Ή αλλιώς, το σωστό να λέγετε!
Γενικά από παλιά είχα μία αρνητική προδιάθεση προς τα διάφορα ηλεκτρονικά κόλπα των σύγχρονων οχημάτων. Η προδιάθεση αυτή πρέπει να έχει ξεκινήσει (κυρίως) απ’ το antispin που ποτέ δεν χώνεψα και συνεχίζω να μην χωνεύω.
Aμάξι με αντισπιν που να μην απενεργοποιείται δεν πρόκειται να πάρω ποτέ, και ας μου το δίνουν χάρισμα.
Όμως τα διάφορα “ηλεκτρονικά μπλοκέ” (TCS, VSC ή όπως αλλιώς λέγονται) είναι άλλη υπόθεση, κάνουν πολύ καλή δουλεια και με κάνουν ν' αναθεωρώ τις απόψεις μου για τα ηλεκτρονικά. Είναι ένα μεγάλο + για ένα 4κίνητο, ειδικά για τα σύγχρονα που στερούνται (κατά κανόνα) διαδρομών στις αναρτήσεις.
Στην εκδρομή της Ζήρειας, είχαμε 3 περιπτώσεις (3 είδα εγώ τουλάχιστον) όπου τα συστήματα αυτά ξελάσπωσαν τους οδηγούς.
1η περίπτωση, η Σταυρούλα στη λασπωμένη ανηφόρα. Τσούκου τσούκου, χωρίς φόρα και χωρίς πολλά γκάζια ανέβηκε, χάρις στα ηλεκτρονικά. Αν δεν κάνω λάθος το pathfinder ήταν το μοναδικό βαρύ όχημα με all terrain λάστιχο που κατάφερε ν’ ανέβει. Και χωρίς φόρα!! (αλλά με πολύ καλή οδηγό!!
)2η περίπτωση, πάλι το pathfinder με οδηγό....... τον σύζυγο της Σταυρούλας
3η περίπτωση ο gmak με το GV στην ταβέρνα. Όχι μέσα στην ταβέρνα
Βέβαια, για να μην το πάρει πάνω του ο gmak, να πω ότι και τα Pinin ανέβηκαν στο ίδιο σημείο λοξά και με απλή 4κίνηση (ελεύθερο το κεντρικό)