Ο Break και ο Όλυμπος

Ski, Mountain Bike, Ανάβαση, Trekking, Αναρρίχηση ...

Ο Break και ο Όλυμπος

Δημοσίευσηαπό break » Τετ Ιουν 18, 2008 1:42 am

Εικόνα
Σούρουπο στα σιταροχώραφα έξω από τη Ελασσόνα.

Εικόνα
Κεντρική εκκλησία στην Ελλασόνα.

Εικόνα
Εγερτήριο 04:30. Με αμάξι ανηφορίζουμε στα 1700μ και στις 06:00 είμαστε στην πύλη του χιονοδρομικού κέντρου του στρατού στην νότια πλευρά του βουνού. Ο Πάρης πάνω σε ένα μικρό κορμό ακριβώς έξω από την πύλη.

Εικόνα
Πάρης και Μαρία καθώς ανηφορίζουν την πρώτη πίστα του χιονοδρομικού. Είμαστε στα 1800 μέτρα.

Εικόνα
Πανοραμική θέα του κάμπου της Ελασσόνας προς το Νότο. Τυχόν κατάσκοποι μπορούν να διακρίνουν ξεκάθαρα την κάτοψη του στρατοπέδου.

Εικόνα
Φωτογραφία πάνω από ένα πυλώνα.

Εικόνα
Στάση για ξεκούραση. Είμαστε κάπου στα 2300.

Εικόνα
Συνεχίζουμε το μονοπάτι Ο2. Δεξιά η εύκολα προσβάσιμη κορυφή Αγιος Αντώνιος στα 2815. Η ψηλότερη κορυφή βρίσκεται στα 2918 πίσω της και στο βάθος.

Εικόνα
Η είσαι καλλιτέχνης ή δεν είσαι. Προσωπικά, δεν έχω ακόμα καταλήξει.

Εικόνα
Ακόμα πιο ψηλά. 2500. Το στρατόπεδο έχει χαθεί κάπου χαμηλά.

Εικόνα
Άγριο νεογέννητο με το μικρό άλογο του (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων).

Εικόνα
Στα 2600 βρίσκουμε στα δεξιά μας την μεγάλη Γούρνα. Μία μεγάλη λάκα 200 μέτρα πιο χαμηλά. Ο χωματόδρομος που φτάνει ως αυτή (υψόμετρο 2420) είναι σίγουρα ο πιο ψηλός δρόμος της Ελλάδος. Διακρίνεται το καταφύγιο και δίπλα του ένα τζιπ (σαν Lada μου μοιάζει)

Εικόνα
Ο φωτογράφος με την Μεγάλη Γούρνα δεξιά του. Προσέξτε πως έχει καθίσει έτσι ώστε να δίνει την ψευδαίσθηση (χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία) ότι είναι στο χείλος του γκρεμού.

Εικόνα
Συνεχίζουμε. Στο βάθος ο Καλόγερος. Ο καιρός ξαφνικά αρχίζει να κλείνει.

Εικόνα
Στο βάθος ο προορισμός μας. Ο βράχος του Μύτικα ! Ενώ από την ανατολή σύννεφα πλησιάζουν να τον σκεπάσουν.

Εικόνα
Δεξιά φαίνονται άνθρωποι πάνω στην Κακιά Σκάλα: το κοντινότερο σημείο που μπορείς να φτάσεις στην κορυφή χωρίς αναρρίχηση. Αριστερά η κορυφή καλύπτεται ήδη από σύννεφα. Η θερμοκρασία πέφτει ακόμα παρακάτω και τα μπουφάν βγαίνουν από τα σακίδια.

Εικόνα
Τα καζάνια. Μία ομαλή παγετωνική λεκάνη (αντιγραφή από τον χάρτη αυτό) 500 μέτρα πιο χαμηλά. Περπατάμε στην άκρη της ενώ ο Μύτικας ορθώνεται από πάνω της, πάνω δεξιά από την φωτογραφία.

Εικόνα
Η Μαρία και ο Πάρης με φωτογραφίζουν να τους φωτογραφίζω που με φωτογραφίζουν (ή κάτι τέτοιο). Τα καζάνια αριστερά μας. Ο Μύτικας χαμένος από σύννεφα πίσω μας.

Εικόνα
Ένα παράθυρο στον καιρό κάνει την κορυφή να φανεί. Ανθρωποι βρίσκονται ήδη επάνω της ενώ εμείς έχουμε σηκωθεί από τις 4:30!. Προφανώς κάπου έχουν κλέψει.

Εικόνα
Στην Σκάλα όπου σκεφτόμαστε αν θα πρέπει να κάνουμε το τελικό βήμα ή όχι. Ο Πάρης που είναι έμπειρος ορειβάτης μου λέει ότι δεν αξίζει τον κόπο. Υπάρχει κίνδυνος να χάσεις τα σημάδια και δεν θα δεις και τίποτα. Περιμένουμε μισή ώρα κλαίγοντας την μοίρα μας και μασουλώντας κρουασάν με γέμιση ενα χημικό που έχει γεύση μιλφέιγ.

Εικόνα
Ένα γρουπ ξένων αναβατών ξεκινούν παρόλα τα σύννεφα. Βλέποντας την ομίχλη να έχει αραιώσει αποφασίζουμε να τους ακολουθήσουμε. Η Μαρία δεν μας ακολουθεί.

Εικόνα
Περπατάμε κατά μήκος του βράχου. Τα κάθετο πέσιμο τον προηγούμενων φωτογραφιών είναι αριστερά, ενώ εμείς ακολουθούμε βαμμένα πατήματα στην δεξιά πλευρά του βράχου. Η κορυφή είναι στο βάθος.

Εικόνα
Ανοιγμα στον καιρό και άνοιγμα στον βράχο αριστερά μου, μου επιτρέπει να φωτογραφίσω τα καζάνια .

Εικόνα
Η κορυφή στο βάθος.

Εικόνα
Το πιο επικίνδυνο σημείο της ανάβασης στο βάθος. Ο βράχος έχει μικρά πατήματα ενώ είσαι μόνιμα εκτεθειμένος σε τυχόν πέτρες που μπορεί να ρίξουν οι από πάνω.

Εικόνα
Τα σύννεφα βοηθούν κρύβοντας το χάος που θα έβλεπα από κάτω τους αν έλειπαν. Παρόλα αυτά δεν το κρύβω ότι τα χρειάστηκα λιγάκι σε μερικά σημεία.

Εικόνα
Διασταυρωνόμαστε με ένα γκρουπ που επιστρέφει.

Εικόνα
Συνεχίζουμε....

Εικόνα
Σχεδόν εκεί....

Εικόνα
Στην κορυφή ! 2918 ! Το υψηλότερο σημείο της Ελλάδος. Ενας βράχος 5χ5 μέτρα γεμάτος με κόσμο.

Εικόνα
Ένα άνοιγμα στον καιρό και όλες οι φωτογραφικές βγαίνουν από τα σακίδια.

Κλείνω με μερικά πανοράματα ....

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
break

Re: Ο Break και ο Όλυμπος

Δημοσίευσηαπό gmak » Τετ Ιουν 18, 2008 1:58 am

φοβερές φωτογραφίες break όπως και φοβερη εμπειρια... σε ευχαριστουμε που το μοιραστηκες μαζί μας :!:
Άβαταρ μέλους
gmak

Δημοσίευσηαπό acha » Τετ Ιουν 18, 2008 9:46 am

Συγχαρητήρια παιδιά... πραγματικά εντυπωσιακές φωτογραφίες και πολύ όμορφη εμπειρία...

Ευχαριστούμε που μας έκανες να "ταξιδέψουμε"
Ψάχνω στο πουθενά το τίποτα... για να βρώ τα πάντα!

4χ4fun Racing Team
Άβαταρ μέλους
acha

Δημοσίευσηαπό grek » Τετ Ιουν 18, 2008 10:56 am

Mπραβο Break,τι εκανες βρε παιδι μου?
Με τρελλανες εντελως.
Μου ερχεται να παω να αλλαξω μποτακια γιατι νομιζω οτι μου σκιστηκαν!
Ολοζωντανες οι φωτο.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!
Το λάδι κι η αλήθεια πάντα βγαίνουν από πάνω.
grek

Δημοσίευσηαπό pajino » Παρ Ιουν 20, 2008 1:59 pm

Μπράβο και πάλι μπράβο στα παιδιά !!!! 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Απλά απλά μου φαίνεται άπιαστο !!!! :roll: 8-) :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
pajino

Δημοσίευσηαπό mat » Παρ Ιουν 20, 2008 3:12 pm

Αυτές οι εμπειρίες σε κάνουν να αναθεωρείς το συμβατικό τρόπο που επιλέγει ο καθένας να ζεί σήμερα. Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι να μας το θυμίζουν. Σας ευγνωμονούμε γι' αυτό παιδιά! Συγχαρητήρια για το κουράγιο και την τόλμη σας να κάνετε κάτι τόσο ουσιαστικό...
Άβαταρ μέλους
mat

Δημοσίευσηαπό grek » Τρί Ιουν 24, 2008 9:35 pm

Βreak το εχεις κανει παλι αυτο?
Εννοω πας συχνα για ορειβασια?
Θα ξαναπας παλι τωρα συντομα?
Θα μας τρελλανεις και με αλλες φωτο?
Για κανε μια ενημερωση οταν εχεις ορεξη.
Το λάδι κι η αλήθεια πάντα βγαίνουν από πάνω.
grek

Δημοσίευσηαπό Giatras » Τετ Ιουν 25, 2008 2:06 pm

Kατι ελεγε προχτες και για το Everest(Αγ Νικολαου και Ρ Φερεου) αλλα δεν ειναι και στα αμεσα σχεδια του!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
O Xριστος πεθανε,ο Αινσταιν πεθανε,και Εγω δεν αισθανομαι καλα τελευταια.
Giatras

Δημοσίευσηαπό break » Σάβ Ιουν 28, 2008 10:54 am

grek έγραψε:Βreak το εχεις κανει παλι αυτο?
Εννοω πας συχνα για ορειβασια?
Θα ξαναπας παλι τωρα συντομα?
Θα μας τρελλανεις και με αλλες φωτο?
Για κανε μια ενημερωση οταν εχεις ορεξη.

Μπα... που και που.

Αν θέλετε να χαζέψετε από φωτογραφίες περιμένετε να ανεβάσω κάποιες από την κατάβαση της Νέδας.

Δεν πάει ο νου σας...
break

Δημοσίευσηαπό pajerinho » Σάβ Ιουν 28, 2008 11:29 am

break έγραψε:Αν θέλετε να χαζέψετε από φωτογραφίες περιμένετε να ανεβάσω κάποιες από την κατάβαση της Νέδας.

Δεν πάει ο νου σας...

Ναι, ναι. Δώσε πράγμα στον λαό.....
Άμα είναι βάλτες σε καινούργιο θέμα με τον αντίστοιχο τίτλο
Where the streets have no name....
Άβαταρ μέλους
pajerinho

Επόμενο

Επιστροφή στο ΒΟΥΝΟ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης