Οι 'Ελληνες έπαθαν κατάθλιψη

Οι 'Ελληνες έπαθαν κατάθλιψη

Δημοσίευσηαπό gmak » Τρί Μαρ 27, 2012 9:35 am

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα σχετικά με το μέγεθος της επίδρασης της οικονομικής κρίσης στους Έλληνες. Πάσχουμε από μετατραυματικό στρες σαν τους στρατιώτες που επιστρέφουν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, οι πολίτες της χώρας δεν βρίσκονται απλά στα πρόθυρα της συλλογικής κατάθλιψης, αλλά βιώνουν παρόμοιας έντασης άγχος με τους στρατιώτες οι οποίοι βρίσκονται στη μάχη ή συμμετέχουν ε επιχειρήσεις στα πιο «θερμά» σημεία του πλανήτη.

Τα πορίσματα της μελέτης θα ανακοινωθούν στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας, όπως τονίζει στον Ελεύθερο Τύπο η καθηγήτρια ψυχιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννα Μπεργιαννάκη, «εξαιτίας της οικονομική κρίσης οι Έλληνες βιώνουν πολύ έντονο στρες, το οποίο προκαλεί έντονα συναισθήματα ζήλιας, καταλύει κάθε έννοια εμπιστοσύνης και διαρρηγνύει τις κοινωνικές σχέσεις».

enikos.gr
Άβαταρ μέλους
gmak
 
Δημοσιεύσεις: 8595
Εγγραφή: Τετ Μάιος 14, 2008 10:56 pm
Τοποθεσία: gmak@4x4fun.gr

Επιστροφή στο ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron