από gmak » Πέμ Δεκ 25, 2008 1:17 am
Κύματα ανασφάλειας και τριγμούς σ’ ένα ισχυρό αθλητικό και οικονομικό οικοδόμημα, προκαλεί η παγκόσμια οικονομική κρίση.
Η απόφαση της μεγάλης ιαπωνικής εταιρείας, Honda να αποσυρθεί από τη F1, δημιούργησε σοκ στην αγορά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Η Honda ήταν επί της ουσίας ένας από τους θεμέλιους λίθους στις πίστες της F1.
Ο ιαπωνικός κολοσσός μαζί με άλλους έξι κατασκευαστές αυτοκινήτων, αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά της, καθώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στήριζαν το ήμισυ της αξίας- αγωνιστικής και οικονομικής- του πολυσύνθετου αγωνιστικού αθλητισμού.
Η απόσυρση της Honda από τις αγωνιστικές πίστες, κρίθηκε απαραίτητη από τους επικεφαλής της, λόγω της κάκιστης οικονομικής κατάστασης, που προήλθε από τη δραματική μείωση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων της.
Πλέον τους εκφραστές του πολυδάπανου μηχανοκίνητου αγωνιστικού αθλητισμού διακατέχει ένας φόβος.
Μήπως και άλλοι κατασκευαστές θα ακολουθήσουν τη Honda, στην έξοδο, αφήνοντας ουσιαστικά τη F1 με μισοάδειες τις πίστες και τα εκατομμύρια των τηλεθεατών με απολύτως ελάχιστο ενδιαφέρον, για τα τεκταινόμενα στη F1.
Ένας πολύ δαπανηρός αθλητισμός
F1 συνολικά οικονομικά έξοδα για το 2008
Toyota: 445.6 εκ. δολάρια
Mclaren: 433.3 εκ. δολάρια
Ferrari: 414.9 εκ. δολάρια
Honda: 398.1 εκ. δολάρια
Renault: 393.8 εκ. δολάρια
BMW: 366.8 εκ. δολάρια
Red Bull: 164.7 εκ. δολάρια
Williams : 160.6 εκ. δολάρια
Torro Rosso: 128.2 εκ. δολάρια
Force India: 121.85 εκ. δολάρια
Πηγή: Formulamoney.com