Σελίδα 1 από 2

Μ. Παρασκευή 17/4/2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 17, 2009 9:04 am
από epicurus
Καλημέρα,

συγχαρητήρια στον Δάκη και τη Νάντια για νέο μέλος της οικογένειάς τους, που ήρθε στον κόσμο εχθές. :clap:

Re: Μ. Παρασκευή 17/4/2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 17, 2009 10:06 am
από maria
Εικόνα
Kαλημερα!!!!!

Re: Μ. Παρασκευή 17/4/2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 17, 2009 10:09 am
από maria
Μ.Παρασκευη....
Την Μεγάλη Παρασκευή οι χριστιανοί όλου του κόσμου, ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στις τελευταίες ώρες πριν την Σταύρωση, μας υπενθυμίζει τα παρακάτω γεγονότα.

Ο Χριστός, μετά την σύλληψη του στο Όρος των Ελαιών, δικάστηκε και καταδικάστηκε από τους Αρχιερείς. Η δίκη ήταν βέβαια τυπική αφού η ετυμηγορία είχε αποφασιστεί πριν καν συλληφθεί. Οι Αρχιερείς ήθελαν τον θάνατο Του.

Επειδή όμως δεν είχαν την νόμιμη εξουσία, έπρεπε η καταδικαστική απόφαση να απαγγελθεί από τον Ρωμαίο διοικητή. Τα χρόνια εκείνα διοικητής στην Ιερουσαλήμ ήταν ο Πιλάτος. Σε αυτόν σύρθηκε ο Ιησούς, ενώ το πλήθος, μετά από παρότρυνση των Αρχιερέων, φωνάζοντας, ζητούσε την Σταύρωση Του. Υπήρχε το έθιμο, την ημέρα του Εβραϊκού Πάσχα, οι Ρωμαίοι να απελευθερώνουν έναν κατάδικο Εβραίο. Ο Πιλάτος θέλοντας να μην έχει την ευθύνη της σταύρωσης του Χριστού, ζήτησε από το πλήθος να διαλέξει ανάμεσα στον Θεάνθρωπο και στον Βαραβά, ένα στασιαστή και φονιά, ποιος θα ήταν αυτός που θα απελευθερωνόταν. Το πλήθος, δια βοής, επέλεξε να αφεθεί ελεύθερος ο Βαραβάς.

Αμέσως μετά, και με την εντολή πλέον του Πιλάτου, ο Χριστός οδηγείται στην εσωτερική αυλή του Πραιτωρίου (του διοικητηρίου δηλαδή των Ρωμαίων). Εκεί οι στρατιώτες του φορούν μια πορφύρα και ένα αγκάθινο στεφάνι. Χλευαστικά αποκαλώντας τον «Βασιλιά των Ιουδαίων», τον χτυπούν και τον φτύνουν. Η ώρα της Σταύρωσης έχει πλησιάσει.

Φορτωμένος ο Ιησούς με τον Σταυρό στον οποίο θα σταυρωθεί, οδηγείται προς τον λόφο του Γολγοθά. Στο δρόμο δεν αντέχει το βάρος του Σταυρού και πέφτει. Οι Ρωμαίοι επιβάλουν στον Σίμωνα τον Κυρηναίο, που διερχόταν από εκείνο το σημείο, να μεταφέρει αυτός τον Σταυρό του Μαρτυρίου. Τελικά στις 9 η ώρα το πρωί, ο Ιησούς σταυρώνεται. Το μαρτύριο του Χριστού κράτησε έξι ώρες. Στις 3 η ώρα το απόγευμα παρέδωσε το πνεύμα Του, αφού προηγουμένως είχε συγχωρήσει όσους ευθύνονταν για τον θάνατο Του.

Επειδή όμως το Σάββατο απαγορεύονταν οι κηδείες, ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία, κρυφός μαθητής του Χριστού, ζήτησε από τον Πιλάτο να πάρει το σώμα Του και να το ενταφιάσει. Η άδεια αυτή του δόθηκε και έτσι τυλίγοντας το σώμα του Χριστού σε ένα σεντόνι, τον ενταφίασε σε ένα μνήμα λαξευμένο σε βράχο. Το άνοιγμα του μνήματος, κλείστηκε με μια μεγάλη πέτρα.

Η τελετή της Αποκαθήλωσης, γίνεται στις εκκλησίες μας, το μεσημέρι της μεγάλης Παρασκευής. Ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας τελείται η περιφορά του Επιταφίου. Οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν πένθιμα όλη την διάρκεια της ημέρας.

Η νηστεία της ημέρας είναι αυστηρότατη και απαγορεύει ακόμα και το λάδι. Πολλοί πιστοί συνηθίζουν να πίνουν την Μεγάλη Παρασκευή λίγο ξύδι, εις ανάμνηση αυτού που έδωσαν στον Ιησού, όταν ζήτησε νερό τις τελευταίες στιγμές της επίγειας ζωής Του.

Το έθιμο απαγορεύει κάθε εργασία την ημέρα αυτή. Σε πολλές περιοχές φτιάχνουν ένα ομοίωμα του Ιούδα, και μετά την περιφορά του Επιταφίου το παραδίδουν στην φωτιά. Τα λουλούδια του επιταφίου, μοιράζονται στους πιστούς, οι οποίοι τα φυλούν μαζί με τις εικόνες στα σπίτια τους. Τέλος, την ημέρα αυτή συνηθίζεται οι πιστοί να επισκέπτονται τους τάφους των νεκρών συγγενών και φίλων

Re: Μ. Παρασκευή 17/4/2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 17, 2009 10:22 am
από grek
Kαλημερα.
Ρε παιδια η g.p που ειναι??????
G.P..............χαλασε το κομπιουτερ?????????

Re: Μ. Παρασκευή 17/4/2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 17, 2009 10:41 am
από con-con
Καλημερα σε ολους τους fun

Re: Μ. Παρασκευή 17/4/2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 17, 2009 11:14 am
από Alexandros
καλημερα σε ολους ....... φυσικα συνχαρητηρια στην οικογενεια δακη για τον καινουργιο μελος να σας ζησει παιδια....... :u-: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers:

υ.γ: πολλοι μαλλον εχουν χαλασει τα κομπιουτερ τους.... :roll: :o :twisted:

Re: Μ. Παρασκευή 17/4/2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 17, 2009 11:30 am
από gmak
καλημερα παιδες!! :heart:

Re: Μ. Παρασκευή 17/4/2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 17, 2009 3:47 pm
από skippybi
καλησπέρα στα παιδιά, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους!!! ;)
Εικόνα

Re: Μ. Παρασκευή 17/4/2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 17, 2009 4:02 pm
από stakyr
Καλημερασπερα !!!! :blob: :blob:

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΔΑΚΗ !!!! :flowers: :flowers: :flowers: :clap2: :clap2: :clap2:
ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΟΣ FUN ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ !! :party: :party:
Δεν επρεπε να τον περασουμε σαν μελος ???? :? :? :?
Νο 279 ΔΑΚΗΣ JUNIOR !!!!! :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2:

Re: Μ. Παρασκευή 17/4/2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 17, 2009 5:18 pm
από linaki

Εικόνα
Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!Δάκη να σας ζήσει,
να είναι γερό και καλότυχο[τώρα και ηλεκτρονικά!!!!]