ΑΝΑΡΤΗΣΗ PAJERO PININ

Μπορείς...? Φτιάχτο!

Re: ΑΝΑΡΤΗΣΗ PAJERO PININ

Δημοσίευσηαπό pajino » Σάβ Ιαν 22, 2011 1:20 pm

wolfman13 έγραψε:το θέμα με το ρελαντί έχει ως εξής .

το αυτοκίνητο ανεβάζει κανονικά στροφές χωρίς κανένα δισταγμό ,
μόλις όμως αφήσω γκάζι είτε κράτα ρελαντί με ασθενικό τρόπο και τρεμοπαίζει όλο το μοτέρ κιόλας , είτε σβήνει , αυτή είναι η δεύτερη ίσως και τρίτη φορά που μου το κάνει μέσα σε 3 μήνες ,της προηγούμενες φορές έφτιαχνε εντελώς μόνο του , τότε μάλιστα υπολόγισα ότι ίσως να ήταν από κακή βενζίνα και έκοψα εκείνο τον βενζίνα και πηγαίνω αλλού , τώρα αν μου την χάλασε και αυτός ........ :x
μακάρι βέβαια να είναι από βενζίνα και όχι κάτι άλλο...
θα καθαρίσω πεταλούδα σήμερα- αύριο με κλασικό τρόπο, μόνος μου όπως έκανα σε όλα μου τα αυτοκίνητα μου.
υπάρχει κανένας πιο ενδεδειγμένος τρόπος εκτός από της αντιπροσωπίας που γνωρίζω είδη.

Ένα λεπτό για να καταλάβω...
την αστάθεια στο ρελαντί στην έκανε και πριν ή μόνο μετά την εξαγωγή της μπαταρίας ;

wolfman13 έγραψε: διονυση δεν ξερω γιατί έμεινα απο μπαταρία πραγματικά δεν είχα ξεχάσει τίποτα ανοιχτώ ,μάλιστα μου έκανε εντύπωση ότι είχα ρεύμα κανονικά ,ίσως όχι τόσο δυνατό , όταν γύρναγα την μίζα έκανε τον χαρακτηριστικό θόρυβο που κάνει ο εγκέφαλος κρικκκκ αλέα μίζα δεν γύρναγε. ήρθαν μου έδωσαν ρεύμα και πήρε τσακμάκι.

Έτσι κάνει όταν λήξει η ζωή της μπαταρίας . Δεν έχει δύναμη να γυρίσει τη μίζα .
Άβαταρ μέλους
pajino

Δημοσίευσηαπό wolfman13 » Σάβ Ιαν 22, 2011 1:34 pm

pajino έγραψε:
Ένα λεπτό για να καταλάβω...
την αστάθεια στο ρελαντί στην έκανε και πριν ή μόνο μετά την εξαγωγή της μπαταρίας ;

μου το έκανε μετά αφού μου έδωσαν ρεύμα και αφου την φόρτισα .

pajino έγραψε:
Έτσι κάνει όταν λήξει η ζωή της μπαταρίας . Δεν έχει δύναμη να γυρίσει τη μίζα .

ωραία γιατί στην αρχή νόμιζα ότι μάλλον τα έπαιξε η μπαταρία αλλά μετ λέω λες να είναι κανένας εγκέφαλος....

κατεβαίνω τώρα να πάρω το αμάξι να κάνω κάτι δουλιτσες έξω για να δούμε 1ο αν θα πάρει 2ο τι θα γίνει με το ρελαντί.

@ διονυση ρίξε μου ένα τηλ που σε χρειάζομαι.
Τελευταία επεξεργασία από wolfman13 και Σάβ Ιαν 22, 2011 1:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Φεγγάρι γιατί κρύφτηκες
στα σύννεφα από πίσω
έβγα γ*** την τύχη μου
δε βλέπω να γαμ@@@!!!
wolfman13

Δημοσίευσηαπό pajino » Σάβ Ιαν 22, 2011 1:37 pm

Ωραία, αφού δε στο έκανε από πριν, τότε θες μόνο καθάρισμα στη πεταλούδα. Τέλος! :u-:
Άβαταρ μέλους
pajino

Δημοσίευσηαπό wolfman13 » Δευτ Ιαν 24, 2011 11:48 pm

λοιπόν έχουμε και λέμε , μιας και όλα όπως είπα πάνε από το κακό στο χειρότερο .
μόλις τώρα γύρισα από το μάστορα μιας και το παλεύω το απόγευμα μαζί του .
βγάλαμε την πεταλούδα με κλειστούς διακόπτες κτλ...για να μην πάρει βλάβη ο εγκέφαλος .
η πεταλούδα είχε τόση βρώμα μέσα που χάλασα ένα μπουκάλι καθαριστικό για να την ξεβρομίσω .
την βάζουμε πάνω και τσουπ!!!το μαγικό πορτοκαλί πράμα να είναι αναμένω στην αρχή έμεινε αναμμένο, αφού δούλεψε λίγο με το να ανεβάζει στροφές και να κρατά ρελαντί χαλαρά και το γκάζι να δουλεύει χωρίς δισταγμούς αρχίζει να αναβοσβήνει σαν τρελό και να μην ανεβάζει με τίποτα απο 1.500 στροφές με το ζόρι!!!
ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;;
έβγαλα πόλους , έβγαλα ασφάλειες γενικά έκανα ότι ήξερα για να κάνω ρεσετ τον εγκέφαλο τίποτα αυτό εκεί μουλάρωσε!
τώρα το έχω αφήσει στον ηλεκτρολόγο να το βάλουμε στον εγκέφαλο να δούμε τι θα κάνουμε;;;
κανένας καμιά ιδέα .
στεναχωρήθηκα γιατί οτιδήποτε άλλο σημαίνει ότι μένω χωρίς αμάξι και είναι το μοναδικό στη φαμίλια!!
Φεγγάρι γιατί κρύφτηκες
στα σύννεφα από πίσω
έβγα γ*** την τύχη μου
δε βλέπω να γαμ@@@!!!
wolfman13

Δημοσίευσηαπό DIMITRISS32 » Τρί Ιαν 25, 2011 10:22 am

EXο THN ENTHPοSH OTI AMA DEN ANEBAZEI KATI SOBARO EXEI

εχει map h louft ??? ektos kian voulose kapoia epistrofi sthn petalouda.
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΦΘΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΦΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ...Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυίας και βλακείας είναι ότι η ιδιοφυία εχει όρια..
Άβαταρ μέλους
DIMITRISS32

Δημοσίευσηαπό pajerinho » Τρί Ιαν 25, 2011 10:26 am

Μήπως έγινε τίποτα στο μοντάρισμα? Ίσως να την ξαναβγάλετε και να την ξαναβάλετε μήπως κάτι δεν έχει κάτσει σωστά?
Εμένα στην Μίτσου νομίζω ότι την καθαρίζουν χωρίς να την ξεμοντάρουν.
Πάντως αν το αμάξι δούλευε σωστά μέχρι να μείνεις από μπαταρία κ η αστάθεια στο ρελαντί άρχισε μόλις έμεινες από μπαταρία, αυτό είναι το πλέον κλασικό (και απλό) σύμπτωμα των Pinin σε αυτές τις περιπτώσεις. Κανονικά ή μετά από 3-4 μέρες στρώνει μόνο του (η οδήγηση στην εθνική βοηθάει κ η χρήση όλων των ηλεκτρικών συμπεριλαμβανομένου και του A/C επίσης) ή στρώνει μετά από έναν καθαρισμό πεταλούδας (δεν τον χρεώνουν στην Μίτσου). Αυτό έχει γίνει σε όλες τις περιπτώσεις που γνωρίζω και γνωρίζω πολλές.
Τώρα στη δική σου περίπτωση που ανάβει κ το λαμπάκι του κινητήρα δεν ξέρω τί μπορεί να έχει γίνει. Εκτός κ αν είναι τυχαίο κ εντελώς άσχετο με τον καθαρισμό της πεταλούδας του γκαζιού (πχ. θα μπορούσε να είναι κάποιο θέμα με τον αισθητήρα Λ, αλλά δεν στο εύχομαι).
Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι μια επίσκεψη στην Μιτσου είναι καλύτερα. Το ξέρουν το αμάξι όσο κανένας άλλος. Και το Pinin γενικά και το δικό σου συγκεκριμένα γιατί απ' ότι ξέρω εκεί το πήγαινε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης
Where the streets have no name....
Άβαταρ μέλους
pajerinho

Δημοσίευσηαπό wolfman13 » Τρί Ιαν 25, 2011 1:26 pm

τελικά ο θεός της κωλοφαρδίας δεησε και εμένα!!
το αμάξι ετοιμο και πετάει από θέμα γκαζιού.
τι είχε , το ποτενσιόμετρο ήθελε λίγο σπρέι επαφών και λίγο κούνημα για να μπει στη σωστή μεριά.
όταν εγώ το έβαλα δεν το έβαλα με ένα μικρο σημάδι που έχει αλλά λίγο σε πιο όρθια θέση .
το βάλαμε στον εγκέφαλο δεν έδειχνε πρόβλημα στη πεταλούδα αλλά στο ποτενσιόμετρο , λύθηκε επιτόπου, σπρέι επαφών , μπήκε στη σωστή θέση ,μισό κλικ πιο κάτω από ότι την είχα βάλει εγώ.
κάναμε και ενα φουλ διάβασμα στον εγκέφαλο μια βασική ρύθμιση και όλα κομπλέ.
όλα δουλεύουν ρολόι.
Φεγγάρι γιατί κρύφτηκες
στα σύννεφα από πίσω
έβγα γ*** την τύχη μου
δε βλέπω να γαμ@@@!!!
wolfman13

Δημοσίευσηαπό pajerinho » Τρί Ιαν 25, 2011 3:01 pm

Πολύ χαίρομαι που λύθηκε το προβλημά σου :u-: :u-:
Όχι τπτ άλλο, μερικοί εδώ μέσα έτριβαν τα χέρια τους ότι τα Pinin βγάζουν προβλήματα.
Αμ δε......!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Where the streets have no name....
Άβαταρ μέλους
pajerinho

Δημοσίευσηαπό maria » Τρί Ιαν 25, 2011 5:41 pm

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
maria

Δημοσίευσηαπό pajerinho » Τρί Ιαν 25, 2011 6:17 pm

maria έγραψε:ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα