Σελίδα 1 από 1

Jaguar SUV με αλουμινένιο αμάξωμα!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 07, 2011 12:01 pm
από gmak
Βελτίωση οδικής συμπεριφοράς και ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης

Η φήμη κυκλοφορεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ όσο περνά ο καιρός διαρρέουν νέα στοιχεία. Αυτά πλέον αναφέρουν ότι το τετρακίνητο εκτός δρόμου όχημα πολυτελείας θα διαθέτει πλήρες γκάμα με σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Έτσι, πολύ μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην ελαφριά κατασκευή του μοντέλου σε μια προσπάθεια για βελτίωση οδικής συμπεριφοράς, αλλά και ελαχιστοποίησης της κατανάλωσης. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί το 2015, ενώ το αλουμινένιο αμάξωμα του υπολογίζεται ότι θα ζυγίζει μεταξύ 200-300 κιλά λιγότερο από ένα συμβατικό.

Από πλευράς κινητήρων το μοντέλο θα έχει σύνολα πετρελαίου στα 2,2 λίτρα (τετρακύλινδρο) 190 ίππων, και 3,0λιτρο V6 στους 240 και 272 ίππους, ανάλογα με την έκδοση. Από πλευράς βενζινοκινητήρων, η γκάμα θα περιλαμβάνει 2,0λιτρο υπερτροφοδοτούμενο (τετρακύλινδρο) από το Range Rover Evoque με απόδοση στους 240 ίππους, αλλά και V6 σύνολο στα 3,7 λίτρα. Σε κάθε περίπτωση το μοντέλο θα είναι τετρακίνητο ενώ θα συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Πηγή: autotriti.gr