stakyr έγραψε:Θα ηθελα να θεσω μερικες ερωτησεις που με απασχολουν προσωπικα σχετικα με τους αγωνες 4Χ4 !!
Βρισκω το θαρρος να τις ρωτησω απο εδω , μιας και ξερω οτι ασχοληστε παρα πολυ με τους αγωνες σε ολες τις μορφες τους και σιγουρα η γνωμη σας εχει ιδιαιτερο βαρος !
Σκεφτομουν εδω και 1-1.5 χρονο να μπω και εγω στον χωρο των αγωνων και βεβαια σε αγωνες που μπορει να παρει μερος το αυτοκινητο μου χωρις μεγαλο κοστος μετατροπων και χωρις να χασει την εικονα του οικογενειακου μεταφορικου μεσου !Αυτη την εικονα την ειχα απο τα Trail Ride στην Νormal κατηγορια !!
οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης :
1) Μπορει να παρει μερος σε τετοιους αγωνες ενα Musso 2.0 με 2400 κιλα βαρος ??
2) τι κοστος εχει μια τετοια συμμετοχη ?? (παραβολα-ελαστικα-πιθανες βλαβες αυτοκινητου-βενζινες κ.τ.λ) περιπου δηλαδη ποσο ερχεται σε κοστος καθε αγωνας ??
3) Αυτο το κοστος ποιος το επιβαρυνεται ?? Μονο ο κατοχος ή και οι χορηγοι ??
4) τι ρολο παιζει η αντιπροσωπεια του αυτοκινητου στους αγωνες ?? (εκτος απο την διαφημιση του αυτοκινητου της ??)
5)ποσο ευκολο ειναι να βρεθουν χορηγοι για μια τετοια συμμετοχη ??
6) τι αλλο χρειαζεται ενα normal εκτος απο ελαστικα και πυροσβεστηρες για να παρει μερος ??
7) τι κερδιζει ενας κατοχος 4Χ4 απο τους αγωνες ??( εκτος απο την εμπειρια και την οδηγηση σε ανταγωνιστικο περιβαλλον ??)
αυτες τις ερωτησεις μπορω να σκεφτω αυτη την στιγμη και σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας ...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ STAKYR ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ.
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΝΑ ΕΝΑ.
1) Μπορει να παρει μερος σε τετοιους αγωνες ενα Musso 2.0 με 2400 κιλα βαρος ??
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ 4Χ4
2) τι κοστος εχει μια τετοια συμμετοχη ?? (παραβολα-ελαστικα-πιθανες βλαβες αυτοκινητου-βενζινες κ.τ.λ)
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ.
ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ,ΒΕΝΖΙΝΕΣ,ΦΘΟΡΕΣ,ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ
ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ.
3) Αυτο το κοστος ποιος το επιβαρυνεται ?? Μονο ο κατοχος ή και οι χορηγοι ??
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ) ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ.
4) τι ρολο παιζει η αντιπροσωπεια του αυτοκινητου στους αγωνες ?? (εκτος απο την διαφημιση του αυτοκινητου της ??)
ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ( ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΥΡΩ) ΑΝΤΕ ΑΝ ΦΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ.
5)ποσο ευκολο ειναι να βρεθουν χορηγοι για μια τετοια συμμετοχη ??
ΕΙΠΑΜΕ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ( ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΣΤΙΡΙΞΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΖΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ.
6) τι αλλο χρειαζεται ενα normal εκτος απο ελαστικα και πυροσβεστηρες για να παρει μερος ??
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΟΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΟΡΜΑΛ.
1) ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ( ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΡΙΞΗΣ)
2) ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΜΠΑΚΕΤ
3) ΖΩΝΕΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ
4)ROLLBAR H ROLLCAGE
5)1 ΚΡΑΝΗ ΜΕ ΕΝΔΟΣΗΝΕΝΩΗΣΗ ( ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ROLLBAR H CAGE )
6) ENA ΜΠΛΟΚΕ ( ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ 65-75%) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ
7)ΠΟΔΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
8)2 ΡΕΖΕΡΒΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΣΗΧΟ ΤΕ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ
9) ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ( ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΕΞΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΥΡΑ)
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΟΡΜΑΛ.
7) τι κερδιζει ενας κατοχος 4Χ4 απο τους αγωνες ??( εκτος απο την εμπειρια και την οδηγηση σε ανταγωνιστικο περιβαλλον ??)
ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
( ΑΛΟΣΤΕ Η ΓΝΩΜΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΠΟΥ ΝΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ).
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΟΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΙΣΟ ΠΟΣΟΣΤΟ
30% ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΗΓΟ-ΟΔΗΓΟ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.
ΤΟ 10% ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ.
ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ Η ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΗ ΜΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΩ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΑ ΣΟΥ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ TRAILRIDE ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΓΩΝΑ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ.