ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΟΜΑΔΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Βάλτε τα καλά σας...

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΟΜΑΔΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό acha » Παρ Ιουν 06, 2008 12:59 pm

Καλημέρα,

όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, όταν πλησιάζουν οι καλοκαιρινοί μήνες, ένα απο τα θέματα που απασχολούν τον περισσότερο κόσμο είναι και οι πυρκαγές που εκδηλώνονται στα όμορφα δάση μας.
Στην περιοχή μας όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν υπάρχει μια ομάδα έρευνας και διάσωσης (ΕΟΔ http://www.hrtachaias.gr) και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, είναι ενταγμένη στο μητρώο της ΓΓΠΠ και εθελοντικά θα προσφέρει την βοήθειά της στην προσπάθεια πυροπροστασίας τον δασών μας.
Έπειτα απο μια πρώτη επαφή που είχαμε με την ΕΟΔ, έγινε μια πρώτη συνάντηση με την Π.Υ. για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούν διάφορες ομάδες ανθρώπων να βοηθήσουν στον τομέα αυτόν.
Εν αρχή, ένας τομέας που είναι αρκετά σημαντικός, είναι ο τομέας της παρακολούθησης και των περιπολιών, δηλαδή ο τομέας της πρόληψης.

Θα παρακαλούσα πολύ σε αυτό εδώ το τόπικ να δηλώσουν όσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά την βοήθειά τους με οποιονδήποτε τρόπο στον τομέα πρόληψης είτε με το 4χ4 όχημά τους είτε με την φυσική τους παρουσία.
Αφού δούμε με πόσα άτομα και με ποιόν τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε, θα μιλήσουμε/επικοινωνήσουμε με την ΕΟΔ και θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε ένα πρόγραμμα και τους τομείς ευθύνης μας.

Παρακαλώ εδώ να δηλωθούν ΜΟΝΟ οι συμμετοχές.
Στο τόπικ viewtopic.php?f=4&t=229 θα παρακαλούσα να εκφράσετε ιδέες, προτάσεις και παρατηρήσεις πάνω στο θέμα αυτό.

Ευχαριστώ
Ψάχνω στο πουθενά το τίποτα... για να βρώ τα πάντα!

4χ4fun Racing Team
Άβαταρ μέλους
acha

Re: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΟΜΑΔΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό TAKISP » Παρ Ιουν 06, 2008 1:25 pm

καταρχας, τα συγχαρητηρια μου για ολους αυτους τους ανθρωπους που απαρτιζουν την ΕΟΔ. για ολους αυτους που με τον τροπο του ο καθενας υπαρχει σε αυτη την ομαδα.
η προσωπικη μου εμπειρια απο περσυ στις περιπολιες πυροπροστασιας που καναμε,γνωρισα πολυ αξιολογους ανθρωπους.
ανθρωπους που αντι να πινουν καφε με τα ποδια στον καναπε και σχολιαζοντας απραγοι, ηταν εκει επανω στο βουνο.εβαζαν το δικο τους λιθαρακι στο να σωσουμε οτι μπορουμε.
ανθρωπους να παρατουν τη διασκεδαση και τα σουβλακια, και να με ενα φοριο μεσα στο τετρακηνιτο τους να τρεχουν για τη ζαχαρω.
ανθρωπους που κανουν πραξη την αγαπη τους για το βουνο και τη φυση.
εγω θα ηθελα να ειμαι ενας απο τους υποψηφιους για βοηθεια με οποιο τροπο μπορω!!

1,takisp
ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΥ
Άβαταρ μέλους
TAKISP

Δημοσίευσηαπό gmak » Παρ Ιουν 06, 2008 1:28 pm

οπως και περισυ ετσι και φετος δηλωνω παρον...θεωρω οτι οι βαρδιες μπορουν να συζητηθουν εκ των υστερων

1.takisp
2.gmak
Άβαταρ μέλους
gmak

Δημοσίευσηαπό maria » Παρ Ιουν 06, 2008 1:59 pm

Βρε πότε προλάβατε και γράψατε?
Eγω έγραφα εκεί που είχε ανοίξει ο acha σχετικό θέμα.Γκρρρρρρ :evil: :evil: :evil:
Και εγώ είχα κάνει πέρσι και μάλιστα μια από τις φορές κατέληξα στην Ασφάλεια Αιγίου με 3 άντρες μες στις 4.00 την νύχτα .Είχαμε βρει κάτι πράγματα παρατημένα που τα θεωρούσαμε ύποπτα και έπρεπε να τα παραδώσουμε στο τμήμα. Φοβερή βραδιά, μιλάμε για απίστευτα γέλια. gmak θυμάσαι? :lol: :lol: :lol: :lol:
Αντί να πηγαίνουμε λοιπόν για καφέ ή για φαγητό τα βράδια που είναι και η πιο επικίνδυνη ώρα ,παρέες-παρέες, κάθε φορά, όποιοι μπορούν και όταν μπορούν ,πάμε βόλτες σε περιοχές που είναι επικίνδυνες για εμπρησμό.Προσφέρουμε την βοήθεια μας σε κάτι που αγαπάμε.Τα βουνά μας.
Μόνο και μόνο η παρουσία αυτοκινήτων στο βουνό αποτρέπει τους εμπρηστές από τέτοιες απόπειρες.O φόβος φυλάει τα έρμα που λέμε.
Υπάρχουν σε αρκετά σημεία που έχουν φυλάκια από τα οποία έχεις περισσότερη ορατότητα και σε αυτό μπορεί να μας διαφωτίσει ο Φώτης.
Χρειάζεται βέβαια να τον ενημερώσουμε ποιοί θα είναι οι εθελοντές ,με τι αυτοκίνητο θα είναι και τον αριθμό του, για να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά τα σημεία χωρίς πρόβλημα.
Έτσι λοιπόν και φέτος δηλώνω και εγώ παρούσα.
1.takisp
2.gmak
3.maria
4.
Άβαταρ μέλους
maria

Δημοσίευσηαπό chris.k » Παρ Ιουν 06, 2008 2:33 pm

ΜΕΣΑ...αν και θελω να πιστευω οτι φετος θα υπαρχeι καλυτερη οργανωση και μεσα( πχ uhf ,χαρτες )στο παρατηρητηριο

1.TAKISP
2.gmak
3.maria
4.chris.k
Εικόνα
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ
Άβαταρ μέλους
chris.k

Δημοσίευσηαπό acha » Παρ Ιουν 06, 2008 2:40 pm

Θεωρώ δεδομένη και την δική μου συνεισφορά

1. TAKISP
2. gmak
3. maria
4. chris.k
5. acha
6.

4χ4fun Racing Team
Άβαταρ μέλους
acha

Δημοσίευσηαπό mythos » Σάβ Ιουν 07, 2008 8:58 am

ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΟΔ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΑΝΔΡΙΤΣΕΝΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.
ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΠΟΥ ΚAI ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΩ.

1. TAKISP
2. gmak
3. maria
4. chris.k
5. acha
6.ΜΥΤΗΟΣ
Τελευταία επεξεργασία από mythos και Τρί Ιουν 10, 2008 4:40 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Δεν μπορείς να βάλεις πέντε λύκους και ένα πρόβατο να ψηφίσουν τι θα φάνε για δείπνο.
Larry Flynt, 1942
Μερικές φορές «πλειοψηφία» σημαίνει ότι όλοι οι ηλίθιοι είναι από την ίδια πλευρά.
Michael W. Smith
Άβαταρ μέλους
mythos

Δημοσίευσηαπό acha » Δευτ Ιουν 09, 2008 2:12 pm

Θα παρακαλούσα, να μου στείλε σε ΠΜ τα στοιχεία σας...
Αριθμός Κυκλοφορίας Αυτοκινήτου, Μαρκα, Ονοματεπώνυμο και Αρ. Ταυτότητας, για να συνεχίσουμε την διαδικασία σε συνεργασία με την ΕΟΔ.

Ευχαριστώ

Υ.Γ. Παρακολουθείστε το θέμα, γιατι εντός των ημερών θα υπάρξει και συνάντηση των ενδιαφερομένων για ενημέρωση.

4χ4fun Racing Team
Άβαταρ μέλους
acha

Δημοσίευσηαπό grek » Δευτ Ιουν 09, 2008 2:52 pm

mythos:
ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΟΔ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΑΝΔΡΙΤΣΕΝΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.
ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΟ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΩ.

1. TAKISP
2. gmak
3. maria
4. chris.k
5. acha
6.ΜΥΤΗΟΣ
7.grek δηλωνω και εγω παρων καθως και εγω συμμετειχα στην βοηθεια περυσι στην Ανδριτσαινα.
Μεσα λοιπον και εγω αγαπητοι συμπολεμιστες!!!!!!!!!!!!!!!
Το λάδι κι η αλήθεια πάντα βγαίνουν από πάνω.
grek

Δημοσίευσηαπό GSX13 » Δευτ Ιουν 09, 2008 2:55 pm

1. TAKISP
2. gmak
3. maria
4. chris.k
5. acha
6.ΜΥΤΗΟΣ
7.grek
8.GSX13
9.

Μεσα και εγω οπου και οποτε.............
MOVIES AWARDS DE CANNE 2007

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GSX13

Επόμενο

Επιστροφή στο ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης