ΧΙΟΝΙ:ΤΡΑΚΤΕΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΤΙΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ?

ΧΙΟΝΙ:ΤΡΑΚΤΕΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΤΙΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ?

Δημοσίευσηαπό gmak » Τρί Δεκ 16, 2008 4:13 pm

Πολλοι πιστευουν οτι στο χιονι ειναι μειονεκτημα τα ασφαλτινα λαστιχα εναντι των mud-τρακτερωτων... εγω πιστευω το αντιθετο και ο λογος ειναι απλος..ισχυει οτι και στην αμμο...το τρακτερωτό "σκαβει" και τακαρει την ωρα που το ασφαλτινο απλα περναει απο πανω...μιλαω για φρεσκο χιονι και οχι παγωμενο οπου τα δεδομενα αλλαζουν προς τα mud...

εσεις τι λετε?
Άβαταρ μέλους
gmak

Re: ΧΙΟΝΙ:ΤΡΑΚΤΕΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΤΙΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ?

Δημοσίευσηαπό grandjohn » Τρί Δεκ 16, 2008 5:12 pm

Εγώ περσυ στην λίμνη Δόξης είχα μείνει αρκετά ικανοποιημένος από τα αναγόμωσης. Μου έδιναν την εντύπωση ότι τα τακούνια σκάβανε μέσα στο χιόνι και δίνανε καλύτερη πρόσφυση.
Βασικά δεν ΄κουνήσανε' πουθενά.
Αυτά σε πορεία και όχι σε ανεβάσματα , κατεβάσματα.
Για να καταλάβετε το τεραιν ακολουθεί φωτογραφία από εκείνη την βόλτα

Εικόνα
Οh my God they kill Kenny!!
You bastards!!
Άβαταρ μέλους
grandjohn

Δημοσίευσηαπό gmak » Τρί Δεκ 16, 2008 6:44 pm

σκαβανε οπως ειπες....και μαλλον βρησκανε παγωμενο χιονι απο κατω που βοηθαγε να μην βουλιαξεις και τακαρεις...τι γινεται ομως στο φρεσκο χιονι? οταν δεν υπαρχει ο παγος απο κατω?

αν σκαψεις σε πολυ χιονι δεν θα τακαρεις?

εγω πχ περσυ πηγα παναχαικο με ασφαλτινα λαστιχα με φρεσκο χιονι και πλαναρα πανω στο χιονι χωρις προβληματα και παρολο που ηταν πολυ...βεβαια ηταν τετοια εποχη που ηταν φρεσκο φρεσκο
Άβαταρ μέλους
gmak

Δημοσίευσηαπό Alexandros » Τρί Δεκ 16, 2008 11:28 pm

εννοητε οτι το τρακτερωτο λαστιχο εναντι του ασφαλτινου εχει πλεονεκτημα στο χιονι και σιγουρα στο φρεναρισμα.....(υπαρχουν λαστιχα χειμερινα ασφαλτινα χιονιου οπου τα πραγματα αλλαζουν)
οσο αναφορα το τακαρισμα σε μαλακο δεν γινεται εκτος και εχει πανω απο μισο μετρο.

τα τακουνια μπορει οπως λετε να σκαβουν εφοσον αυξομοιωνεις στροφες αν ομως πλαναρεις πανω στο χιονι με μικρη ταχυτητα τα πραγματα ειναι πολυ πιο καλα.
συμπερασμα λοιπον ειναι οτι σε μαλακο χιονι δεν κανουμε μεγαλες αυξομοιωσεις στο γκαζι και απλα κραταμε σταθερη πορεια με μικρη ταχυτητα.

τωρα οσο αναφορα τον παγο εκει τα πραγματα ειναι διαφορετικα και συγουρα οταν ειναι μεγαλο κομματι οπου πατανε και οι 4 τροχοι επανω του το καλυτερο ειναι να φοραμε αλυσιδες .....
προεδρε μου αρεσουν αυτα τα διληματα ..... αφου εχεις 42 τετραδες.... :roll: :lol: :lol: :lol:
:angry: :angry: :angry: :stupid: :stupid:
Άβαταρ μέλους
Alexandros

Δημοσίευσηαπό DIMITRISS32 » Τρί Δεκ 16, 2008 11:45 pm

αρκετα σαφες :bow: μπραβο ρε αλεξανδρε :clap2:
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΦΘΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΦΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ...Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυίας και βλακείας είναι ότι η ιδιοφυία εχει όρια..
Άβαταρ μέλους
DIMITRISS32

Δημοσίευσηαπό vagelis » Τετ Δεκ 17, 2008 9:28 am

Στο τακαρισμα βασικο ρολο παιζει και το βαρος του αυτοκινητου.
Στην Διρφυ μεχιονι το τζιμνυ πηγαινε αερα και το ντισκο τακαριζε για πλακα,με ιδιου πελματος λαστιχα.
Νεκροι ολου του κοσμου ενωθειται.
Λαζαρε προδοτη θα πεθανεις.
vagelis

Επιστροφή στο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες