέα εξαρτήματα και να κάνουν το μονοθέσιο ακόμα πιο γρήγορο. Νομίζω ότι έχουμε εκπλήξει ήδη αρκετό κόσμο στους δύο πρώτους αγώνες όσον αφορά την ταχύτητα του μονοθεσίου μας. Αλλά και πάλι σήμερα η μέρα ήταν καλή για εμάς, για όλη την ομάδα ωστόσο αύριο μοιράζονται βαθμοί, οπότε η σημαντική ημέρα είναι η αυριανή.

Ερ: Απλά για να το ξεκαθαρίσουμε: Το πρόβλημα που αντιμετώπισες σήμερα μπορεί να επιδιορθωθεί για τον αγώνα;

SV: Όπως είπα και πριν ήταν δύσκολο να κάθομαι στο μονοθέσιο και να μην ξέρω αν θα αντέξει. Προσπαθούσα να το ξεχάσω Ελπίζω ότι τα παιδιά μπορούν να το επιδιορθώσουν και να αντέξει αύριο. Στην τελική και οι δύο αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα σήμερα το πρωί ενώ στις κατατακτήριες μόνο εγώ είχα πρόβλημα. Το μονοθέσιο του Mark είναι εντάξει, οπότε ελπίζω αύριο να είναι και τα δύο μονοθέσια σε καλή κατάσταση.

Ερ: Fernando, σήμερα είχες ένα εντελώς διαφορετικό μονοθέσιο από το χθεσινό. Πόσο διαφορετικό σου φάνηκε;

FA: Όχι πολύ.

Ερ: Ωστόσο έγραψες καλό χρόνο

FA: Είναι ταχύτερο. Με περισσότερη πρόσφυση.

Ερ: Πώς μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη όταν δεν έχεις κάνει πολλούς γύρους με αυτό;

FA: Νομίζω ότι θα πάρει λίγο χρόνο για να εκμεταλλευτούμε όλες τις προοπτικές του μονοθεσίου που έχουμε αυτήν τη στιγμή. Αλλάζουμε το μονοθέσιο συνεχώς στους δύο πρώτους αγώνες και εδώ πάλι έχουμε μια μεγάλη αναβάθμιση, οπότε θα μας πάρει χρόνο να μεγιστοποιήσουμε αυτά που μπορούμε να πάρουμε και πραγματικά να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη αλλά νομίζω ότι εργαζόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Είμαστε συνεχώς καλύτεροι από την Αυστραλία μέχρι εδώ οπότε δεν πρέπει να σταματήσουμε τώρα. Τώρα είναι που πρέπει να ανταποκριθούμε, να κάνουμε πραγματική δουλειά και να επανέλθουμε καλύπτοντας το κενό από τις ομάδες τις κορυφής.

Ερ: Είναι έκπληξη για σένα που βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή;

FA: Ναι, πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος. Προφανώς ο στόχος μας για τον αγώνα είναι να μαζέψουμε τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς. Για σήμερα, στις κατατακτήριες ο στόχος μας ήταν να μπούμε στο Q3. Τα καταφέραμε λίγο ποιο εύκολα από τις άλλες φορές οπότε αυτό ήταν καλό σημάδι. Όταν βρίσκεσαι στη δεκάδα έχει να κάνει με το φορτίο καυσίμων και τις στρατηγικές του αγώνα, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει αύριο, αλλά νομίζω ότι μέχρι σήμερα πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Ερ: Είναι πολύπλοκη η επιλογή στρατηγικής εδώ;

FA: Νομίζω ότι η υπερ-μαλακή γόμα ελαστικών δεν βοηθάει τις στρατηγικές επειδή είναι ένα ελαστικό που όλοι ξέρουμε ότι δεν θα διαρκέσει πολύ, οπότε θα πρέπει να συμβιβαστείς. Αυτό είναι κοινό για όλους οπότε πρέπει να πιέσεις αλλά και να διατηρείς τα ελαστικά ιδιαίτερα στους πρώτους γύρους. Είμαι ικανοποιημένος και πιστεύω ότι θα έχω ένα καλό αγώνα αύριο.

Ερ: Mark, οι κατατακτήριες ξεκίνησαν για σένα με περίεργο τρόπο. Θα μπορούσαμε να είμαστε έκπληκτοι και μόνο με το γεγονός ότι είσαι εδώ μετά από την έξοδό σου στην αμμοπαγίδα στην είσοδο των pit.

MW: Γιατί… Α, ναι, για αυτό! Και εγώ έμεινα έκπληκτος. Δεν φρέναρα τόσο αργά ωστόσο ναι, βγήκα στην αμμοπαγίδα. Υπάρχουν μερικοί θρύλοι για εκείνο το σημείο και είπα να γίνω μέρος τους.

Ερ: Βλέποντας την ταχύτητά σου στις κατατακτήριες είσαι απογοητευμένος με την 3η θέση; Έκανες φανταστικό γύρο αλλά…

MW: Δεν είναι και τόσο άσχημα. Είμαι ακόμα πολύ ικανοποιημένος. Προφανώς υπάρχει μια έκπληξη με τον Fernando και προφανώς χωρίς αυτόν θα βρισκόμουν στην πρώτη σειρά αλλά έκανε πολύ καλή δουλειά. Και αυτό ξέρεις δεν είναι πολύ κακό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη σημερινή μας επίδοση για να είμαι ειλικρινής. Είχαμε μερικά θέματα με τον άξονα μετάδοσης, κάτι που ήταν απογοητευτικό, και ιδιαίτερα για τον Sebastian στις κατατακτήριες, αλλά καταφέραμε να βρεθούμε σε καλές θέσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ομάδα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά από πέρυσι. Τώρα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε τις Κυριακές το απόγευμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία, πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα σε όλη την ομάδα για τη δουλεία που έχει γίνει από το GP της Βραζιλίας μέχρι σήμερα.

Ερ: Τι είδους διαβεβαιώσεις σου έδωσε η ομάδα για τους άξονες μετάδοσης για τον αυριανό αγώνα;

MW: Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας πει 100%. Τα παιδιά θα κάνουν το καλύτερο δυνατό. Δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα στην Αυστραλία ή την Μαλαισία. Προφανώς ο αγώνας στη Μαλαισία συντομεύθηκε αλλά από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίσαμε λίγα προβλήματα. Έχουμε χρόνο σήμερα το βράδυ να ρίξουμε μια ματιά στην κατάσταση. Δεν ακούγεται δραματικό αλλά όλα είναι στο όριο. Όπως ξέρουμε αυτά τα μονοθέσια είναι ευαίσθητα, οπότε μπορεί όλα να πάνε καλά αλλά μπορεί και όχι.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Ερ.: (Marco Degl’ Innocenti – La Gazzetta dello Sport) Sebastian, μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος όσον αφορά το πρόβλημα με το μονοθέσιό σου;

SV: Νομίζω πως η λέξη μετάδοση τα λέει όλα. Δεν υπάρχουν πολλά για να προσθέσω. Προφανώς και τα δύο μονοθέσια βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Για να το εξηγήσω, δεν αντιμετωπίσαμε αυτό το πρόβλημα προτού έρθουμε εδώ και εμφανίστηκε το πρωί, οπότε ήταν έκπληξη και για εμάς. Μπορέσαμε να το επιδιορθώσουμε για τις κατατακτήριες και μετά, στη περίπτωσή μου, εμφανίστηκε και πάλι. Μπορούμε να το επιδιορθώσουμε και πάλι αλλά πρέπει να βρούμε τον λόγο για τον οποίο συμβαίνει. Υπάρχει πάντα μία αιτία για κάθε πρόβλημα και πρέπει να τη βρούμε αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο, για να είμαι ειλικρινής. Θα δούμε αύριο. Η δουλειά μου είναι να οδηγώ το μονοθέσιο, οπότε είναι καλύτερα αν δεν ανησυχώ και τόσο πολύ και δεν τα σκέφτομαι αυτά. Οι μηχανικοί έχουν ήδη πολύ δύσκολη δουλειά οπότε θα δούμε αύριο.

Ερ.: (Marco Degl’ Innocenti – La Gazzetta dello Sport) Fernando, χρησιμοποιείς καινούργιο διαχύτη στο μονοθέσιο σου;

FA: Νομίζω πως πάντα ρωτάτε κάτι παραπάνω. Όλοι σας θέλετε να ξέρετε αν χρησιμοποιούμε ή όχι KERS και τι είδους διαχύτη. Είναι σαν να ανακοινώνει ένας ποδηλάτης στον Τύπο σε ποιο σημείο του βουνού θα επιτεθεί. Αυτά είναι κάπως απόρρητα.

Ερ.: (Marco Degl’ Innocenti – La Gazzetta dello Sport) Ναι, αλλά μπορώ να ρωτήσω.

FA: Κι εγώ μπορώ να απαντήσω.

Ερ.: (Jia Chen – Soccer News): Για όλους σας, μετά από αυτή την περίοδο κατατακτηρίων, πιστεύετε πως η επιρροή του διαχύτη στις τρεις ομάδες μειώνεται;

SV: Νομίζω πως πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να μάθουμε περισσότερα για τα βάρη των μονοθέσιων, το φορτίο καυσίμου για αύριο, και τότε θα δούμε. Πιστεύω πως ο αγώνας έχει 56 γύρους, τα πάντα μπορούν να συμβούν και προφανώς δεν έχουμε αναλύσει τι συνέβη στις κατατακτήριες, παρά μόνο τις τελικές θέσεις. Δεν έχουμε δει τους χρόνους και τις διαφορές. Νομίζω πως αν αναφερθούμε στις ομάδες στην κορυφή της λίστας, ιδιαίτερα την Brawn GP, όπως και στους τελευταίους αγώνες θα είναι αρκετά δυνατοί αύριο οπότε δεν μπορούμε να κάτσουμε εδώ και να πούμε πως είμαστε ταχύτεροι και δεν θα έχουμε πρόβλημα να μείνουμε μπροστά τους. Νομίζω πως θα είναι ένας μακρύς και σκληρός αγώνας, οπότε θα δούμε αύριο.

Ερ.: (Jerome Bourret – L’ Equipe) Σε όλους σας, όλοι έχετε κινητήρα της Renault ο οποίος αναβαθμίστηκε κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Βλέπετε μεγάλη διαφορά ή όχι;

SV: Υπάρχει λιγότερη δύναμη γιατί τον χρησιμοποιούμε σε 1000 σ.α.λ. λιγότερες.

MW: Θα ήθελα να πω κάτι όσον αφορά τον περσινό μηχανικό του κινητήρα μου, τον Pierre-Emeric Bentelyn, ο οποίος έχει χαθεί στην οροσειρά Aconcagua και φαίνεται πως έχει χάσει τη ζωή του εκεί κατά την διάρκεια του χειμώνα αλλά είναι μία πολύ καλή ημέρα για τη Renault σήμερα και θέλω… Ο Pierre έζησε τη ζωή του στο μέγιστο βαθμό και ήταν ένας πραγματικά ακραίος τύπος ο οποίος έκανε εκπληκτικά πράγματα. Ήταν μέλος της ομάδας μας από την πλευρά της Renault και είναι μία καλή ημέρα για την Renault στο Viry και είμαι σίγουρος πως όλοι σκέφτονται τον Pierre.

FA: Συγχαρητήρια σε όλους γιατί σίγουρα καταλαβαίνεις τη διαφορά. Προφανώς, όπως είπε και ο Sebastien, χρησιμοποιούμε τον κινητήρα σε 1000 σ.α.λ. λιγότερες από πέρυσι οπότε είναι δύσκολο να συγκρίνουμε τους κινητήρες αλλά έκαναν πολύ καλή δουλειά. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα κάναμε πολλές δοκιμές, μεγιστοποιήσαμε τις δυνατότητες του κινητήρα ο οποίος την προηγούμενη χρονιά δεν βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο με τους υπόλοιπους. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό για το Viry, για τη Renault και το αξίζουν.

Ερ.: (Michael Schmidt – Sport Auto): Fernando, μπροστά υπάρχει ένα μονοθέσιο με συμβατικό διαχύτη. Εσύ χρησιμοποιείς σήμερα έναν καινούργιο. Προφανώς κάνατε ένα βήμα μπροστά. Μήπως όλη αυτή η συζήτηση για τους διαχύτες είναι υπερβολική ή ισχύει τελικά;

FA: Νομίζω πως είναι λίγο υπερβολική γιατί όπως είπαμε αρκετές φορές, πιστεύω πως ο διαχύτης είναι μόλις ένα μέρος αλλά ολόκληρη η αεροδυναμική του μονοθέσιου είναι ένα πακέτο, ένα πλήρες πακέτο το οποίο πρέπει να δημιουργήσεις, δεν είναι ένα μαγικό μέρος που μεταμορφώνει τα υπόλοιπα. Πιστεύω πως πρέπει να δουλέψεις σε μία νέα φιλοσοφία σχεδιασμού του μονοθέσιου. Υπάρχουν ακόμα πολλές βελτιώσεις για να γίνουν, όχι μόνο από εμάς αλλά από όλους: τη Williams, την Toyota και την Brawn. Σίγουρα στη Βαρκελώνη θα έχουν νέα πακέτα. Αυτό είναι το ενδιαφέρον κομμάτι του φετινού πρωταθλήματος. Έχουμε ολοκληρώσει μόλις δύο αγώνες, αυτός είναι ο τρίτος, θα πάμε στο Μπαχρέιν το επόμενο Σαββατοκύριακο και μετά στη Βαρκελώνη και ίσως πιστεύουμε πως το πρωτάθλημα πάει προς μία κατεύθυνση αλλά ξαφνικά αλλάξει και έχουμε μία τελείως διαφορετική μάχη στο τελευταίο μέρος του. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε. Ακόμα και αν δεν είμαστε καθόλου ανταγωνιστικοί στους επόμενους δύο ή τρεις αγώνες, θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί το Πρωτάθλημα είναι μακρύ και χρειάζεσαι τους βαθμούς στο τέλος, όχι τώρα.

Ερ.: (Dan Knutson – National Speed Sport News) Mark, πόσο μεγάλη ή πόσο εμφανής ήταν η διαφορά απόδοσης στο μονοθέσιο από τον τελευταίο αγώνα μέχρι εδώ;

MW: Δεν έχουμε κάνει και τόσα πολλά με το μονοθέσιο. Έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά της πίστας, το μονοθέσιο φαίνεται να δουλεύει καλά εδώ. Προφανώς ήταν πολύ δυνατό στη Μαλαισία και την Αυστραλία επίσης, οπότε το μονοθέσιο δεν ήταν πολύ ευαίσθητο στις πίστες που έχει βρεθεί όσον αφορά την απόδοση του. Φαίνεται πως είναι δυνατό σε όλες τις πίστες και για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από την τελευταία. Προφανώς αυτό που αλλάζει είναι η θέση σου. Αυτήν τη στιγμή, είμαστε πιο άνετοι από ότι η Toyota και η Williams αλλά θα δούμε τι θα συμβεί στον αγώνα. Πιστεύω πως περιμένουμε την Brawn να είναι δυνατή στον αγώνα αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Θα οδηγήσουμε στο όριο για τον αγώνα και μετά θα δούμε τι θα συμβεί.


MSFREE
Άβαταρ μέλους
gmak
 
Δημοσιεύσεις: 8595
Εγγραφή: Τετ Μάιος 14, 2008 10:56 pm
Τοποθεσία: gmak@4x4fun.gr

Re: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ FORMULA1 2009..

Δημοσίευσηαπό gmak » Κυρ Απρ 19, 2009 6:50 pm

GP Κίνας: Υποβρύχιο με φτερά
Ο Sebastian Vettel οδήγησε το ονειρικό 1-2 της Red Bull στη βρεγμένη Σαγκάη


Ο Sebastian Vettel ήταν ταχύτερος σε στεγνή πίστα το Σάββατο στις κατατακτήριες του Κινεζικού Grand Prix αλλά στο βρεγμένο κυριακάτικο αγώνα κυριάρχησε με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Σε ένα Grand Prix που διεξήχθη σε όλη τη διάρκεια κάτω από δυνατή βροχή ο Γερμανός οδηγός της Red Bull οδήγησε ταχύτατα και αλάνθαστα και πανηγύρισε τη 2η νίκη της καριέρας του και την 1η της αυστριακής ομάδας. Τον τέλειο αγώνα για τη Red Bull συμπλήρωσε ο Mark Webber με τη 2η θέση ενώ ο Jenson Button συμπλήρωσε το βάθρο με την Brawn GP. Ακολούθησαν οι Rubens Barrichello, Heikki Kovalainen, Lewis Hamilton, Timo Glock και Sebastien Buemi.

Εκκίνηση με SC

Από το πρωί της Κυριακής στη Σαγκάη έβρεχε δυνατά οπότε τα μονοθέσια παρατάχτηκαν στο grid με την πίστα να είναι βρεγμένη. Όλοι φυσικά φορούσαν τα ελαστικά για βροχή και περίμεναν την απόφαση των αγωνοδικών για την εκκίνηση. Με την ένταση της βροχής να μη μειώνεται, η απόφαση να ξεκινήσει ο αγώνας πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας ήταν λογική και αναμενόμενη. Συνεπώς, όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα τα μονοθέσια ξεκίνησαν απλώς από τις θέσεις τους και ακολουθούσαν το SC. Οι Robert Kubica και Timo Glock επέλεξαν να ξεκινήσουν από τα pit.

Οι συνθήκες δεν έδειχναν καμία βελτίωση και οι μικροέξοδοι δεν έλειψαν, ακόμα και με τον αργό ρυθμό που επέβαλε το SC. Οι Massa και Sutil έκαναν μια βόλτα από τις εξόδους διαφυγής, ωστόσο χωρίς άλλα προβλήματα. Οι γύροι ωστόσο περνούσαν και το SC παρέμενε στην πίστα, οπότε ο Adrian Sutil αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική και μπήκε στα pit της Force India για ανεφοδιασμό και αλλαγή ελαστικών, πάλι σε βρόχινα. Το παράδειγμά του ακολούθησε ο Nico Rosberg με τη Williams στον 6ο γύρο. Το ίδιο και ο Alosno στον επόμενο γύρο.

Κανονικός αγώνας

Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε από την πίστα για να ξεκινήσει ο αγώνας αφού ολοκλήρωσε 7 γύρους. Ο Sebastien Vettel, έχοντας το πλεονέκτημα της πρώτης θέσης και της καλύτερης ορατότητας έφυγε μπροστά, με τον Mark Webber να τον ακολουθεί αλλά όχι από πολύ κοντά. Ακολουθούσαν οι δύο Brawn GP των Barrichello και Button και πιο πίσω οι Trulli, Raikkonen και Hamilton. Η βροχή, όπως είναι γνωστό, είναι το βούτυρο στο ψωμί του Βρετανού της McLaren, ο οποίος κατάφερε πολύ εύκολα να απαλλαχθεί από τον Kimi Raikkonen και στη συνέχεια πέρασε τον Jarno Trulli.

Την ώρα που ο Kimi Raikkonen ανάφερε πρόβλημα με τον κινητήρα της Ferrari, o Jenson Button κατάφερε να περάσει τον Rubens Barrichello για την 3η θέση. Ο Raikkonen έχανε συνεχώς θέσεις καθώς τον πέρασαν οι Buemi και Massa. Λίγο αργότερα ο Lewis Hamilton έκανε ένα τετακέ. Ευτυχώς κατάφερε να επιστρέψει στον αγώνα αλλά είχε πέσει στη 10η θέση.

Μάχες σε όλη την πίστα

Η βρεγμένη πίστα έδωσε έδαφος για πολλές μάχες για όλες τις θέσεις. Ο Felipe Massa έκανε πολύ επιθετικό αγώνα και με διαδοχικές προσπεράσεις ανέβηκε 6ος ενώ και ο Buemi είχε φτάσει στην 5η θέση. Πιο πίσω ο Glock είχε επαφή στη διεκδίκηση της 12ης θέσης με τον Nick Heidfeld, που ανάγκασε τον οδηγό της BMW Sauber να κάνει τετακέ και να πέσει στις τελευταίες θέσεις. Ο Fernando Alonso με ένα μονοθέσιο γεμάτο καύσιμα είχε ανέβει στη 17η θέση ενώ ο Lewis Hamilton ξαναπέρασε τον Raikkonen για την 7η θέση, καθώς ο Trulli είχε χάσει πολύ έδαφος και ήταν 9ος.

Ανεφοδιασμοί και SC

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Sebastian Vettel ήταν ο πρώτος που μπήκε στα pit για ανεφοδιασμό, με τη διαφορά του από τους Webber και Button να είναι 7 και 13 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Ο νεαρός Γερμανός έκανε έναν απροβλημάτιστο αγώνα στη βροχή καθώς δεν χρειάστηκε να εμπλακεί σε καμία μάχη και μπορούσε να ακολουθήσει έναν ταχύτατο ρυθμό.

Στον 18ο γύρο είχαμε μια σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε Robert Kubica και Jarno Trulli. Ο Πολωνός έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του Ιταλού με αποτέσεσμα να σπάσει η εμπρός πτέρυγα της BMW Sauber και η πίσω της Toyota. Tα συντρίμμια στην πίστα ανάγκασαν το SC να ξαναβγεί στην πίστα, ενώ ο Kubica άλλαξε πτέρυγα και συνέχισε τον αγώνα και ο Trulli αναγκαστικά εγκατέλειψε.

Οι οδηγοί της Brawn GP βρήκαν την ευκαιρία και μπήκαν μαζί στα pit της ομάδας για αλλαγή ελαστικών και ανεφοδιασμό. Ενώ το SC βρισκόταν στην πίστα ο Sebastien Buemi έδειξε την απειρία του, όταν χτύπησε από πίσω τον Sebastian Vettel. Η εμπρός πτέρυγα του Buemi έσπασε αλλά ευτυχώς το μονοθέσιο του Vettel δεν έδειξε να παθαίνει ζημιά. Η ατυχία (;) χτύπησε ξανά τη Ferrari καθώς ο Felipe Massa, o οποίος βρισκόταν στην 3η θέση και με στρατηγική που έδειχνε να τον βοηθά για κάτι καλό αναγκάστηκε να σταματήσει στην άκρη της πίστας λόγω προφανούς προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Στο τέλος του 22ου γύρου το SC βγήκε από την πίστα και ο αγώνας ξαναξεκίνησε, με τον Sebastian Vettel να προηγείται και τους Button, Webber, Raikkonen, Hamilton, Barrichello, Kovalainen και Buemi να ακολουθούν. Ο Hamilton κατάφερε για 3η φορά στον ίδιο αγώνα να προσπεράσει τον Raikkonen ενώ πιο πίσω ο Fernando Alonso κέρδιζε συνεχώς θέσεις φτάνοντας στη 10η.

Άπιαστος ο Vettel

Ο Sebastian Vettel με το μονοθέσιο της Red Bull πετούσε στη βρεγμένη πίστα και απομακρυνόταν στην πρώτη θέση, έχοντας ρυθμό που κανένας δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα ο Γερμανός ήταν με διαφορά ο ταχύτερος οδηγός στην πίστα και μεγάλωνε συνεχώς τη διαφορά από τον Button. Πιο πίσω ο Alonso επίσης κινούταν ταχύτατα και είχε φτάσει πίσω από τον Buemi, διεκδικώντας την 8η θέση.

Στον 28ο γύρο ο Kimi Raikkoen έκανε το μοναδικό ανεφοδιασμό του για τον αγώνα. Με τη βροχή να μη σταματά οι έξοδοι των μονοθεσίων συνεχίστηκαν. Ο Kazuki Nakajima βγήκε στην αμμοπαγίδα αλλά κατάφερε να επανέλθει ανέπαφος στην πίστα. Ο Nelson Piquet ωστόσο δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά και στη δική του έξοδο έσπασε την εμπρός πτέρυγα, κάτι που τον ανάγκασε να επιστρέψει σιγά-σιγά στα pit για να την αλλάξει.

Λίγο αργότερα, ένα μικρό λάθος του Button στο φρενάρισμα έδωσε στον Mark Webber την ευκαιρία να τον περάσει και να πάρει τη 2η θέση. Λίγο μετά το μέσον του αγώνα, λοιπόν, η Red Bull είχε στη Σαγκάη το 1-2. Ωστόσο, δύο γύρους αργότερα ο Webber ανταπέδωσε το δώρο. Ο Webber προσπαθώντας να πιέσει άνοιξε λίγο τη γραμμή του και ο Button ξαναπέρασε 2ος. Η Red Bull όμως ήταν πιο γρήγορη σε εκείνο το σημείο και ο Αυστραλός πολύ αποφασισμένος, με αποτέλεσμα να ξαναπεράσει με ωραίο τρόπο λίγο αργότερα. Όταν ο Webber κατάφερε να περάσει κινήθηκε ταχύτατα και άρχισε να ανοίγει τη διαφορά.

Ο Fernanso Alonso κατάφερε να περάσει με μεγάλο κόπο τον Buemi, ο οποίος (αν εξαιρέσουμε το λάθος που έκανε στην επαφή με τον Vettel) ήταν πολύ εντυπωσιακός. Στον 34ο γύρο ο Lewis Hamilton έκανε επίσης το μοναδικό του ανεφοδιασμό. Ο Βρετανός βγαίνοντας από τα pit βρέθηκε στην 8η θέση, πίσω από τον Buemi και μπροστά από τον Sutil, o οποίος με τη Force India έκανε πολύ καλό αγώνα στη βροχή και βρισκόταν κοντά στους βαθμούς.

Ανεφοδιασμοί ξανά

Μετά το pit stop που έκανε στην αρχή του αγώνα, ο Fernando Alonso άνοιξε τον κύκλο των 2ων ανεφοδιασμών στον 36ο γύρο. Σε εκείνο το σημείο οι δύο Red Bull στην κορυφή ανέβαζαν ακόμα περισσότερο το ρυθμό τους, καθόδον για το δικό τους pit stop. Πρώτος μπήκε ο Vettel στον 37ο γύρο και ακολούθησε ο Webber στον 39ο. Ο Alonso έκανε ένα τετακέ που του κόστισε μερικές θέσεις καθώς τον πέρασαν αρκετοί οδηγοί όσο προσπαθούσε να επιστρέψει και έπεσε στη 12η θέση.

Ο Vettel βγαίνοντας από τα pit βρέθηκε πίσω από τον Button και παρότι φορτωμένος με περισσότερα καύσιμα έδειχνε ότι μπορούσε να κινηθεί πολύ ταχύτερα από τον Βρετανό. Ωστόσο, ο Button χρωστούσε ακόμα τον ανεφοδιασμό του, οπότε δεν υπήρχε λόγος να τον πιέσει. Παρόλα αυτά τον πέρασε στον 41ο γύρο, στο τέλος της μεγάλης ευθείας.

Ο Nico Rosberg ήταν ο πρώτος που πήρε το ρίσκο και έβαλε τα ενδιάμεσα ελαστικά στον 42ο γύρο, κάτι που δεν έκανε ο Button στο δικό του pit stop ένα γύρο αργότερα. Η κατάταξη αποκαταστάθηκε στον 44ο γύρο, όταν μπήκε και ο Rubens Barrichello, o οποίος δεν άλλαξε ελαστικά και πήρε μόνο καύσιμα στο μονοθέσιό του. Ο Vettel ήταν άνετα πρώτος, με διαφορά πάνω από 15 δευτερόλεπτα από τον Webber, και ακολουθούσαν οι Button, Barrichello, Hamilton, Kovalainen, Sutil και Heidfeld.

Το επόμενο «θύμα» της Σαγκάης ήταν ο Kazuki Nakajima, το μονοθέσιο του οποίου παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μέσα στο γκαράζ της Williams. Ο Piquet έκανε (άλλο ένα) τετακέ, έσπασε (πάλι) την εμπρός πτέρυγα και μπήκε (ξανά) στα pit για να την αλλάξει. Η επιλογή του Rosberg να βάλει τα ενδιάμεσα ελαστικά αποδείχτηκε λανθασμένη και ο οδηγός της Williams ήταν ο πιο αργός στην πίστα ενώ δεν απέφευγε και τις εξόδους. Επομένως, αναγκάστηκε να ξαναβάλει τα βρόχινα 6 γύρους πριν από το τέλος.

Η ατυχία του Sutil

Οι δύο McLaren είχαν φτάσει πίσω από τον Rubens Barrichello, με τον Kovalainen να έχει περάσει μπροστά από τον Hamilton. Ο Βρετανός πρωταθλητής ωστόσο πίεζε υπερβολικά και δεν απέφυγε ένα ακόμα τετακέ, που τον έριξε στην 7η θέση, πίσω από τον Adrian Sutil. Ο Γερμανός της Force India έκανε μέχρι εκείνο το σημείο υπέροχο αγώνα και ήταν έτοιμος να δώσει στην ομάδα του τους πρώτους της βαθμούς αλλά στην 51ο γύρο έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, βγήκε από την πίστα και χτύπησε στις μπαριέρες, κατάστρεψε τη Force India και εγκατέλειψε. Κρίμα για τον Sutil.

Ο Buemi συνέχισε να εντυπωσιάζει και προσπερνώντας τον Nick Heidfeld, εκμεταλλευόμενος και την εγκατάλειψη του Sutil, επέστρεψε στη βαθμολογούμενη 8άδα. Ταυτόχρονα, έφτασε πίσω από τον Timo Glock και άρχισε να τον πιέζει.

Στους τρεις γύρους που απέμειναν η κατάταξη δεν άλλαξε, και ο Sebastian Vettel πανηγύρισε τη 2η νίκη της καριέρας του και την 1η στην ιστορία της Red Bull. Η αυστριακή ομάδα είχε ένα ονειρικό 3ήμερο αφού η νίκη αυτή μετατράπηκε σε θρίαμβο με τη 2η θέση του Mark Webber. Ο Jenson Button πήρε την 3η θέση και διατήρησε την πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα Οδηγών ενώ ακολούθησαν οι Rubens Barrichello, Heikki Kovalainen, Lewis Hamilton, Timo Glock και Sebastien Buemi. Καταστροφή για άλλη μία φορά για τη Ferrari, που φεύγει και από την Κίνα χωρίς βαθμούς.

Μετά το Κινεζικό Grand Prix, o Jenson Button εξακολουθεί να προηγείται με 21 βαθμούς ενώ ακολουθεί ο ομόσταβλός του, Rubens Barrichello, με 15. Ο Sebastian Vettel με τη νίκη του ανέβηκε στην 3η θέση, στην οποία ισοβαθμεί με τον Timo Glock, έχοντας 10 βαθμούς ενώ ο Mark Webber Ακολουθεί με 9,5. Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών η Brawn GP έφτασε στους 36 βαθμούς ενώ η Red Bull ανέβηκε στη 2η θέση με 19,5 και η Toyota έπεσε στην 3η θέση με 18,5 βαθμούς. Οι μόνες δύο ομάδες που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βαθμολογηθούν στο φετινό πρωτάθλημα είναι οι Ferrari και Force India.

Και οι εκπλήξεις συνεχίζονται

Η νίκη του Sebastian Vettel δεν αποτελεί έκπληξη πρώτου μεγέθους. Τα μονοθέσια της Red Bull που σχεδίασε ο Adrian Newey έχουν δείξει φέτος ότι είναι πάρα πολύ γρήγορα και η ικανότητα του νεαρού στη βροχή, σε συνδυασμό με την επιλογή σωστής στρατηγικής αποδείχτηκαν απολύτως αποτελεσματική συνταγή νίκης. Η Red Bull ήρθε για να μείνει και η σημερινή εμφάνιση αντιστοιχεί σε ομάδα που διεκδικεί τίτλο.

Η Brawn GP δεν κατάφερε να δείξει στην Κίνα ανάλογη κυριαρχία με αυτήν των πρώτων αγώνων. Προφανώς η έλλειψη δοκιμών σε βροχή δεν βοήθησε την ομάδα και ίσως αν η πίστα ήταν στεγνή τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι οι Button και Barrichello δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα για να πάρουν τις θέσεις πίσω από τις Red Bull.

Αυτές οι δύο ομάδες ήταν αυτές που λίγο-πολύ χειρίστηκαν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τον αγώνα, μαζί με τη McLaren, που είδε για πρώτη φορά φέτος και τα δύο μονοθέσιά της να βαθμολογούνται. Αντιθέτως, είχαμε άλλο ένα ναυάγιο από τη Ferrari, που αντιμετώπισε όλων των ειδών τα προβλήματα στην Κίνα. Φαίνεται ότι η έκτακτη σύσκεψη για τη διαχείριση της κρίσης δεν απέδωσε και πολλά.

Οι υπόλοιποι έπεσαν θύματα των λαθών τους είτε οδηγικών είτε στρατηγικών. Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες των Sebastien Buemi, που κατάφερε τελικά να πάρει 1 βαθμό παρότι κόντεψε να αποβεί μοιραίος για την ομάδα του και αλλά και για τη Red Bull, και στον Adrian Sutil, που λίγους γύρους πριν από το τέλος βρισκόταν στην 6η θέση αλλά το μοναδικό λάθος του τον οδήγησε σε εγκατάλειψη.

Επόμενος αγώνας στο πρόγραμμα είναι το Grand Prix Μπαχρέιν, που έρχεται το επόμενο Σαββατοκύριακο 24-26/4. Εκεί, στη μέση της ερήμου, θα δούμε έναν άλλο αγώνα, με διαφορετικές συνθήκες και πιθανόν με άλλους πρωταγωνιστές. Ωστόσο, με την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα, κανείς δεν ξέρει πια τι να περιμένει.



MSFREE
Άβαταρ μέλους
gmak
 
Δημοσιεύσεις: 8595
Εγγραφή: Τετ Μάιος 14, 2008 10:56 pm
Τοποθεσία: gmak@4x4fun.gr

Re: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ FORMULA1 2009..

Δημοσίευσηαπό gmak » Κυρ Απρ 19, 2009 6:54 pm

αποτελεσματα
1. Sebastian Vettel Red Bull 1:53.330 10
2. Mark Webber Red Bull +10.9 8
3. Jenson Button Brawn GP +44.9 6
4. Rubens Barrichello Brawn GP +63.7 5
5. Heikki Kovalainen McLaren +65.7 4
6. Lewis Hamilton McLaren +71.8 3
7. Timo Glock Toyota +74.4 2
8. Sebastien Buemi Toro Rosso +76.4 1
9. Fernando Alonso Renault +84.3 0
10. Kimi Raikkonen Ferrari +91.7 0
11. Sebastien Bourdais Toro Rosso +94.1 0
12. Nick Heidfeld BMW Sauber +95.8 0
13. Robert Kubica BMW Sauber +1:46.8 0
14. Giancarlo Fisichella Force India +1 γύρος 0
15. Nico Rosberg Williams +1 γύρος 0
16. Nelson Piquet Jr. Renault +2 γύροι 0
17. Adrian Sutil Force India +6 γύροι 0
18. Kazuki Nakajima Williams ΕΓΚ/ΨΗ 0
19. Felipe Massa Ferrari ΕΓΚ/ΨΗ 0
20. Jarno Trulli Toyota ΕΓΚ/ΨΗ 0

msfree
Πρωτάθλημα Οδηγών Formula 1

J. Button 21 10 5 6
R. Barrichello 15 8 2 5
T. Glock 10 5 3 2
S. Vettel 10 10
M. Webber 9.5 1.5 8
J. Trulli 8.5 6 2.5
F. Alonso 4 4
N. Heidfeld 4 4
L. Hamilton 4 1 3
H. Kovalainen 4 4
N. Rosberg 3.5 3 0.5
S. Buemi 3 2 1
S. Bourdais 1 1
F. Massa 0
K. Raikkonen 0
R. Kubica 0
N. Piquet 0
K. Nakajima 0
A. Sutil 0
G. Fisichella 0


Πρωτάθλημα Κατασκευαστών Formula 1


Brawn GP 36 18 7 11
Red Bull 19.5 1.5 18
Toyota 18.5 11 5.5 2
McLaren 8 1 7
Renault 4 4
Toro Rosso 4 3 1
BMW Sauber 4 4
Williams 3.5 3 0.5
Ferrari 0
Force India 0

msfree
Άβαταρ μέλους
gmak
 
Δημοσιεύσεις: 8595
Εγγραφή: Τετ Μάιος 14, 2008 10:56 pm
Τοποθεσία: gmak@4x4fun.gr

Re: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ FORMULA1 2009..

Δημοσίευσηαπό gmak » Κυρ Απρ 19, 2009 7:00 pm

Red Bull: Ανάσταση!
Χωρίς αμφιβολία, οι πιο χαρούμενοι άνθρωπο αυτήν τη στιγμή στη Σαγκάη πρέπει να είναι αυτοί της Red Bull. Ο συνδυασμός του οδηγικού ταλέντου του Sebastian Vettel με το μεγαλοφυές σχέδιο του Adrian Newey για την RB5 έφεραν στην αυστριακή ομάδα την πρώτη νίκη της ιστορίας της ύστερα από 74 Grand Prix. Το ιδανικό σκηνικό συμπληρώθηκε από τη 2η θέση του Mark Webber. Ο Vettel σημείωσε τη 2η νίκη της καριέρας του, ύστερα από την περσινή Monza, όπου πάλι κέρδισε υπό βροχή. Από την αρχή του πρωταθλήματος η Red Bull είχε δείξει ότι έχει το κατάλληλο μονοθέσιο και τους ικανούς οδηγούς για να πρωταγωνιστήσει φέτος αλλά οι συνθήκες στους προηγούμενους αγώνες και τα λάθη δεν επέτρεψαν καλούς τερματισμούς. Στην Κίνα όμως όλα έγιναν σωστά και ήρθε η πολυπόθητη νίκη, που όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι μεμονωμένο γεγονός.

Sebastian Vettel (1ος): Είμαι πανευτυχής. Είναι η δεύτερη νίκη μου στη Formula 1 κι αυτή ήρθε πάλι υπό βροχή! Το μονοθέσιό μου ήταν φανταστικό και πρέπει να τονίσω την πολύ καλή δουλειά που έκαναν όλοι στην ομάδα για είναι ετοιμοπόλεμοι μετά τα προβλήματα αξιοπιστίας που αντιμετωπίσαμε χθες. Ήταν σωστή η επιλογή να εκκινήσουμε πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, αφού υπήρχαν παντού λίμνες νερού. Ξέραμε ότι η στρατηγική μας θα μας οδηγούσε πρόωρα στα pit για ανεφοδιασμό, άρα έπρεπε να πιέσουμε εξ αρχής για να αποκτήσουμε διαφορά, πράγμα που πετύχαμε. Ήταν δύσκολος αγώνας αλλά νομίζω ότι για μένα τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα αφού δεν είχα κάποιο μονοθέσιο μπροστά μου, να περιορίζει συνεχώς την ορατότητά μου. Το μόνο πρόβλημα ήταν αυτό της υδρολίσθησης, ειδικά στην τελευταία στροφή. Προς το τέλος, ήξερα ότι είχα μεγάλη διαφορά και προσπαθούσα να διατηρήσω τον έλεγχο της κατάστασης αλλά ήταν δύσκολο. Προσπαθούσα να είμαι συγκεντρωμένος σε κάθε στροφή, να μην κοιτάω πιο μπροστά και να φτάσω στην τερματισμό. Το κατάφερα και μάλιστα πρώτος, σε μία σπουδαία ημέρα για τη Red Bull

Mark Webber (2ος): Έχουμε περάσει τόσα πολλά αυτά τα χρόνια, πολλά καλά αποτελέσματα έχουν γλιστρήσει από τα χέρια μας και είμαι πολύ χαρούμενος που εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο το εξαιρετικό μονοθέσιο που είχαμε σήμερα. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες αλλά μας επιβράβευσε το τελικό αποτέλεσμα - τόσο την ομάδα μας αλλά όσο και για εμένα προσωπικά αφού είναι το καλύτερο στην καριέρα μου στη Formula 1. Ελπίζω την επόμενη φορά να είμαι ένα σκαλί ψηλότερα.


MSFREE


Ferrari: Ναυάγιο (πάλι)

Η κατρακύλα της Ferrari συνεχίζεται. Η ιταλική ομάδα δεν κατάφερε στο Grand Prix Κίνας να «σπάσει το ρόδι» και για τρίτο συνεχή αγώνα η συγκομιδή της παραμένει μηδενική. Αυτήν τη φορά δεν ήταν τόσο οι λανθασμένες στρατηγικές επιλογές που στέρησαν από τη Ferrari τους βαθμούς, αν και η επιλογή του ενός pit stop για τον Kimi Raikkonen πρέπει να εξεταστεί αν ήταν η ενδεδειγμένη. Ήταν η βλάβη στα ηλεκτρικά της F60 που έβγαλε τον Felipe Massa εκτός αγώνα ενώ βρισκόταν σε καλή θέση και φαινόταν να πηγαίνει για άνετο τερματισμό στο βάθρο. Αντ’ αυτού, η Scuderia φεύγει από τη Σαγκάη έχοντας μόνο τη 10η θέση του Raikkonen και ελπίζει η αναγέννησή της να αρχίσει από το Μπαχρέιν, μια πίστα που γνωρίζει καλά καθώς έκανε εκεί δοκιμές το χειμώνα.

Kimi Raikkonen (10ος): Στην αρχή δεν ήταν και τόσο άσχημα, αλλά μετά το pit stop δεν είχα πρόσφυση από τα ελαστικά και δεν μπορούσα να πιέσω όσο ήθελα γιατί το μονοθέσιο γλιστρούσε πολύ. Κάποιες στιγμές ο κινητήρας έμοιαζε να χάνει δύναμη, κυρίως όταν πλησίαζα άλλα μονοθέσια αλλά μετά το πρόβλημα εξαφανίστηκε από μόνο του. Σαφώς, η κατάσταση στο πρωτάθλημα δείχνει πλέον πολύ δύσκολη. Κάναμε λάθη και δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι. Στη Βαρκελώνη, όπου θα έχουμε τα νέα αεροδυναμικά εξαρτήματα, ελπίζω να βρω την πρόσφυση που μας λείπει τώρα. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να ξαναγίνουμε ανταγωνιστικοί αλλά αυτό θα πάρει χρόνο. Η ομάδα έχει κίνητρο και εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Τώρα είναι εύκολο να μας κατακρίνουν αλλά ξέρουμε ότι θα ανατρέψουμε την κατάσταση.

Felipe Massa (Εγκ/ψε): Προφανώς είμαι απογοητευμένος και θυμωμένος αλλά το κίνητρό μου παραμένει. Όλοι μας πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να βγούμε από αυτήν την κατάσταση. Η ομάδα είναι ενωμένη και υπάρχει η θέληση να ανατρέψουμε την κατάσταση όσο γίνεται πιο σύντομα. Πρέπει να πάρουμε γρήγορα τα νέα αεροδυναμικά εξαρτήματα αλλά είναι αλήθεια ότι πρέπει να λύσουμε γρήγορα τα προβλήματα αξιοπιστίας. Αν θέλουμε να κερδίζουμε πρέπει πρώτα να τερματίζουμε. Σήμερα είχα καλές πιθανότητες να βρεθώ στο βάθρο. Ήμουν 3ος και γύριζα στον ίδιο χρόνο με τους πρώτους παρότι είχα αρκετά καύσιμα για να κάνω μόνο 1 pit stop. Το μονοθέσιο λειτουργούσε καλά, εκτός πίσω από το SC. Εκεί η δύναμη φαινόταν να μειώνεται. Ύστερα, χωρίς προειδοποίηση το γκάζι σταμάτησε να δουλεύει και το μονοθέσιο έσβησε. Θέλω να πω στους οπαδούς μας να μην εγκαταλείψουν τις ελπίδες τους σε εμάς. Είναι μια δύσκολη στιγμή αλλά το πρωτάθλημα είναι μεγάλο.

Stefano Domenicali: Είμαστε πολύ θυμωμένοι με αυτό που συνέβη σήμερα στον Felipe. Έκανε καταπληκτικό αγώνα όταν ο κινητήρας έσβησε λόγω ηλεκτρικού προβλήματος. Ήταν 3ος εκείνη τη στιγμή και το ίδιο γρήγορος με τους πρώτους, παρότι με πολλά καύσιμα και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τερμάτιζε στο βάθρο. Ο Kimi άλλαξε τη στρατηγική του από δύο pit stop σε ένα, αλλά δεν κατάφερε να τερματίσει πάνω από τη 10η θέση. Με το πρώτο σετ ελαστικών η ταχύτητά του ήταν σχετικά καλή αλλά με το 2ο δεν είχε πρόσφυση και αυτό τον κράτησε εκτός βαθμών. Είναι κρίμα που σε μια στιγμή που τεχνικά δεν είμαστε στα καλύτερά μας δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τις καταστάσεις. Τώρα κοιτάζουμε τον επόμενο αγώνα στο Μπαχρέιν με ρεαλισμό. Το μονοθέσιο θα είναι το ίδιο με εδώ, αν και θα επανεξετάσουμε τη χρήση του KERS. Στο μεταξύ, πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να φέρουμε τα νέα εξαρτήματα στην πίστα, όταν η ευρωπαϊκή περίοδος ξεκινήσει στη Βαρκελώνη.


MSFREE

Formula 1
Renault: Από τα ψηλά στα χαμηλά

Η Renault σήμερα θα μπορούσε να έχει τη θέση της McLaren ως τρίτη καλύτερη ομάδα, αλλά μια σειρά από κακές επιλογές την έφεραν εκτός βαθμών. Ο Alonso, που βρισκόταν στη 2η θέση αλλά ήταν ελαφρύτερος, αποφάσισε να μπει για καύσιμα την ώρα που το SC έβγαινε από την πίστα, μένοντας έτσι 1 γύρο πίσω, πετώντας στα σκουπίδια τη χθεσινή υπερπροσπάθεια. Ο Ισπανός από τότε έβαλε το κεφάλι κάτω αλλά δεν κατάφερε να μπει τελικά στους βαθμούς. Στον αντίποδα, ο Nelson Piquet συνέχισε να απογοητεύει όσους τον πιστεύουν (πόσοι να είναι πια;) κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο και ξοδεύοντας ανταλλακτικά στο γκαράζ της ομάδας. Στις δηλώσεις που θα διαβάσετε παρακάτω θα παρατηρήσετε ότι ο Flavio Briatore δεν κάνει καμιά αναφορά στο λάθος της ομάδας, που οδήγησε τον Alonso στην απόγνωση, δείγμα χαρακτηριστικό για το ποιος πήρε την απόφαση στη Renault. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Briatore παραδέχεται τα λάθη του όπως το Βατικανό… μετά από μερικούς αιώνες.

Fernando Alonso (9ος): Το τέλος του Σαββατοκύριακου στο οποίο είχαμε δείξει καλές προοπτικές ήταν απογοητευτικό. Η ομάδα έκανε καλή δουλειά βελτιώνοντας το μονοθέσιο, το οποίο ήταν τώρα πολύ ανταγωνιστικό, ιδιαίτερα χθες, ωστόσο σήμερα ήμασταν άτυχοι και νομίζω ότι είχαμε μια από αυτές τις μέρες που παίρνεις τις χειρότερες αποφάσεις τη χειρότερη στιγμή. Νομίζαμε ότι το SC θα έμενε στην πίστα για ακόμα 10 ή 15 γύρους, οπότε μπήκα για να βάλω καύσιμα την ίδια ώρα που το SC μπήκε μέσα και βρεθήκαμε να ξεκινάμε τον αγώνα από την τελευταία θέση. Από εκεί που ήμασταν στην πρώτη γραμμή βρεθήκαμε στην τελευταία θέση. Αυτό ήταν το τέλος για τον αγώνα μας. Το Μπαχρέιν θα είναι ένα μεγάλο τεστ και μετά έχουμε τη Βαρκελώνη, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε.

Nelson Piquet (16ος) : Οι συνθήκες ήταν σήμερα τόσο δύσκολες από πλευράς ορατότητας και υδρολίσθησης που το να κρατάς το μονοθέσιο στην πίστα δεν ήταν καθόλου εύκολο. Είχα μερικές στιγμές κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά κατάφερα να κρατήσω το μονοθέσιο μέχρι το τέλος, παρόλο που έχασα χρόνο και έπεσα στο πίσω μέρος του grid. Ήταν ένα απογοητευτικό τριήμερο αλλά τώρα ανυπομονώ για το Bahrain που ελπίζω ότι θα είναι στεγνό και θα έχουμε νέες βελτιώσεις για το μονοθέσιο.

Flavio Briatore: Δεν ήταν ένας φυσιολογικός αγώνας και είναι κρίμα που δεν καταφέραμε να δείξουμε τις πραγματικές προοπτικές του μονοθεσίου. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες για όλους εκτός από τους τρεις πρώτους. Ο Fernando έδειξε με την επίδοσή του στις κατατακτήριες ότι το μονοθέσιο βελτιώθηκε αλλά δυστυχώς μας τιμώρησε ο κακός καιρός. Το μονοθέσιο γίνεται συνέχεια πιο ανταγωνιστικό και είχαμε νέα εξαρτήματα και στους δύο οδηγούς μας. Ήδη αυτή την εβδομάδα είδαμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η ομάδα και εδώ και στο εργοστάσιο για να φέρει τα νέα εξαρτήματα του Fernando για σήμερα. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και είμαι σίγουρος ότι από το Μπαχρέιν τα πράγματα θα είναι καλύτερα για εμάς.


MSFREE

Brawn GP: Συμβιβασμός
Δεν μπορούσαν κάτι καλύτερο από τις θέσεις που πήραν, οπότε είναι ικανοποιημένοι



Η Brawn GP έφυγε και από τον 3ο αγώνα της χρονιάς με κέρδη. Μπορεί να μην βρέθηκε στις 2 πρώτες θέσεις ωστόσο τους βαθμούς τους μάζεψαν νέες ομάδες και η κύρια αντίπαλός της μέχρι χθες, Toyota, βυθίστηκε στη βροχή της κινέζικης πίστας. Από την άλλη γίνεται σαφές ότι τα μονοθέσια της Brawn είναι δυνατόν να χτυπηθούν υπό τις κατάλληλες συνθήκες και οι άνθρωποι των υπόλοιπων ομάδων σίγουρα ανακουφίστηκαν που δεν άκουσαν και 3η φορά τον βρετανικό ύμνο. Ο Button κατάφερε τελικά να ανέβει στο βάθρο και μάλιστα πάλεψε με τον Webber για τη 2η θέση, ενώ ο Barrichello στάθηκε άτυχος στην αρχή με πρόβλημα στα φρένα και μέχρι να λυθεί είχε χάσει τη μάχη για κάτι καλύτερο.

Jenson Button (3ος): Ο σημερινός αγώνας ήταν πολύ δύσκολος και είμαι χαρούμενος που και τα δύο μονοθέσια τερμάτισαν αφού σκοράραμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούσαμε. Οι καταστάσεις ήταν πολύ περίεργες, με ποτάμια νερού να βρίσκονται σε όλη την πίστα. Η τελευταία στροφή ήταν σαν λίμνη και απλά δε μπορούσες να φρενάρεις πριν τη στροφή. Πάλευα με το μονοθέσιο που υδρολίσθαινε και τα ελαστικά που δεν μπορούσαν να φτάσουν τη θερμοκρασία λειτουργίας. Εγώ και ο Mark Webber είχαμε μια καλή μάχη για μερικούς γύρους αλλά απλά δεν μπορούσα να μείνω μαζί του. Ωστόσο και μόνο ο τερματισμός σήμερα είναι κατόρθωμα και το βάθρο είναι φανταστικό. Δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε τις Red Bull και συγχαρητήρια στον Sebastian και τον Mark για αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα.

Rubens Barrichello (4ος): Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με προκλητικές καιρικές συνθήκες. Είχα μόνο τρεις δίσκους που λειτουργούσαν στα φρένα μου για τους πρώτους 19 γύρους κάτι που έκανε πολύ δύσκολο το κράτημα του μονοθεσίου στην πίστα. Ευτυχώς το πρόβλημα λύθηκε από μόνο του όταν τα φρένα ζεστάθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου μου ανεφοδιασμού και από τότε είχα καλό ρυθμό. Δυστυχώς ήταν ήδη πολύ αργά. Ωστόσο καταφέραμε να φέρουμε το μονοθέσιο μέχρι το τέλος του αγώνα υπό δύσκολες συνθήκες και σκοράραμε όσους περισσότερους βαθμούς γινόταν, οπότε είμαι ικανοποιημένος.

Ross Brawn: Άλλος ένας δραματικός αγώνας σήμερα συνέχισε την παράδοση που δημιουργείται στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της F1 για το 2009. Ο Jenson και ο Rubens έκαναν εξαιρετική δουλειά και έφεραν τα μονοθέσια στον τερματισμό υπό δύσκολες συνθήκες. Η απόδοση της ομάδας ήταν καλή όλο το τριήμερο και καταφέραμε να συλλέξουμε τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς. Είχαμε καλή στρατηγική και για τους δύο μας πιλότους με πολλά καύσιμα για το πρώτο stint και αυτό μας επέτρεψε να κρατήσουμε επαφή με την κορυφή. Ωστόσο με παρόμοια καύσιμα οι Vettel και Webber κατάφερναν να φεύγουν γρήγορα μακριά. Συγχαρητήρια στη Red Bull και το 1-2. Ξέρουμε από την Αυστραλία πόσο φανταστικό είναι το συναίσθημα και είμαι σίγουρος ότι θα απολαύσουν κάθε στιγμή του. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο Μπαχρέιν που έρχεται το άλλο Σαββατοκύριακο και ελπίζουμε εκεί ο αγώνας να είναι στεγνός.


MSFREE
Άβαταρ μέλους
gmak
 
Δημοσιεύσεις: 8595
Εγγραφή: Τετ Μάιος 14, 2008 10:56 pm
Τοποθεσία: gmak@4x4fun.gr

Re: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ FORMULA1 2009..

Δημοσίευσηαπό gmak » Σάβ Απρ 25, 2009 8:42 pm

F1 BAHREIN: Tα αποτελέσματα της αυριανής σειράς εκκίνησης(pole position)

Στα επίσημα δοκιμαστικά ταχύτερος όλων ο Jarno Trulli με Toyota ενώ πίσω του ο Timo Glock με το δεύτερο μονοθέσιο της ομάδας. Πολύ καλή εμφάνιση από την Toyota μετά από καιρό, που θα δει αύριο τα δύο της μονοθέσια στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Στην 3η θέση ο Sebastian Vettel, ενώ στην 4η και 6η θέση βρέθηκαν τα δύο Brawn-Mercedes με Jenson Button και Rubens Barrichello αντίστοιχα.

Δείτε την κατάταξη και αυριανή σεριά εκκίνησης:


1 Jarno Trulli (Toyota)
2 Timo Glock (Toyota)
3 Sebastian Vettel (RBR-Renault)
4 Jenson Button (Brawn-Mercedes)
5 Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes)
6 Rubens Barrichello (Brawn-Mercedes)
7 Fernando Alonso (Renault)
8 Felipe Massa (Ferrari)
9 Nico Rosberg (Williams-Toyota)
10 Kimi Räikkönen (Ferrari)
11 Heikki Kovalainen ( McLaren-Mercedes)
12 Kazuki Nakajima (Williams-Toyota)
13 Robert Kubica (BMW Sauber)
14 Nick Heidfeld (BMW Sauber)
15 Nelsinho Piquet (Renault)
16 Adrian Sutil (Force India-Mercedes)
17 Sebastien Buemi ( STR-Ferrari)
18 Giancarlo Fisichella (Force India-Mercedes)
19 Mark Webber ( RBR-Renault)
20 Sebastien Bourdais (STR-Ferrari)
AUTOCARNET BLOGGER
Άβαταρ μέλους
gmak
 
Δημοσιεύσεις: 8595
Εγγραφή: Τετ Μάιος 14, 2008 10:56 pm
Τοποθεσία: gmak@4x4fun.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ & 4Χ4

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron