4o TETΡΑΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΤΥ ΠΙΝΔΟΣ 2008 11-12-13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΑ

ε!...ας πάμε και κάπου

Re: 4o TETΡΑΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΤΥ ΠΙΝΔΟΣ 2008 11-12-13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΑ

Δημοσίευσηαπό gmak » Τετ Ιούλ 09, 2008 12:20 am

το παλευω paliadim αλλα δεν μου κάθεται....θα δειξει τελευταια στιγμη :evil:
Άβαταρ μέλους
gmak

Δημοσίευσηαπό palidim » Τετ Ιούλ 09, 2008 12:42 am

Εχω την εντυπωση οτι τα Γρεβενα σε αποσταση ειναι πιο κοντα απο Γιαννενα 270-280 περ χλμ απο οτι απο Τρικαλα 320 περ χλμ. Αλλα ο δρομος των Αντιριο Γιαννενα δεν παιζεται καμια ημερα ποσο μαλλον Παρασκευη.
Αυριο θα δω που ειναι ακριβως και οι Φιλιππαιοι μηπως συμγερει απο Γιαννενα. Απο πρωτη αποψη ομως μαλλον μεσω τρικαλων.
palidim

Δημοσίευσηαπό acha » Τετ Ιούλ 09, 2008 8:51 am

pajerinho έγραψε:Η βάλια κάλντα γιατί λέγεται βάλια κάλντα και όχι βάλια φρέντα αφού κάνει κρύο? :roll:

Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου βρίσκεται στο βορειανατολικό τμήμα της οροσειράς της Πίνδου. Πρόκειται για τον Δρυμό της "Ζεστής Κοιλάδας" ή αλλιώς Βάλια Κάλντα στα Βλάχικα.
Η παγωμένη "Ζεστή Κοιλάδα" πήρε το όνομά της κατ' ευφημισμό, καθώς αποτελεί μια από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της χώρας μας.
Πιο σωστά θα έπρεπε να ονομάζεται λευκή κοιλάδα, καθώς η παρατεταμένη χιονοκάλυψη, ακόμη και ως το Μάιο στις ψηλές κορυφές, είναι το κύριο χαρακτηριστικό της.

Όσο για τις υπόλοιπες πληροφορίες που ζητάς pajerinho θα σε παραπέμψω σε μια υπέροχη σελίδα που βρήκα στό ιντερνετ που έχει πληροφοριακά θέματα για την Χλωρίδα-Πανίδα της περιοχής, τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους, όπως και επίσεις υπέροχες διαδρομές στις περιοχές Κόνιτσας, Μέτσοβου, Γρεβενών, Ζαγορίου...
Πραγμάτικα χάζεψα όταν το βρήκα, θα μπορούσα να σας περάσω στοιχεία εδώ αλλα προτιμώ να σας δώσω το link http://www.epirussa.gr/pemileas/

Τελικά όσο υπάρχουν ερωτήματα... διευρήνεται το πνεύμα!

ΥΓ. Για τον καιρό θα σας ενημερώσω τελευταία στιγμή ;)
Ψάχνω στο πουθενά το τίποτα... για να βρώ τα πάντα!

4χ4fun Racing Team
Άβαταρ μέλους
acha

Δημοσίευσηαπό maria » Τετ Ιούλ 09, 2008 9:21 am

Μπραβο βρε Θάνο,έτσι βοήθα λίγο.Διονυσάκι ..κάποια άλλη απορία?
Όσο για τον καιρό θέλουμε πλήρη κάλυψη,ξέρεις εσύ. :D
Δεν βρίσκεις και τη διαδρομή να δουμε και την άποψη του palidim,ναι είναι πιο μακρυά απο Τρίκαλα ,αλλά μήπως η διαφορά είναι τόσο ασήμαντη και καλύτερη,που να μην μας χαλάει,για να μπορει να έρθει και ο Δημήτρης μαζί?
Άβαταρ μέλους
maria

Δημοσίευσηαπό pajerinho » Τετ Ιούλ 09, 2008 10:16 am

Μπράβο ρε Θάνο με τα ωραία σου.....
Τελικά παρόλο που την λένε Ζεστή Κοιλάδα, θα τον πιούμε freddo!!!! (που λέει και μια ψυχή....) :lol:
Where the streets have no name....
Άβαταρ μέλους
pajerinho

Δημοσίευσηαπό palidim » Τετ Ιούλ 09, 2008 10:37 am

Τα βλαχικα μοιαζουν παρα πολυ με τα ρουμανικά. Ενας βλάχος συνενοειται με ενα ρουμανο. Εχουν παρα πολλες λεξεις κοινες και ακομα περισσοτερες με την ιδια ριζα.
Οσον αφορά τη διαδρομη μετα απο ενα καλυτερο ελεγχο προκρινεται σαφως η διαδρομη γιαννενα μετσοβο μηλια. Πλεον το κομματι γιαννενα μετσοβο ειναι 20 λεπτα.
Θα σας βρω στους φιλιππαιους.
Μαρια σε παρακαλω δωσε μου το τηλεφωνο του ξενοδοχειου για να τους προειδοποιησω οτι το στο δωματιο μου μπαινει αυστηρα οποιος εχει την αδεια μου. (αδεια και καταθεση οβολου πανε μαζι)
palidim

Δημοσίευσηαπό maria » Τετ Ιούλ 09, 2008 10:56 am

palidim έγραψε:Μαρια σε παρακαλω δωσε μου το τηλεφωνο του ξενοδοχειου για να τους προειδοποιησω οτι το στο δωματιο μου μπαινει αυστηρα οποιος εχει την αδεια μου. (αδεια και καταθεση οβολου πανε μαζι)

Μην μου αγχώνεσαι.
Έχω φτιάξει λίστα.Έχε μου εμπιστοσύνη...ένα 30% θα πάρω μόνο.Δεν νομίζω ότι είναι τοσο σημαντικό ποσό.:D
Άβαταρ μέλους
maria

Δημοσίευσηαπό pajerinho » Τετ Ιούλ 09, 2008 11:04 am

palidim έγραψε:Τα βλαχικα μοιαζουν παρα πολυ με τα ρουμανικά. Ενας βλάχος συνενοειται με ενα ρουμανο. Εχουν παρα πολλες λεξεις κοινες και ακομα περισσοτερες με την ιδια ριζα.

Και καθότι τα Ρουμάνικα είναι λατινογενής γλώσσα, εξ'ου και οι ομοιότητες στις ρίζες των λέξεων και με τα Ιταλικά. Το βάλια κάλντα πχ είναι ίδιο ακριβώς και στα ιταλικά.
Επίσης τα βλάχικα είναι ελλιπής γλώσσα. Λείπουν ένα σωρό έννοιες που υπάρχουν στις άλλες γλώσσες και κυρίως αυτές που σχετίζονται με τη θάλασσα :P
maria έγραψε:Έχω φτιάξει λίστα.Έχε μου εμπιστοσύνη...ένα 30% θα πάρω μόνο.Δεν νομίζω ότι είναι τοσο σημαντικό ποσό.:D

Τελικά πόσοι μεσάζοντες υπάρχουν γι' αυτό το τζακούσι!!!!??? :o
Μου φαίνεται θα βρω ένα ωραίο ποταμάκι με δίνες και θα πάω να κάνω τζακούσι τσάμπα.... :mrgreen:
Where the streets have no name....
Άβαταρ μέλους
pajerinho

Δημοσίευσηαπό palidim » Τετ Ιούλ 09, 2008 11:10 am

Ειναι γεγονός οτι επειδή μπορεί να φτασετε νωρίτερα και η ζήτηση ειναι αυξημενη χρειαζεται καποιος που να επιβλεπει το εμπα εβγα. Οσον αφορα το ποσοστο ακριβη εισαι ρε Μαρία. Πρεπει να ξεκινησουμε ενα γυρο διαπραγματευσεων. Επειδή λοιπον πιστευω οτι δεν εχεις εμπειρια στη διευκολυνση ζευγαριων (κυριως παρανομων ) προτείνω ενα 10%
palidim

Δημοσίευσηαπό palidim » Τετ Ιούλ 09, 2008 11:10 am

Ειναι γεγονός οτι επειδή μπορεί να φτασετε νωρίτερα και η ζήτηση ειναι αυξημενη χρειαζεται καποιος που να επιβλεπει το εμπα εβγα. Οσον αφορα το ποσοστο ακριβη εισαι ρε Μαρία. Πρεπει να ξεκινησουμε ενα γυρο διαπραγματευσεων. Επειδή λοιπον πιστευω οτι δεν εχεις εμπειρια στη διευκολυνση ζευγαριων (κυριως παρανομων ) προτείνω ενα 10%
palidim

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης