Φίλοι μου (επιτρέψτε μου να σας αποκαλέσω έτσι γιατί αν και έχουμε βρεθεί από κοντά μόνο μια φορά έτσι σας βλέπω...)θα εκφράσω κι εγώ την άποψη μου...
Αν και νέος στην παρέα σας και με ελάχιστες έως μηδαμινές εμπειρίες στην εκτός δρόμου οδήγηση θέλω να πω ότι οι ''κόντρες-πειράγματα'' μεταξύ των φίλων μιας παρέας είναι αυτά που την κρατάνε δεμένη...Δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης μεταξύ φίλων...Αν ο οδηγός είναι έμπειρος μπορεί να παέι σχεδόν παντού με ένα απλό SUV...Aπό την άλλη εάν δεν έχει εμπειρία είναι μαθηματικώς σίγουρο ότι θα κολλήσει ακόμα και αν έχει το πιο άρτια εξοπλισμένο 4χ4...Και θα σας πω και το άλλο...Αν δεν κολλήσεις και είσαι οδηγός 4χ4 δεν έχεις κάνει τίποτα...Για να το χαρείς πρέπει να το κολλήσεις...Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το ταλαιπωρήσεις ούτε να το σπάσεις όμως...Κι εγώ δεν φοβάμαι να το χώσω στα δύσκολα αλλά δεν θα υπερβάλλω...Είναι στο χέρι του οδηγού να πρστατέψει το αυτοκίνητό του...Αν το ποτάμι εχει πολύ νερό δεν θα περάσω επειδή πέρασε ένα πιο ''φτιαγμένο'' αμάξι...Θα παρακάμψω αλλά θα κάτσω να το δω να περνάει και θα χαρώ σαν να είμαι ο οδηγός του...Και θα βοηθήσω έτσι ώστε να περάσει αλόβητο στο βαθμό που γνωρίζω...Για παράδειγμα είδα σε μια φωτογραφία σας από τη Φολόη,έναν φίλο (δεν γνωρίζω το όνομά του) με άσπρο ΝIVA που μπηκε στο ποτάμι και το μπροστινό μέρος βυθίστηκε...Δεν θα το έκανα ποτέ αλλά αυτά συμβαίνουν...Ήταν μια λάθος εκτίμηση...Όμως δεν τον ανάγκασε ΚΑΝΕΝΑΣ να το κάνει...Γούσταρε και το έκανε...Και μπράβο του...Τώρα εάν έγιναν μηχανικές ζημιές είναι άλλη ιστορία και δικό του θέμα...Αυτό είναι για μένα 4χ4...Δοκιμάζεις το όχημα σού αλλά με σεβασμό...Απλά, σχεδόν πάντα ,υπάρχει η λάθος εκτίμηση...Θα περναγα κι εγώ από το ποτάμι αν το έκρινα σωστό και θα έμπαινα και στο χωράφι...Κι ας μην είχα ελπίδες...Έτσι για την αδρεναλίνη...Όταν είχα πρωτοπάρει το VITARA κόλλησα στην δεύτερη ειδική του Αχαιός 4χ4 (στο ποταμί του Γλαύκου) τόσο γιατί είχα ακατάλληλα ελαστικά αλλά κυρίως γιατί το σημείο που διάλεξα να περάσω δεν ήταν για το VITARAKI μου...Είχα και λάθος σχέση στο κιβώτιο και βυθίστηκα στη λάσπη...Όμως το διασκέδασα αφάνταστα...Μισή ώρα προσπαθούσαν να με ξεκολλήσουν ένα TERRANO DIESEL και ένα αγωνιστικό NISSAN PATROL και κολλούσαν κι αυτοί...Στην αρχή στενοχωρήθηκα αλλά οι δύο τύποι με εμψύχωσαν...Μου είπαν πως ''Έχεις 4χ4 και συμαβαίνουν αυτά.Απλά δεν έχεις καλά λάστιχα και το σημείο που διάλεξες δεν είναι για ''μαμα'' αυτοκίνητα.Ακόμα και αγωνιστικά δεν κατάφεραν να περάσουν...''Εγώ όμως πήγα και το έχωσα...Το ευχαριστήθηκα και έμαθα πολλά...Κι ας με κορόιδεψαν μετά οι φίλοι...Ξέρω τι είναι ικανό να κάνει ένα VITARA,ένα NIVA ή ένα PAJERO...Και το ξέρουμε όλοι...Απλά είναι πολλοί οι παράγοντες που οδηγούν στο κόλλημα...Και το αμάξι ίσως είναι ο τελευταίος...
Συγνώμη για την πολυλογία μου αλλά ήθελα να εκφράσω τη γνώμη μου...Και το ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ ότι όλα τα παραπάνω είναι η άποψή μου και μόνο...Ο μόνος που εκπροσωπώ είναι ο ΛΟΥΚΑΣ...
Χαρείτε το αμάξι σας αλλά με σύνεση και σεβασμό...Και πανω απ΄όλα προετοιμάστε το κατάλληλα...
Συγνώμη και πάλι...