Ευγενής με προϊστορία

Ευγενής με προϊστορία

Δημοσίευσηαπό gmak » Πέμ Δεκ 25, 2008 1:22 am

Εικόνα

Πανέμορφος όπως πάντα, ο καινούργιος Δούκας της ΚΤΜ χρησιμοποιεί για πρώτη φορά πλαίσιο χωροδικ τύωμα, ενώ πέρα από το πολύ γκάζι και τις ατελείωτες ώρες οδικής ευχαρίστησης είναι και πολιτισμένος για την καθημε ρινή μετακίνηση.

Aλλαγμένος σε όλα του, ο νέος Δούκας αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές πολιτισμένου «πολεμικού» εργαλείου, αφού πέρα από τα χαμόγελα που χαρίζει στην καθημερινή μετακίνηση μπορεί να κατασπαράξει οποιαδήποτε σπορ κατασκευή στους «στριφτερούς» επαρχιακούς δρόμους αλλά και να στηθεί με αξιώσεις στη γραμμή εκκίνησης ενός αγώνα Supermoto! Μετά τις διάφορες παραλλαγές 640 η αυστριακή εταιρεία άλλαξε τα πάντα. Ο κινητήρας της θεωρείται ο πιο προηγμένος μονοκύλινδρος ευρείας παραγωγής (ίδιος με αυτόν των SΜ και SΜC), με τεχνολογία που πηγάζει άμεσα από την αγωνιστική εμπειρία της ΚΤΜ, ενώ το πλαίσιο, χωρίς να ασπάζεται την τάση της εποχής για αλουμινένια πλαίσια, ακολουθεί κατά πόδας την αρχιτεκτονική των δικύλινδρων μοντέλων με ατσάλινο και έξυπνα σχεδιασμένο χωροδικτύωμα. Το υποπλαίσιο και το ψαλίδι είναι τα μόνα αλουμινένια εξαρτήματα που θα συναντήσεις επάνω του, βοηθώντας και στη διατήρηση του βάρους χαμηλά (150 κιλά πλήρης υγρών).

Οι αναρτήσεις φυσικά προέρχονται από την WΡ, με το 48άρι ανεστραμμένο πιρούνι και το πίσω μονό αμορτισέρ να διαθέτουν πλήρεις ρυθμίσεις και επιπρόσθετα επιλεκτικά αργής και γρήγορης απόσβεσης συμπίεσης στο πίσω, ενώ στα φρένα η υπογραφή της Βrembo δεν αφήνει περιθώρια κριτικής.

Οι αλλαγές, αλλά και η συμμόρφωση με το Εuro 3 γίνονται εμφανείς από τα πρώτα κιόλας μέτρα στην άνετη, αλλά και ταυτόχρονα σκληρή σέλα που απλώνεται μέχρι την τάπα του ρεζερβουάρ. Ο «πολεμικός» ήχος και το τραχύ δούλεμα των 640 ανήκει στο παρελθόν και στη θέση τους έχει έλθει ο πολιτισμός. Δεν υπάρχει σκορτσάρισμα χαμηλά, αλλά ελαστικότητα, ενώ το γκάζι είναι πολύ περισσότερο συνδυαζόμενο με χαρακτηριστική ευστροφία και μεγαλύτερη διάρκεια! Το χαρακτηριστικό «τίναγμα» σε απότομο άνοιγμα του γκαζιού απουσιάζει, καθώς και ο ανάλογος ήχος από το φιμωμένο τελικό κάτω από τον κινητήρα. Στην έλλειψη «ωμής» δύναμης στις χαμηλές στροφές βοηθά και η μακριά κλιμάκωση του κιβωτίου με τα- άχρηστα για τέτοια μοτοσυκλέτα-190 χιλιόμετρα τελικής ταχύτητας Εντελώς γραμμική επιτάχυνση σε κάθε σχέση του κιβωτίου από τις 1.500

στροφές με αυξητικές τάσεις πάνω από τις 4.500,

αναγκάζει το πίσω λάστιχο να σπινάρει συνέχεια στη γλιστερή άσφαλτο. Οι 64 ολόκληροι ίπποι συνδυάζονται με ψεκασμό της Κeihin, ενώ έχουν εξαφανιστεί παράλληλα και οι ενοχλητικοί κραδασμοί λόγω του νέου αντικραδασμικού άξονα που χρησιμοποιείται στη σειρά 690. Άριστα παίρνει και ο μονόδρομος συμπλέκτης που δεν επιτρέπει τις αναπηδήσεις του πίσω τροχού στα απανωτά κατεβάσματα. Όμως η ιπποδύναμη είναι το τελευταίο που θα απασχολήσει όποιον ανέβει στη σέλα της. Μπορείς με απόλυτη ασφάλεια να «σκουπίσεις» κάθε στροφή που θα συναντήσεις με ανάποδο τιμόνι και ανοικτό φυσικά γκάζι, αρκεί να τη ρίξεις αποφασιστικά στην είσοδο. Φυσικά μπορείς να κινηθείς και απόλυτα «πολιτισμένα», αφού η γραμμική λειτουργία του κινητήρα και η ροπή του επιτρέπουν να χρησιμοποιήσεις την έκτη από τα 50 χ.α.ω.! Ευνόητο είναι ότι οι εθνικές οδοί και οι ευθείς δρόμοι δεν αποτελούν το δυνατό της σημείο. Τα φρένα είναι εξαιρετικά σε αποτελεσματικότητα, δημιουργώντας σε συνδυασμό με την πολύ καλή οδική συμπεριφορά αίσθημα ασφάλειας στον αναβάτη. Στην ασφαλή οδική συμπεριφορά συμβάλλει θετικά αφενός το εξαιρετικά στιβαρό πλαίσιο και αφετέρου οι ποιοτικές αναρτήσεις που δουλεύουν υποδειγματικά.

Όσο για το παιχνίδι... αυτό θεωρείται δεδομένο ανά πάσα στιγμή, αρκεί να διαθέτεις τα 9.700 ευρώ για την απόκτηση του μικρού Δούκα.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
● Η δύναμη και η ευστροφία του κινητήρα
● Η συνολική οδική συμπεριφορά
● Τα κορυφαία φρένα
ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
● Η έλλειψη αρπάγματος στο άνοιγμα του γκαζιού χαμηλά
● Οι υπερβολικά μακριές σχέσεις του κιβωτίου
Tεχνικά χαρακτηριστικά
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ - ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υδρόψυκτος, 4 βαλβίδες, 1 εκκ.
Κυβισμός (cc): 654 Διάμετρος Χ διαδρομή: 102 Χ 80 Τροφοδοσία: ψεκασμός, Κeihin Τύπος συμπλέκτη:πολύδισκος, υγρός, μονόδρομος Κιβώτιο:
6 σχέσεων Τελική μετάδοση: Αλυσίδα Μεταξόνιο: 1472 Ύψος σέλας:
865 Βάρος:
150 (γεμάτη)
Ρεζερβουάρ (l):
13.5
Ανάρτηση εμπρός: Ανεστραμμένο πιρούνι WΡ 48mm, πλήρεις ρυθμίσεις Ανάρτηση πίσω:μονό αμορτισέρ, πλήρεις ρυ θμίσεις Φρένο εμπρός: δίσκος, 320 mm, δαγκάνα 4 εμβόλων ακτινική Φρένο πίσω:δίσκος 240 mm, δαγκάνα ενός εμβόλου Ελαστικό εμπρός 120/70-17 Ελαστικό πίσω:
160/60-17
ΤΙΜΗ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Ιπποδύναμη εργοστασίου (ΗΡ/rpm):
64/7500

tanea.gr
Άβαταρ μέλους
gmak
 
Δημοσιεύσεις: 8595
Εγγραφή: Τετ Μάιος 14, 2008 10:56 pm
Τοποθεσία: gmak@4x4fun.gr

Επιστροφή στο ΜΟΤΟ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

cron