ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 4Χ4 ???

ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 4Χ4 ???

Δημοσίευσηαπό stakyr » Κυρ Μαρ 29, 2009 9:25 pm

Θα ηθελα να θεσω μερικες ερωτησεις που με απασχολουν προσωπικα σχετικα με τους αγωνες 4Χ4 !!
Βρισκω το θαρρος να τις ρωτησω απο εδω , μιας και ξερω οτι ασχοληστε παρα πολυ με τους αγωνες σε ολες τις μορφες τους και σιγουρα η γνωμη σας εχει ιδιαιτερο βαρος !

Σκεφτομουν εδω και 1-1.5 χρονο να μπω και εγω στον χωρο των αγωνων και βεβαια σε αγωνες που μπορει να παρει μερος το αυτοκινητο μου χωρις μεγαλο κοστος μετατροπων και χωρις να χασει την εικονα του οικογενειακου μεταφορικου μεσου !Αυτη την εικονα την ειχα απο τα Trail Ride στην Νormal κατηγορια !!
οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης :

1) Μπορει να παρει μερος σε τετοιους αγωνες ενα Musso 2.0 με 2400 κιλα βαρος ??
2) τι κοστος εχει μια τετοια συμμετοχη ?? (παραβολα-ελαστικα-πιθανες βλαβες αυτοκινητου-βενζινες κ.τ.λ) περιπου δηλαδη ποσο ερχεται σε κοστος καθε αγωνας ??
3) Αυτο το κοστος ποιος το επιβαρυνεται ?? Μονο ο κατοχος ή και οι χορηγοι ??
4) τι ρολο παιζει η αντιπροσωπεια του αυτοκινητου στους αγωνες ?? (εκτος απο την διαφημιση του αυτοκινητου της ??)
5)ποσο ευκολο ειναι να βρεθουν χορηγοι για μια τετοια συμμετοχη ??
6) τι αλλο χρειαζεται ενα normal εκτος απο ελαστικα και πυροσβεστηρες για να παρει μερος ??
7) τι κερδιζει ενας κατοχος 4Χ4 απο τους αγωνες ??( εκτος απο την εμπειρια και την οδηγηση σε ανταγωνιστικο περιβαλλον ??)

αυτες τις ερωτησεις μπορω να σκεφτω αυτη την στιγμη και σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας ... :flowers: :flowers: :flowers:
Όταν είναι να αποφασίσεις, το καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις λάθος. Το χειρότερο όλων είναι να μην κάνεις τίποτε. Theodore Roosvelt
stakyr

Re: ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 4Χ4 ???

Δημοσίευσηαπό mythos » Κυρ Μαρ 29, 2009 11:06 pm

stakyr έγραψε:Θα ηθελα να θεσω μερικες ερωτησεις που με απασχολουν προσωπικα σχετικα με τους αγωνες 4Χ4 !!
Βρισκω το θαρρος να τις ρωτησω απο εδω , μιας και ξερω οτι ασχοληστε παρα πολυ με τους αγωνες σε ολες τις μορφες τους και σιγουρα η γνωμη σας εχει ιδιαιτερο βαρος !

Σκεφτομουν εδω και 1-1.5 χρονο να μπω και εγω στον χωρο των αγωνων και βεβαια σε αγωνες που μπορει να παρει μερος το αυτοκινητο μου χωρις μεγαλο κοστος μετατροπων και χωρις να χασει την εικονα του οικογενειακου μεταφορικου μεσου !Αυτη την εικονα την ειχα απο τα Trail Ride στην Νormal κατηγορια !!
οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης :

2) τι κοστος εχει μια τετοια συμμετοχη ?? (παραβολα-ελαστικα-πιθανες βλαβες αυτοκινητου-βενζινες κ.τ.λ) περιπου δηλαδη ποσο ερχεται σε κοστος καθε αγωνας ??
4) τι ρολο παιζει η αντιπροσωπεια του αυτοκινητου στους αγωνες ?? (εκτος απο την διαφημιση του αυτοκινητου της ??)
6) τι αλλο χρειαζεται ενα normal εκτος απο ελαστικα και πυροσβεστηρες για να παρει μερος ??
7) τι κερδιζει ενας κατοχος 4Χ4 απο τους αγωνες ??( εκτος απο την εμπειρια και την οδηγηση σε ανταγωνιστικο περιβαλλον ??)

αυτες τις ερωτησεις μπορω να σκεφτω αυτη την στιγμη και σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας ... :flowers: :flowers: :flowers:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ STAKYR ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ.
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΝΑ ΕΝΑ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ 4Χ4

2) τι κοστος εχει μια τετοια συμμετοχη ?? (παραβολα-ελαστικα-πιθανες βλαβες αυτοκινητου-βενζινες κ.τ.λ)
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ.
ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ,ΒΕΝΖΙΝΕΣ,ΦΘΟΡΕΣ,ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ
ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ) ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ.

ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ( ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΥΡΩ) ΑΝΤΕ ΑΝ ΦΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ.

ΕΙΠΑΜΕ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ( ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΣΤΙΡΙΞΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΖΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΟΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΟΡΜΑΛ.
1) ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ( ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΡΙΞΗΣ)
2) ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΜΠΑΚΕΤ
3) ΖΩΝΕΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ
4)ROLLBAR H ROLLCAGE
5)1 ΚΡΑΝΗ ΜΕ ΕΝΔΟΣΗΝΕΝΩΗΣΗ ( ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ROLLBAR H CAGE )
6) ENA ΜΠΛΟΚΕ ( ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ 65-75%) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ
7)ΠΟΔΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
8)2 ΡΕΖΕΡΒΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΣΗΧΟ ΤΕ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ
9) ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ( ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΕΞΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΥΡΑ)

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΟΡΜΑΛ.

ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
( ΑΛΟΣΤΕ Η ΓΝΩΜΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΠΟΥ ΝΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ).
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΟΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΙΣΟ ΠΟΣΟΣΤΟ
30% ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΗΓΟ-ΟΔΗΓΟ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.
ΤΟ 10% ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ.

ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ Η ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΗ ΜΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΩ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΑ ΣΟΥ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ TRAILRIDE ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΓΩΝΑ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ. :u-:
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ. :D
Δεν μπορείς να βάλεις πέντε λύκους και ένα πρόβατο να ψηφίσουν τι θα φάνε για δείπνο.
Larry Flynt, 1942
Μερικές φορές «πλειοψηφία» σημαίνει ότι όλοι οι ηλίθιοι είναι από την ίδια πλευρά.
Michael W. Smith
Άβαταρ μέλους
mythos

Δημοσίευσηαπό maria » Κυρ Μαρ 29, 2009 11:25 pm

Θελω να συμφωνησω γιατι αν διαφωνησω θα γραφουμε καμια 20αρια σελιδες χωρις λογο.... :cuss: :cuss: :cuss: αλλα δεν μπορω.
Με το ζορι κρατιεμαι.
:cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss:
trial ride...πρωτα συνοδηγος,μετα οδηγος και μετα το αυτοκινητο.
enduro.....πρωτα οδηγος,μετα αυτοκινητο και στο τελος ο συνοδηγος
χιλιαρη.... oλοι το ιδιο.
Και βεβαια και το θεμα τυχη, παιζει βασικοτατο ρολο.
Αυτο μονο για το 7,στα αλλα συμφωνουμε......για μια φορα.
Άβαταρ μέλους
maria

Δημοσίευσηαπό mythos » Κυρ Μαρ 29, 2009 11:35 pm

maria έγραψε:Θελω να συμφωνησω γιατι αν διαφωνησω θα γραφουμε καμια 20αρια σελιδες χωρις λογο.... :cuss: :cuss: :cuss: αλλα δεν μπορω.
Με το ζορι κρατιεμαι.
:cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss:
trial ride...πρωτα συνοδηγος,μετα οδηγος και μετα το αυτοκινητο.
enduro.....πρωτα οδηγος,μετα αυτοκινητο και στο τελος ο συνοδηγος
χιλιαρη.... oλοι το ιδιο.
Και βεβαια και το θεμα τυχη, παιζει βασικοτατο ρολο.
Αυτο μονο για το 7,στα αλλα συμφωνουμε......για μια φορα.

ΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ 20 ΣΕΛΙΔΕΣ.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
ΑΛΟΣΤΕ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ.
ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΤΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. :sorry:
Δεν μπορείς να βάλεις πέντε λύκους και ένα πρόβατο να ψηφίσουν τι θα φάνε για δείπνο.
Larry Flynt, 1942
Μερικές φορές «πλειοψηφία» σημαίνει ότι όλοι οι ηλίθιοι είναι από την ίδια πλευρά.
Michael W. Smith
Άβαταρ μέλους
mythos

Δημοσίευσηαπό pajerinho » Δευτ Μαρ 30, 2009 12:38 am

mytho μπράβο, πολύ καλή ανάλυση και πολύ κατατοπιστική.
Νομίζω ότι εκτός απ' τον stakyr βοηθάς και άλλον κόσμο να μπει στο νόημα των αγώνων.
Και σίγουρα έχεις τη γνώση και την εμπειρία να το κάνεις.
Εγώ απ' τη μεριά μου, με τη μικρή εμπειρία που έχω απ' τους αγώνες, να προσθέσω ότι για κάποιον που θέλει να τρέξει με το οικογενειακό του αμάξι (όπως ο stakyr με το Musso), είναι πρακτικά απαραίτητο να έχει δώσει λίγο ύψος ή να έχει ντύσει καλά με ποδιές το αμάξι (ή ακόμα καλύτερα και τα δύο).
Με τον τρόπο αυτό θ' αποφύγει σε μεγάλο βαθμό ζημίες από κτυπήματα.
Επίσης απαραίτητο είναι και ένα καλό "σερβις" μετά τον αγώνα (γενικός έλεγχος, σφιξίματα κλπ) πριν βάλουμε την οικογένεια μέσα να πάμε βόλτα.
Όσο για τη διαμάχη αν τα ράσα κάνουν τον παπά ή ο παπάς τα ράσα (ή αλλιώς αν ο οδηγός ή ο συνοδηγός παίζει σπουδαιότερο ρόλο) για εμένα τα πράγματα είναι αρκετά σαφή και απλά.
Αυτοί που πάνε για θέση ξεκινούν με ένα στάνταρτ, τον καλό συνοδηγό.
Την προϋπόθεση αυτή την πληρούν όλα τα πληρώματα που κάνουν πρωταθλητισμό, οπότε μεταξύ αυτών τα χασίματα σπανίζουν και ο συνοδηγός παύει να παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.
Μεταξύ αυτών (πλέον) τη διαφορά την κάνει πρώτα ο οδηγός και μετά το αμάξι.
Θα έβαζα ίσως πρώτα το αμάξι, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που Lada και Jimny έχουν κερδίσει πολύ ισχυρότερα αυτοκίνητα, οπότε μάλλον ο οδηγός είναι ο μάγκας της υπόθεσης.
Η τύχη φυσικά είναι παράγοντας κλειδί για να έρθει το αποτέλεσμα, αλλά αυτό που αποκαλούμε "γκαντεμια" δεν είναι (πάντα) η συνομωσία του σύμπαντος απέναντί μας.
Πχ. μια εγκατάλειψη από μηχανικό πρόβλημα, τις περισσότερες φορές σημαίνει κακή συντήρηση και κακή προετοιμασία του οχήματος.
Το να έχεις 2 ρεζέρβες και να σε πιάσουν 3 λάστιχα, μπορεί να οφείλεται σε οδηγικό λάθος καθώς δεν μπορείς να φλερτάρεις όλη την ώρα με το κλατάρισμα.
Και πάει λέγοντας.......
Where the streets have no name....
Άβαταρ μέλους
pajerinho

Δημοσίευσηαπό stakyr » Δευτ Μαρ 30, 2009 1:48 am

Mythos, πανω στις απαντησεις σου ( σε θεωρω σαν εναν απο τους πιο σημαντικους οδηγους 4Χ4 στην Ελλαδα και η γνωμη σου εχει βαρυνουσα σημασια ) θελω να τοποθετηθω !!

Ας πουμε οτι εχω ολη την καλη διαθεση να τρεξω σε αγωνες και βεβαια στην αρχη θα αρκεστω σε χαμηλες θεσεις . Θα το κανω ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ χρονο και χρημα για να εξοπλισω το αυτοκινητο μου και βεβαια να κανω την απαραιτητη προετοιμασια σε συνεργεια , φαναρτζηδες, ηλεκτρολογους κ.τ.λ !! Βρισκω και εναν καλο συνοδηγο ( στην περιπτωση μου ,θα πληρωνε και τα μισα εξοδα καθε αγωνα -παραβολα,βενζινες,ξενοδοχεια,φαγητα κ.τ.λ)και παιρνω μερος !! ΑΝ ειμαι τυχερος την σκαπουλαρω με μικρογρατζουνιες, αλλιως παμε ΚΑΙ για αλλα ΕΞΟΔΑ !! Ο.Κ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.........

Και η εταιρεια του αυτοκινητου μου τι κανει ?? ΤΣΑΜΠΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ !!!
Και θα το εξηγησω .......
Οταν σκεφτομουν να κατεβω στους αγωνες , πηρα τηλεφωνο στην εταιρεια του αυτοκινητου μου και ρωτησα την υπευθηνη μαρκετινκ αν θα μπορουσαν να βοηθησουν (με ποιο τροπο δεν ξερω........δωρεαν σερβις,ανταλλακτικα κ.τ.λ) ωστε να υλοποιησω την ιδεα μου !! Αυτη μου απαντησε οτι κατι τετοιο ΔΕΝ υπηρχε σαν σκεψη στην εταιρεια (που στην γκαμα της εχει ΜΟΝΟ αυτοκινητα 4Χ4)και οτι ΟΛΑ τα εξοδα τα επιβαρυνομαι εγω !! Οταν της εξηγησα, οτι δηλωνοντας συμμετοχη ΑΝΑΦΕΡΩ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ? ) και την μαρκα μαζι και τον τυπο του αυτοκινητου, που στην συνεχεια θα δημοσιευθουν στα ειδικα περιοδικα και ηλεκτρονικο τυπο και ετσι κανω αμμεση διαφημιση του προϊοντος σε χιλιαδες ισως αναγνωστες,(που αυτο στην ελευθερη αγορα ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ) , μου απαντησε οτι δεν μπορει να κανει κατι και αυτη ειναι η πολιτικη της εταιρειας !!!!

Σαν προσωπικη εμπειρια αναφερω οτι ΠΟΤΕ δεν θυμαμαι ή δεν δινω τοση σημασια στο ονομα του νικητη ενος αγωνα ,παρα μονο στην μαρκα και τον τυπο αυτοκινητου που κερδισε !!!
Ετσι αν ο Χ οδηγος εχει κερδισει με το Ψ αυτοκινητο ,ΕΓΩ πιστευω οτι στον πολυ κοσμο παραμενει το ονομα του αυτοκινητου παρα το ονομα του οδηγου (που μπορει να δινεται και σαν ψευδωνυμο)!!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΜΕΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ,και οι εταιρειες τριβουν τα χερια τους απο μια τετοια εξελιξη !!

Ας σκεφτουμε τι γινεται στους αγωνες ιστιοπλοιας!!
Εκει εχεις φοροαπαλαγη απο το κρατος το 50% της αξια του σκαφους
και πολυ λιγοτερα λιμενικα τελη ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΟΥ!!
+οτι στα αποτελεσματα ΔΕΝ βλεπουμε ποτε ή σχεδον ποτε τον τυπο του σκαφους ,παρα μονο το ονομα του και το ονομα του κυβερνητη! ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 5-10 ΦΙΛΟΥΣ!!
Αν βρεις και μια εταιρεια για σπονσορα τοτε εχεις και τσαμπα πανια μαζι με βαψιμο του σκαφους !!
Και σχεδον ΠΟΤΕ ζημιες!!

ΔΙΚΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!

ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 4Χ4 ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ??

Πληρωνεις 10000-15000 Ε απο την τσεπη σου + το αυτοκινητο ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ !!!
stakyr

Δημοσίευσηαπό HLIAS-G.P. » Δευτ Μαρ 30, 2009 7:59 am

Aγαπητέ Stakyr καλά τα λες αλλά αφού οι ετερείες βρήκαν κορόιδα (συγνώμη παιδιά) και κάνουν τη δουλειά τους τσάμπα σιγά μη γίνουν χορηγοί. Βλέπεις αυτού του είδους τους αγώνες τους βάζουν σε δεύτερη μοίρα. Ακόμα και στην πανελλήνια βράβευση τους πρωταθλητές στους αγώνες 4χ4 τους βραβεύουν τελευταίους. Τα πιτσιρίκια των Cart είναι πιο γνωστά από τους οδηγούς-συνοδηγούς των 4χ4.
ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΩ ΠΟΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΒΛΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΩ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΘΑ ΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ
Άβαταρ μέλους
HLIAS-G.P.

Δημοσίευσηαπό vagelis » Δευτ Μαρ 30, 2009 8:41 am

Προσωπικη αποψη.
Αν δεν εχεις δευτερο αυτοκινητο και βαθια τσεπη ξεχασε το,οι αγωνες δεν ειναι βολτα,καποιος που κατεβαινει σε αγωνα παει για την θεση,τα εγω παω για την συμετοχη ειναι δικαιολογιες γιατι δεν μπορεις να πιασεις καλη θεση,αλιως θα πηγαινες με καποιους φιλους σε χαμηλους ρυθμους εκδρομη την διαδρομη καποια αλλη μερα ,σιγουρα καποια στιγμη πηγαινοντας σε αγωνιστικους ρυθμους θα φυγεις απο τον δρομο θα ακουμπισεις σε καποιο δεντρακι,στην καλυτερη,στην χειροτερη ασε.
Βεβαια και να μην συμβουν τα χειροτερα οι ζημιες θα ειναι πολλες ,απο σπασμενες βασεις αμορτισερ μεχρι και στραβωμα σασι και αλλα πολλα μηχανικα προβληματα που θα προκυψουν απο το πρεσαρισμα του κινητηρα ,σαζμαν,διαφορικων κλπ.
Αυτα απο μενα.
Νεκροι ολου του κοσμου ενωθειται.
Λαζαρε προδοτη θα πεθανεις.
vagelis

Δημοσίευσηαπό grek » Δευτ Μαρ 30, 2009 9:28 am

stakyr έγραψε:
Και η εταιρεια του αυτοκινητου μου τι κανει ?? ΤΣΑΜΠΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ !!!
Και θα το εξηγησω .......
Οταν σκεφτομουν να κατεβω στους αγωνες , πηρα τηλεφωνο στην εταιρεια του αυτοκινητου μου και ρωτησα την υπευθηνη μαρκετινκ αν θα μπορουσαν να βοηθησουν (με ποιο τροπο δεν ξερω........δωρεαν σερβις,ανταλλακτικα κ.τ.λ) ωστε να υλοποιησω την ιδεα μου !! Αυτη μου απαντησε οτι κατι τετοιο ΔΕΝ υπηρχε σαν σκεψη στην εταιρεια (που στην γκαμα της εχει ΜΟΝΟ αυτοκινητα 4Χ4)και οτι ΟΛΑ τα εξοδα τα επιβαρυνομαι εγω !! Οταν της εξηγησα, οτι δηλωνοντας συμμετοχη ΑΝΑΦΕΡΩ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ? ) και την μαρκα μαζι και τον τυπο του αυτοκινητου, που στην συνεχεια θα δημοσιευθουν στα ειδικα περιοδικα και ηλεκτρονικο τυπο και ετσι κανω αμμεση διαφημιση του προϊοντος σε χιλιαδες ισως αναγνωστες,(που αυτο στην ελευθερη αγορα ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ) , μου απαντησε οτι δεν μπορει να κανει κατι και αυτη ειναι η πολιτικη της εταιρειας
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 4Χ4 ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ??

Πληρωνεις 10000-15000 Ε απο την τσεπη σου + το αυτοκινητο ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ !!!

Αγαπητε stakyr σωστοι οι προβληματισμοι σου αλλα σε υποχρεωνει κανεις να μπεις με το
ζορι στους αγωνες ?????
Και αν οταν μπεις και η εταιρεια σου σου προσφερει ολα τα εξοδα εγκαταλειψεις η βγεις τελευταιος
ποια ειναι η διαφημιση που της προσφερεις???
Και αν εσυ τον καθε αγωνα τον τρεχεις με αλλο αυτοκινητο θα απαιτεις χορηγιες απο την καθε εταιρεια????

Γιαυτο ξεκινας με δικα σου εξοδα και αν φτασεις σε καποια υψηλη θεση αρχιζεις και ψαχνεις για χορηγους
που θα τους ενδιεφερε να ακουστει (διαφημιστει) το ονομα τους!!!!!
Γιατι τοτε θα ειναι πιο ευκολο για σενα και για τον καθε ...χορηγο να συνεργαστειτε.

Και μην ξεχνας οτι δεν ειναι απαραιτητο ο ...χορηγος να ειναι η μαρκα του αυτοκινητου σου,
μπορει να ειναι η ...ταδε καφετερια η βενζιναδικο η οτιδηποτε αλλο!!!!!
Το λάδι κι η αλήθεια πάντα βγαίνουν από πάνω.
grek

Δημοσίευσηαπό gmak » Δευτ Μαρ 30, 2009 10:05 am

Γιαυτο ξεκινας με δικα σου εξοδα και αν φτασεις σε καποια υψηλη θεση αρχιζεις και ψαχνεις για χορηγους
που θα τους ενδιεφερε να ακουστει (διαφημιστει) το ονομα τους!!!!!
Γιατι τοτε θα ειναι πιο ευκολο για σενα και για τον καθε ...χορηγο να συνεργαστειτε.

και ενα κλασικο παραδειγμα ειναι ο Χριστακεας και η sanyong...πηρε το προπερσινο πρωταθλημα, και η αντιπροσωπεια του εδωσε ολοκληρο αυτοκινητο χορηγια να τρεξει τους περσινους αγωνες enduro
Άβαταρ μέλους
gmak

Επόμενο

Επιστροφή στο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ & 4Χ4

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης